FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

Ημερίδα Ελληνικής Γαστρονομίας

Το μέλλον της ελληνικής γαστρονομία μέσα από την ματιά των ειδικών

Επαγγελματίες chef και άνθρωποι της γαστρονομίας που αποτελούν μέλη της ομάδας Brigade, πραγματοποίησαν στο Food Stage του Hall 2 την Ημερίδα Ελληνικής Γαστρονομίας.

Μέσα σε ένα πλούσιο σε θεματολογία δίωρο απευθύνθηκαν σε όλους τους επαγγελματίες της εστίασης, στους παραγωγούς προϊόντων, στους επαγγελματίες του τουρισμού, στους επαγγελματίες της αγοράς και διακίνησης τροφίμων και σε όσους καταναλωτές επιθυμούσαν να ενημερωθούν για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.

Την ημερίδα άνοιξε ο Executive Chef και πρόεδρος της Brigade Νίκος Φωτιάδης, αναφερόμενος στο ευρύτερο θέμα, στην δημιουργία δηλαδή, ενός καλύτερου γαστρονομικού μέλλοντος. Σε μία άλλη «πλευρά» της γαστρονομίας αναφέρθηκε και ο επόμενος εισηγητής, ο μικροβιολόγος τροφίμων Νίκος Κασσαλιάς, ο οποίος επικεντρώθηκε στο πόσο σημαντική είναι η ποιότητα, η υγιεινή και η ασφάλεια στην αποθήκευση και μετακίνηση των τροφίμων στην συνολικότερη θετική εικόνα της ελληνικής γαστρονομίας. Επίσης, η Αναστασία Ιωσηφίδου, η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, μίλησε για την ανάπτυξη της τοπικής κουζίνας της Καβάλας και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τα στηρίξουμε.

Για την σημασία της τοπικότητας στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα αλλά και για το ότι τόσο οι chef, όσο και οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης είναι σημαντικό να γίνουν πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομίας, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Brigade, επίσης Executive Chef, Λευτέρης Λαζάρου.

Αριστερά: Ο Ν. Φωτιάδης, Πρόεδρος Bridage, Δεξιά: Η Α. Ιωσηφίδου μίλησε για την σημασία της τοπικής κουζίνας της Καβάλας

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου (συντονίστρια του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής) με θέμα την τοπική ταυτότητα και καινοτομία ως εργαλεία της γαστρονομίας.

Οι ορθές πρακτικές ελαιοκόμησης και τυποποίησης ελαιολάδου αναλύθηκαν από τον διευθυντής πωλήσεων της Paratus Europe Ltd Γιάννη Καρβέλα.

Τέλος, η Γαστρονομία και ο Τουρισμός ήταν το θέμα που πρωταγωνίστησε στην ομιλία του Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και καθηγητή Γαστρονομικού Μάρκετινγκ, στο Μητροπολιτικό Κολέγιο, ο οποίος επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα προσθέτουν αυθεντικότητα στην τουριστική εμπειρία και ενισχύουν τα κίνητρα επίσκεψης ενός προορισμού ενώ παράλληλα τονώνεται η τοπική οικονομία προσφέροντας οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες. Για αυτό και οι άνθρωποι της γαστρονομίας θα πρέπει να επενδύουν στα τοπικά ελληνικά προϊόντα.

Αριστερά: Ο Λευτέρης Λαζάρου, Αντιπρόεδρος της Brigade, Δεξιά: Η Ευδοκία Κρυσταλλίδου στην ομιλία της για την τοπική ταυτότητα ως εργαλείο της γαστρονομίας

Σκοπός της γαστρονομικής αυτής ημερίδας ήταν η αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου σχετικά με τη σημασία των τοπικών προϊόντων και της ορθής παραγωγής τους, η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των επαγγελματιών της μαζικής εστίασης, στην ενημέρωση, τη διάχυση και την ποιοτική διεύρυνση των προϊόντων, την προστασία των παραγωγών και των καταναλωτών και τέλος την ανάδειξη, προβολή και καταξίωση στην γαστρονομική αγορά αξιόλογων, καινοτόμων και με περιβαλλοντολογική συνείδηση παραγωγών.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας