Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

16-18 Μαρτίου 2019

METROPOLITAN EXPO

Ημερίδα Ελληνικής Γαστρονομίας

Χτίζοντας ένα καλύτερο γαστρονομικό μέλλον για την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της FOOD EXPO 2019, η ομάδα Brigade, αποτελούμενη από επαγγελματίες chef και ανθρώπους της γαστρονομίας, θα παρουσιάσει ημερίδα με τίτλο «Χτίζοντας ένα καλύτερο γαστρονομικό μέλλον για την Ελλάδα».

Την Δευτέρα, 18 Μαρτίου, από τις 15:00-17:00, στο Workshops & Seminars Stage , στο Hall 2, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Ελληνικής Γαστρονομίας. Σκοπός της είναι η αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου σχετικά με τη σημασία των τοπικών προϊόντων και της ορθής παραγωγής τους, η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των επαγγελματιών της μαζικής εστίασης, στην ενημέρωση, τη διάχυση και την ποιοτική διεύρυνση των προϊόντων, την προστασία των παραγωγών και των καταναλωτών και τέλος την ανάδειξη, προβολή και καταξίωση στην γαστρονομική αγορά αξιόλογων, καινοτόμων και με περιβαλλοντολογική συνείδηση παραγωγών.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της εστίασης, στους παραγωγούς προϊόντων, στους επαγγελματίες του τουρισμού, στους επαγγελματίες της αγοράς και διακίνησης τροφίμου και σε όσους καταναλωτές επιθυμούν να ενημερωθούν για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/03/2019

15.00 – 15.20

«Brigade, χτίζοντας ένα καλύτερο γαστρονομικό μέλλον»
Νίκος Φωτιάδης: Executive Chef – Πρόεδρος Brigade

15.20 – 15.40

«Η σημασία της τοπικότητας στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα»
Λευτέρης Λαζάρου: Executive Chef – Αντιπρόεδρος Brigade

15.40 – 16.00

«Ποιότητα – Υγιεινή – Ασφάλεια, ο ρόλος και η αξία των προτύπων»
Νίκος Κασαλιάς: Συνταγματάρχης εα Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος Τροφίμων

16.00 – 16.20

«Τοπική ταυτότητα και καινοτομία ως εργαλεία της γαστρονομίας»
Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου: Γεωπόνος – Ζωοτέχνης
Συντονίστρια του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

16.20 – 16.40

«Ορθές πρακτικές ελαιοκόμησης και τυποποίησης ελαιολάδου»
Γιάννης Καρβέλας: Διευθυντής Πωλήσεων Paratus Europe Ltd

16.40 – 17.00

«Γαστρονομία και Τουρισμός»
Χάρης Τζαννής: Συντάκτης Γαστρονομίας
Καθηγητής Γαστρονομικού Μάρκετινγκ, Μητροπολιτικό Κολέγιο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας