FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

Hμερίδα ΣΕΒΕΚ

Παρουσία πολλών και σημαντικών εκπροσώπων της εγχώριας Βιομηχανίας Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΣΕΒΕΚ για τα «Επώνυμα προϊόντα κρέατος».

Η ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα πλαίσια της FOOD EXPO, επικεντρώθηκε στα Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος και συγκεκριμένα στη «Στρατηγική ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς και αξιοποίησης των εξαγωγικών δυνατοτήτων των επιχειρήσεων». Δεκάδες μέλη του Συνδέσμου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα δύο σημαντικά πάνελ συζήτησης που φιλοξενήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και την εισήγηση του προέδρου του ΣΕΒΕΚ, κου Μάνου Δομαζάκη, ο οποίος «άνοιξε» και την ημερίδα.

Ο πρόεδρος της Creta Farms, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε τόσο στην ανάπτυξη του κλάδου των προϊόντων επεξεργασίας κρέατος, όσο και στον σπουδαίο ρόλο των συναφών επιχειρήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αριστερά: Ο Μάνος Δομαζάκης, Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ, Δεξιά: Πάνελ συζήτησης με τους Γ.Δάρα, Γ. Παπαδάκη, Σ. Ραμαντάνη.

Πάνελ για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά

Στο πρώτο πάνελ της ημερίδας η έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του κλάδου στο εσωτερικό της χώρας και στη θέση που καταλαμβάνουν σήμερα τα προϊόντα κρέατος σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο όπως είναι αυτό της ελληνικής αγοράς τροφίμων. Με συντονίστρια τη γεν. Γραμματέα του ΣΕΒΕΚ και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΑΛΛΑΝΤΟΝ, κα Δέσποινα Μπακιρλή, η συζήτηση φιλοξένησε τις θέσεις των κ.κ. Ξενοφώντα Βεργίνη (προέδρου της Εuro Food Quality), Μαρίας Εκμεκτσίογλου (επιχειρηματία, καθηγήτριας μαγειρικής τέχνης, chef, συγγραφέα) και Γιώργου Μπόσκου (επικ. καθηγ. Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου).

Στη συνέχεια, με συντονιστή τον Γιώργο Κατερίνη, (αρχισυντάκτη του περιοδικού MEAT NEWS), η ημερίδα επικεντρώθηκε στην εξωστρέφεια των εγχώριων εταιρειών παραγωγής κρεατοσκευασμάτων. Οι συμμετέχοντες στο πάνελ αναφέρθηκαν στη δυναμική των διεθνών αγορών, καταγράφοντας παράλληλα και όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων κρέατος. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Γιούλη Παπαδάκη (Δνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας ΥΠΑΑΤ), Γιάννης Δάρας (Δ/ντής εξαγωγών ELVIDA FOODS SA) και Σπύρος Ραμαντάνης (καθηγητής Παν. Δυτικής Αττικής).

Εγγραφείτε στο Newsletter μας