FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

Mediterranean Gastronomy Forum

Όλη η Μεσόγειος στο... πιάτο!

Η μοναδική γαστρονομική και διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων από 12 περιφέρειες της Ελλάδας, η τέχνη της μαγειρικής του Λιβάνου, η συγγένεια των κουζινών των χωρών της Μεσογείου όπως της Τουρκίας, του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Κύπρου, της Ιταλίας κ.α. και οι νέες τάσεις πρωταγωνίστησαν στο Mediterranean Gastronomy Forum.

Executive chefs, διαιτολόγοι και άλλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν το «παρών» στο φόρουμ Μεσογειακής Γαστρονομίας που έγινε στο πλαίσιο της FOOD EXPO 2019. Μέσα από μία σειρά επιδείξεων και ομιλιών παρουσιάστηκε ο διατροφικός πλούτος των παράκτιων χωρών.

Πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την διάρκεια του τριημέρου είχαν οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας καθώς εκπρόσωποι από 12 περιφέρειες της χώρας δημιούργησαν πάνω στην εντυπωσιακή σκηνή ιδιαίτερες τοπικές συνταγές επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση της ελληνικής κουζίνας στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Πέρα από το κλασικό τοπικό στοιχείο, σημασία δόθηκε και στην ανάδειξη νέων τάσεων. Σε αυτό το σκεπτικό αναδείχθηκαν οι vegan εκδοχές παραδοσιακών ελληνικών συνταγών και προτάθηκαν ιδέες που προωθούν την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα

Αριστερά: Ο chef Βαγγέλης Σμαραγδάκης, κατά την διάρκεια της γαστρονομικής παρουσίασης με προϊόντα της Αγροδιατροφικής Κρήτης, Δεξιά: Η Mireille Rizk Corbani, κατά την διάρκεια της παρουσίασης παραδοσιακών πιάτων του Λιβάνου.

Εξέχουσα θέση στο φόρουμ είχε κι ο Λίβανος ως τιμώμενη χώρα της 6ης FOOD EXPO. Με τίτλο «Taste of Lebanon Beyond Borders» παρουσιάστηκαν ζωντανά έθνικ συνταγές. Την παρουσίαση έκανε η Mireille Rizk Corbani, κλινική διαιτολόγος, ιδρυτής και αρχιδιαιτολόγος του Κέντρου Υγείας και Διατροφής του Λιβάνου, Le Gabarit.

Η γαστρονομική συγγένεια των χωρών της Μεσογείου αποτέλεσε μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα. Σε αυτό το πολυπολιτισμικό φόρουμ μίλησαν εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Κύπρου, του Μαρόκου, της Ιταλίας, του Λιβάνου, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε και το masterclass όπου «παντρεύτηκε» η ελληνική με την τυνησιακή κουζίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας