Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

16-18 Μαρτίου 2019

METROPOLITAN EXPO

Είπαν για την FOOD EXPO'18

Το υψηλό επίπεδο των εμπορικών επισκεπτών από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό, η άρτια διοργάνωση της έκθεσης, αλλά και οι πολλές και σημαντικές εμπορικές επαφές που πραγματοποίησαν μονοπωλούν τις δηλώσεις των εκθετών της FOOD EXPO 2018.

Η φετινή FOOD EXPO είναι σαφέστατα πιο αναβαθμισμένη από τις προηγούμενες χρονιές. Ειδικά στο κομμάτι της επισκεψιμότητας, βλέπω ότι φέτος ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος και μεγάλη αύξηση παρατηρώ στους ξένους επισκέπτες. Σχεδόν όλοι οι ξένοι πελάτες μας έχουν έρθει στην έκθεση και επισκέφτηκαν το περίπτερό μας και επιπλέον δημιουργήθηκαν ευκαιρίες και με καινούριους ξένους πελάτες. Η FOOD EXPO 2018 τιμάει και με το παραπάνω το κομμάτι του expo, προωθεί την εθνική εξωστρέφεια και γι' αυτό προφανώς και θα συμμετέχουμε ξανά.
Νικόλαος Πιτένης / ΠΙΤΕΝΗ Α. ΑΦΟΙ ΑΒΕΕ
Κάθε χρόνο η FOOD EXPO γίνεται καλύτερη από την προηγούμενη, ο κόσμος που την επισκέπτεται συνεχώς αυξάνεται όπως και η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εκθετών. Ξεχωρίζουμε το επίπεδο της διοργάνωσης της FOOD EXPO καθώς και την εμπορική της αποτελεσματικότητα και γι’ αυτό και είναι η μόνη έκθεση που συμμετέχουμε. Το τελευταίο διάστημα η FOOD EXPO ακούγεται και συζητιέται έντονα και εκτός Ελλάδας. Εξάλλου είναι η μοναδική έκθεση στη χώρα που στηρίζει τόσο δυναμικά το εθνικό μας εξαγωγικό προφίλ.
Γιώργος Παπαγιάννης / ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΦΟΙ ΑΕ – ΟΛΥΜΠΟΣ
Η FOOD EXPO 2018 είναι η καλύτερη έκθεση σε επίπεδο διοργάνωσης, συγκρινόμενη με τις αντίστοιχες εκθέσεις των προηγούμενων ετών άλλα και με άλλες εκθέσεις γενικά. Την φετινή έκθεση επισκέφτηκαν πάρα πολλοί επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα αλλά επίσης είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες με Έλληνες του εξωτερικού. Η FOOD EXPO είναι ο καθρέφτης της χώρας για το πως πρέπει να δομηθεί η εθνική εξαγωγική δραστηριότητα.
Στυλιανός Γρηγόρης / SEGAFREDO ZANETTI ΕΛΛΑΣ ΑΕ
Η φετινή διοργάνωση της FOOD EXPO είναι πάρα πολύ καλή. Μέχρι στιγμής οι ενδείξεις που έχουμε για εμπορικές συμφωνίες είναι πολύ ενθαρρυντικές, κάναμε πολλές επαφές με εκπροσώπους και της εγχώριας αλλά και της ξένης αγοράς και περιμένουμε αυτές οι ευκαιρίες να ολοκληρωθούν. Η FOOD EXPO είναι μια έκθεση εθνικώς απαραίτητη καθώς είναι η μόνη που σηκώνει το βάρος της προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Ιωάννης Ντίβης / ΜΠΕΛΑΣ ΦΙΛΩΤΑΣ & ΥΙΟΣ ΑΕ
Η διοργάνωση της FOOD EXPO 2018 έχει κινηθεί σε πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Ειδικά φέτος βλέπουμε ότι το κομμάτι των εμπορικών ευκαιριών και συμφωνιών εξελίσσεται εξαιρετικά και σε ότι αφορά την επιχείρησή μας μπορώ να πω ότι το ενδιαφέρον είναι μοιρασμένο 50-50 σε Έλληνες και ξένους αγοραστές. Η επισκεψιμότητα εντυπωσιάζει και από ότι “ακούμε” ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα της έκθεσης. Σίγουρα θα ξανάρθουμε.
Σταυρούλα Μαρκοπούλου / ΕΨΑ ΑΕ
Το μεγάλο ατού της FOOD EXPO 2018 είναι η πολύ υψηλή επισκεψιμότητα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε υψηλές προσδοκίες για κλείσιμο συμφωνιών και εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας αλλά και βάσει των συναντήσεων και επαφών που είχαμε. Είμαστε ευχαριστημένοι και προφανώς θα συμμετέχουμε ξανά.
Νίκος Τσιφτόγλου / ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΑΕ
Η FOOD EXPO 2018 είναι πάρα πολύ καλή και σαφώς πιο βελτιωμένη από τις προηγούμενες διοργανώσεις και αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλα αποθέματα δυναμικής και εξέλιξης. H FOOD EXPO είναι από τους μοναδικούς μοχλούς που υπάρχουν στη χώρα για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και να σημειώσω ότι βρήκα πολύ πετυχημένο το στήσιμο του Hall 1, με τα διεθνή περίπτερα. Είναι ακριβώς η εικόνα που περιμένει κάποιος να βρει από μια έκθεση τέτοιου βεληνεκούς.
Μιχάλης Χριστοδούλου / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΦΟΙ ΑΕ “CHB GROUP”
Για την FOOD EXPO 2018 έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Η διοργάνωση είναι εξαιρετική και ακριβώς το ίδιο διαπιστώνουμε και όσον αφορά την εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης. Τα ραντεβού μας και οι ευκαιρίες έχουν πάει πάρα πολύ καλά. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, θα τολμήσω να πω ότι νιώθω από τους πιο “ευτυχισμένους” και ικανοποιημένους συμμετέχοντες. Σίγουρα θα ξαναρθούμε.
Πέτρος Ναουμίδης / ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Είναι η δεύτερη FOOD EXPO που συμμετέχουμε και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Ο κόσμος που έχει έρθει, έχει σοβαρή άποψη για την αγορά και ειλικρινές ενδιαφέρον για δουλειά και συμφωνίες. Θεωρώ ότι η FOOD EXPO είναι η καλύτερη έκθεση στην Ελλάδα και “προβλέπω” ότι θα έχουμε μόνιμα το περίπτερό μας και στις επόμενες FOOD EXPO που θα έρθουν.
Ζαφείρης Τρικαλινός / ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΕΕ
Πρώτη φορά ερχόμαστε στην FOOD EXPO και θεωρούμε ότι είναι μια πολύ σημαντική και θετική εμπειρία. Η FOOD EXPO λειτουργεί σαν μια πολύ καλή αφορμή, σαν τόπο συνάντησης με παλιούς και μελλοντικούς πελάτες και συνεργάτες. Η FOOD EXPO δείχνει το μέλλον για την συνολική ανάκαμψη της χώρας.
Χριστόφορος Σεβαστίδης / ΒΙΟΜ/ΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ – ΝΕΟΓΑΛ
Η εταιρεία μας συμμετέχει πρώτη φορά σαν εκθέτης στην FOOD EXPO και μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το επίπεδο της διοργάνωσης και της εξυπηρέτησης. Η FOOD EXPO αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα έκθεση στην Ελλάδα, με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον και αποτελεί ένα πολύ κομβικό βήμα για την ενίσχυση των εξαγωγών της χώρας. Είναι η μόνη ελληνική έκθεση που συμμετέχουμε γιατί ακριβώς καλύπτει τον προσανατολισμό που έχουμε σαν εταιρεία για διείσδυση στις ξένες αγορές.
Χαρά Παπαϊωάννου / ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ - ELEON
H Food Expo έχει πολύ κόσμο με αρκετά υψηλό επίπεδο, πολλούς σοβαρούς επισκέπτες. Θεωρώ ότι είναι από τις πιο πετυχημένες της τελευταίας δεκαετίας. Όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε την έκθεση να έχει μεγαλώσει και να ανεβαίνει συνέχεια το επίπεδο. Αποτελεί βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου και των εξαγωγών. Από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής η έκθεση φέρνει τον στόχο μας πιο κοντά και αποδεικνύεται ανταποδοτική.
Γεώργιος Στρούμπας | Υπεύθυνος καταστημάτων Αθήνας / ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ
Υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου, και οι συμμετοχές είναι πολλές και αξιόλογες και η παρουσία του εμπορικού κόσμου είναι ενδιαφέρουσα. Η Food Expo έχει μια γραμμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι η φετινή Food Expo θα φτάσει στη κορύφωσή της και τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για όλους. Η έκθεση της Food Expo βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη των ελληνικών εξαγωγών.
Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης | Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος / ΒΙΟΛΑΝΤΑ
Η έκθεση της Food Expo δείχνει πάρα πολύ καλή και με υψηλό επίπεδο. Πραγματοποιήσαμε αρκετά ραντεβού, ενώ αποδεικνύεται εξαιρετική για τους επαγγελματίες που προβάλλονται.
Νικόλαος Κουραντίδης | Πρόεδρος / ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ Ν. REGINA
Η έκθεση της Food Expo αποδεικνύεται πολύ στοχευμένη. Είμαστε κάθε χρόνο εδώ. Φέτος πραγματικά αισθανόμαστε πως η Food Expo έχει αναπτυχθεί πολύ, είναι πολύ ευρωπαϊκή, είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε δει πιο σοβαρό και στοχευμένο κοινό, η εμπειρία φέτος λέει ότι οι hosted buyers είναι σοβαροί άνθρωποι που ήρθαν να κάνουν δουλειά, δεν ήρθαν απλά να κάνουν τα ραντεβού τους να βάλουν τις υπογραφές τους και να φύγουν, δεν είναι αδιάφοροι. Υπάρχει πεδίο δράσης, είναι γεμάτες οι ημέρες μας, οπότε είναι μια εξαιρετική έκθεση. Έχουν υπάρξει πολλές συναντήσεις. Σίγουρα η Food Expo βοηθάει τις ελληνικές εξαγωγές και το εμπόριο.
Μαρία Μωραϊτη | Marketing Director / CONDITO
Η έκθεση της Food Expo συνεχίζει και ωριμάζει και ανταποδίδει πλέον στους επιχειρηματίες και βοηθάει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές και το εμπόριο.
Ανανίας Καραχανίδης | Ιδιοκτήτης / KARPEA
Υπάρχει φέτος ιδιαίτερη κινητικότητα στη Food Expo με επιχειρήσεις να κλείνουν συμφωνίες ενώ υπάρχουν και περιοχές που μέχρι πέρσι δεν βρίσκονταν εδώ και τώρα κάνουν συναντήσεις. Η Food Expo βοηθάει πάρα πολύ στην αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων. Δεν υπάρχει αντίστοιχη έκθεση τροφίμων στην Ελλάδα, καθώς στη Food Expo βλέπουμε καινοτομίες και νέες προτάσεις. Εδώ ότι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί έχουν κλείσει δουλειές.
Μιχάλης Μυτιληνάκης | Πρόεδρος ΔΣ / ΟΚΑΑ ΑΕ
Η έκθεση αποδεικνύεται ιδιαίτερα καλή, μεγαλώνει, βελτιώνεται και έρχεται περισσότερος και καλύτερος κόσμος. Η επένδυση που κάνουν οι εταιρείες για να βρίσκονται εδώ δείχνει πως είναι μια επιτυχημένη έκθεση. Είναι σημείο συνάντησης για τις επιχειρήσεις με τους πελάτες τους. Η έκθεση της Food Expo βοηθάει απολύτως τις ελληνικές εξαγωγές και το εμπόριο. Οδηγεί σε συνέργειες και συνεργασίες, ενώ παράλληλα καλλιεργεί την αίσθηση της άμιλλας, βλέποντας και τις εξελίξεις των άλλων που προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι και γίνεσαι και εσύ.
Κατερίνα Χατζηγεωργίου | Διευθύνων Σύμβουλος / ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΕΠΕ
Η έκθεση είναι πάρα πολύ καλή με ανοδική πορεία και πάρα πολύ βελτιωμένη η εικόνα των περιπτέρων αλλά και των επισκεπτών. Το στήσιμο των περιπτέρων είναι φέτος εξίσου καλό. Δεν είναι η πρώτη μας χρονιά εδώ και η Food Expo αποδεικνύει τον πετυχημένο της χαρακτήρα κάθε χρόνο. Έχουμε πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο εδώ όσο και στα B2B και πιστεύω πως αρκετά θα ευδοκιμήσουν. Η έκθεση φυσικά και βοηθάει τόσο στις ελληνικές εξαγωγές αλλά και στο εμπόριο και συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς.
Δημήτρης Λαδάς | Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος / LADAS FOODS
Η έκθεση βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο όπως και πέρσι και σημειώνει την ίδια επιτυχία. Τα ραντεβού μας ήρθαν εδώ και υπήρξαν σημαντικές συζητήσεις. Σίγουρα βοηθάει στην ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου και εξαγωγών καθώς φέρνει κοντά επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.
Αναστασία Παναγιωτίδου | Υπεύθυνη εξαγωγών / JANNIS S.A.
Η Food Expo έχει να προσφέρει και έχει ενδιαφέρον για όσους συμμετέχουν. Σίγουρα βοηθάει πάρα πολύ το ελληνικό εμπόριο και εξαγωγές.
Δημήτρης Έξαρχος | Πρόεδρος / EXARHOS S.A.
Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την διοργάνωση, από την οργάνωση, από την εξυπηρέτηση των διοργανωτών. Όλα τα B2B που γίνονται στο χώρο μας, έχουν βοηθήσει πάρα πολύ γιατί είμαστε μια εταιρεία που εξάγουμε και βλέπουμε πως υπάρχει μεγάλη οργάνωση όσον αφορά τους international visitors που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ σαν προσανατολισμός και στρατηγική της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Η Food Expo δημιουργεί ένα μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον και έχει φέρει και πολύ καλές συνεργασίες και μετατρέπεται σε μια διεθνή έκθεση υψηλών προδιαγραφών.
Νικόλας Κωνσταντάκης | Οικονομική Διεύθυνση / ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ
Ποτέ δεν έχουμε φτάσει πιο κοντά από το να έχουμε μια διεθνή έκθεση στην Ελλάδα παρά μόνο με την Food Expo. Είναι η μόνη σοβαρή προσπάθεια που έχει γίνει.
Κωνσταντίνος Μαριανός | Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος / MEDBEST
Η Food Expo είναι μια πολύ καλή έκθεση και αυτό έχει φανεί από την προσέλευση του κόσμου. Βλέπουμε πάρα πολλά νέα προϊόντα και πως κινείται η αγορά και ο ανταγωνισμός όπως και τις εξελίξεις. Έχουμε πραγματοποιήσει ήδη αρκετές συναντήσεις τόσο στα B2B όσο και στο περίπτερο μας.
Τζένη Γυφτέα | Αντιπρόεδρος / AGROVIM
Είναι η δεύτερή μας φορά στην έκθεση, το ενδιαφέρον δείχνει ικανοποιητικό μέχρι στιγμής, και η έκθεση δείχνει τις δυνατότητες της στο μέλλον να μπορεί να συγκριθεί με τις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού. Είναι ασφαλές να πούμε πως η έκθεση βοηθάει σημαντικά το ελληνικό εμπόριο και τις εξαγωγές.
Χρήστος Παπαδημητρίου | Διευθύνων Σύμβουλος / ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΕ
Κάθε χρονιά είμαστε στη Food Expo και βλέπουμε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια να εξελίσσεται ανοδικά. Έχει καθιερωθεί πλέον και έχει απήχηση και εκτός Ελλάδος. Η έκθεση βοηθάει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές και το εμπόριο.
Νίκος Ζαβάκος | Υπεύθυνος Εξαγωγών / NUTRIA
Η Food Expo ακολουθεί μια ανοδική πορεία και έχει καταξιωθεί πλέον σαν μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες εκθέσεις στην χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ταξιδέψει σε αρκετές εκθέσεις του εξωτερικού και η Food Expo είναι ίδιου επιπέδου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Την συγκρίνουμε εύκολα με την Fancy Food, την Anuga, και άλλες διεθνείς εκθέσεις, ενώ η Food Expo μπορούμε να πούμε πως ξεπερνάει κιόλας κάποιες που έχουν διεθνή φήμη. Πολλά ραντεβού πραγματοποιήθηκαν στα B2B με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Γιώργος Οικονόμου | Γενικός Διευθυντής / SEVITEL
Η FOOD EXPO είναι ένα καλό σημείο συνάντησης για όλες τις εταιρείες στην Ευρώπη που θέλουν να εισχωρήσουν στην ελληνική αγορά.
Ilario Amato | Διευθυντής / MIGRO, Ιταλία
Στη FOOD EXPO δεχτήκαμε πολλούς επισκέπτες και κάναμε πολύ καλές επαφές για την εταιρεία μας. Σχεδιάζουμε να έρθουμε ξανά και του χρόνου, γιατί το επίπεδο της έκθεσης είναι πολύ υψηλό.
Eugenio Ripoli | Υπεύθυνος εξαγωγών / IDB GROUP, Ιταλία
Είναι η πρώτη φορά που συμμετείχαμε στην έκθεση FOOD EXPO και η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από το πλήθος των ανθρώπων που την επισκέπτονται. Έχουμε κάνει πολλές επαφές, είναι μια εξαιρετική εμπορική έκθεση για να συμμετέχει κανείς και σίγουρα θα έρθουμε ξανά του χρόνου.
Jordi Navarro Calafell | Υπεύθυνος Διεθνών Πωλήσεων / ARGAL ALIMENTACION, Ισπανία
Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO Greece τα τελευταία δύο χρόνια και η ανταπόκριση που έχουμε είναι πολύ καλή και γι’ αυτό, άλλωστε, είμαστε ξανά εδώ. Η έκθεση είναι πολύ καλά οργανωμένη και μπορούμε να συναντήσουμε πολλούς πελάτες από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Οπότε, εν γένει η όλη εμπειρία της FOOD EXPO Greece είναι πολύ θετική και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.
Vishal Tibrewal | Γενικός Διευθυντής – Διεθνείς Πωλήσεις / FAZLANI EXPORTS Pvt. Ltd., Ινδία
Για εμάς η FOOD EXPO είναι η έκθεση-κλειδί του κλάδου, καθώς είχαμε μεγάλη επιτυχία με τις εταιρείες που συμμετείχαν φέτος. Θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε ένα πολύ μεγάλο περίπτερο με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων εταιρειών.
Genevieve Wlazel | Οικονομική & Εμπορική Ακόλουθος / WALLONIA EXPORT- Κυβερνητική υπηρεσία του Βελγίου
Η FOOD EXPO είναι μια πολύ δυναμική έκθεση, κάθε χρόνο βλέπουμε όλο και πιο πολλά υπέροχα περίπτερα και όλο και περισσότερους διεθνείς αγοραστές, χάρη στο εξαιρετικό πρόγραμμα των hosted buyers.
Iwona Lisocka-Fromm | Υπεύθυνη εξαγωγών / VICTORIA CYMES, Πολωνία
Η έκθεση FOOD EXPO είναι σίγουρα μια πολύ καλή ευκαιρία για μια εταιρεία που έχει ήδη εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα, να αυξήσει την παρουσία της στη χώρα και να μάθει περισσότερα για αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα αγορά.
Moreno Grendene | Υπεύθυνος Τομέα Διεθνών Αγορών / LAGO, Ιταλία
Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή μας στην έκθεση και αυτό συμβαίνει, καθώς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ καλό μέρος για να το επισκεφτεί κανείς και να συναντήσει πελάτες από όλο τον κόσμο.
Monyo Todorov | Διευθύνων Σύμβουλος / BON OIL, Βουλγαρία
Θεωρώ ότι η FOOD EXPO είναι μια καλή έκθεση, βλέπω ότι έχει πολύ κόσμο, το οποίο αποδεικνύει επιτυχία για τη διοργάνωση, καθώς η επισκεψιμότητα είναι πολύ μεγάλη.
Juan Carlos Forjan Martinez | Διευθυντής Πωλήσεων / OVERSEA ATLANTIC FISH, Ισπανία
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στην FOOD EXPO GREECE και είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι εξόπλισε περισσότερες από 60 χώρες και 150 διεθνείς εκθέτες. Σε αυτή την έκθεση βρίσκουμε πολλές τεχνολογικές καινοτομίες για τους μικρούς παραγωγούς κι επιχειρηματίες που μπορούμε να φέρουμε στο Ουζμπεκιστάν.
Ikramov Adhan | Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου / Ουζμπεκιστάν
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στην έκθεση FOOD EXPO και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Σκεφτόμαστε να παρευρεθούμε και την ερχόμενη χρονιά.
Yasin Öztürk | Γενικός Διευθυντής / ANIL PACKAGING, Τουρκία
Επισκέπτομαι εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και βρίσκω την FOOD EXPO πολύ ενδιαφέρουσα.
Alexandre Pérol | Διευθυντής Πωλήσεων / LANCIERS, Βέλγιο
Εδώ δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να κάνουν συνεργασίες με άλλες χώρες. Νομίζω ότι αυτή η έκθεση είναι το μέλλον.
Marija Nikodijevic | Υπεύθυνη Εξαγωγών / FRIKOM, Σερβία
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι σε όλους τους τομείς της έκθεσης.
Ionut Cretu | Υπεύθυνος Διεθνών Πωλήσεων / SMITHFIELD PROD, Ρουμανία
Είναι μια εξαιρετική εμπειρία η Food Expo. Είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε την Ελλάδα και έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι Έλληνες πραγματικά αγαπούν την Αίγυπτο. Θέλουμε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία ξανά και του χρόνου. Έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες εκθέσεις όπως την GulfFood και στην Anuga και η Food Expo βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.
Sahar Ashraf Ezzat | Export Coordinator / SAMA FOODS
Η Food Expo πιστεύω πως είναι μια από τις καλύτερες εκθέσεις στην Ευρώπη. Κλείσαμε δουλειές με επιχειρήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Συνολικά ήταν μια καλή έκθεση και πολύ επιτυχημένη για εμάς.
Askin Guzel | Founder / EKO FOOD
Είναι πολύ ωραία έκθεση η Food Expo. Πηγαίνουμε σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Πηγαίνουμε στο Νοβισαντ, την Fancy Food στη Νέα Υόρκη, στην Anuga. Το επίπεδο της διοργάνωσης και οι εκθέτες είναι όπως στη Anuga. Είχαμε επαγγελματικές συναντήσεις με εταιρείες από Εσθονία, την Χαλκιδική, την Τυνησία και τον Πειραιά.
Lars / ΠΓΔΜ
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την έκθεση. Οι επαφές που έχουμε κάνει έως τώρα είναι πολύ ικανοποιητικές καθώς υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο αγοραστών από πάρα πολλές χώρες, από την Ευρώπη αλλά και εκτός Ευρώπης. Θεωρώ ότι η Food Expo με τη δυναμική που έχει αποκτήσει γίνεται ένα μέρος όπου ένας εξαγωγέας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει συμμετοχή.
Σουσαλής Φώτης | Γενικός Διευθυντής / TERRA CRETA ΑΒΕΕ
Για μια ακόμα χρονιά η Food Expo αποδεικνύεται η καλύτερη και πιο σημαντική έκθεση τροφίμων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, μια επιτυχημένη έκθεση όπως μας λένε όλοι οι εκθέτες αλλά και οι επισκέπτες της έκθεσης που έρχονται από όλες τις περιοχές του κόσμου για να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα. Ο κόσμος από την πρώτη μέρα ήταν πάρα πολύς από τις πρώτες πρωϊνές ώρες έως αργά το βράδυ.
Σπύρος Καράλης | Αντιπρόεδρος / ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ
H φετινή Food Expo αποτελεί μια πολύ καλά οργανωμένη έκθεση, η οποία μας έχει δώσει την ευκαιρία να κάνουμε επαφές στο εξωτερικό, σε χώρες που μας ενδιαφέρουν, και θεωρώ πώς είναι σημαντική για όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν καθώς ενισχύει τη μετέπειτα πορεία τους στην εξαγωγική τους δραστηριότητα. Οι εντυπώσεις μου για τη Food Expo είναι μόνο θετικές.
Κατερίνα Κουκουτάρη | Marketing Manager / ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ Α. ΑΕΒΕ ''Alfa''
Νομίζω ότι η φετινή Food Expo είναι μια από τις πιο πετυχημένες εκθέσεις και λόγω προσέλευσης επισκεπτών αλλά και για εμάς, που είμαστε κυρίως εξαγωγική επιχείρηση, έχουν έρθει πολλοί ξένοι αγοραστές και η έκθεση αποκτά την αίγλη που της αρμόζει. Πιστεύω ότι η Food Expo είναι από τις πιο σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι η φετινή Food Expo είναι η πιο πετυχημένη και η καλύτερα οργανωμένη από κάθε άλλη φορά!
Τσατσούλης Άγγελος | CEO / ΤΣΑΤΣΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ ''Royal''
Η Food Expo συνεχίζει την ανοδική της πορεία καθώς η καινοτομία της έκθεσης και των διοργανωτών να φέρνουν αγοραστές από όλο τον κόσμο κρατάει πολύ ψηλά το επίπεδο και το ενδιαφέρον των Ελλήνων παραγωγών. Η Food Expo δικαιωματικά είναι η καλύτερη έκθεση στην Ελλάδα με στοχευμένες τις εξαγωγές αλλά την επισκέπτονται και πολλοί ποιοτικοί πελάτες από ολόκληρη τη χώρα.
Μαρλαφέκας Πλάτων | Αντιπρόεδρος / ΛΟΥΞ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ
H φετινή Food Expo είναι πάρα πολύ οργανωμένη, είναι η μοναδική καλή έκθεση για τις εξαγωγές στην Ελλάδα, οι εκθέτες έχουν πολύ καλή παρουσίαση και οι ενδιαφερόμενοι πελάτες είναι σοβαροί επιχειρηματίες, προερχόμενοι από πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Έχουμε κάνει σημαντικές συναντήσεις με χώρες του εξωτερικού αλλά και με Έλληνες ενδιαφερόμενους και είναι μια ευκαιρία για εμάς να δούμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα και να διευρύνουμε το αγοραστικό μας κοινό. Είναι η καλύτερη Food Expo που έχουμε πάρει μέρος!
Κωστηνάκη Γεωργία | Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος / EURICOM HELLAS ΑΕ
Η φετινή Food Expo είναι μια πετυχημένη έκθεση, όπως δείχνουν τα νούμερα και η προσέλευση των πελατών και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί εκθέσεις τέτοιου επιπέδου έλειπαν από την Ελλάδα. Έχουμε κάνει πολλές επαφές και συνεχίζουμε και με χαρά παρατηρώ ότι έρχονται πελάτες από κάθε μήκος και πλάτος της γης.
Πολυχρονιάδης Στέλιος | Α’ Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος / EURIMAC ΑΕ
Η γνώμη μου είναι ότι η φετινή Food Expo ήταν μια έκπληξη, έχουμε πολλές νέες προσπάθειες από νέους ανθρώπους, μεγάλη ποσότητα εκθετών, 1.200 εκθέτες είναι ένα τεράστιο νούμερο. Βλέπω με ικανοποίηση ανθρώπους από διάφορες χώρες και ειδικά τα Βαλκάνια και αυτό είναι ευχάριστο. Η Food Expo βοηθάει πολύπλευρα στην προβολή της χώρας, είναι μια έκθεση ώριμη, πραγματικά ανθρώπινη!
Bεκράκος Χρήστος | Διευθύνων Σύμβουλος / ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε - ΑΒΕΚ
Η Food Expo είναι μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις στον χώρο των τροφίμων και πιστεύω ότι κάλλιστα μπορεί να σταθεί δίπλα σε μεγάλες εκθέσεις της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων. Η Food Expo έκανε ένα βήμα μπροστά και έγινε μια international έκθεση. Γίνανε πολλά σημαντικά ραντεβού και ευελπιστούμε ότι αυτά τα ραντεβού θα μας αποδώσουν τα μέγιστα.
Βογιάννου Χρήστος | Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος / PROVIL AE
Η Food Expo χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη και φαίνεται ότι έχει γίνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια από τους διοργανωτές. Η επισκεψιμότητα είναι πρωτοφανής, από πάρα πολλά μέρη ανά τον κόσμο, Αμερική, Ρωσία, Αυστραλία, Νότιο Αφρική και Ευρώπη, και είναι κάτι που δε το συναντάς εύκολα στην Ελλάδα. Μπορούμε να πούμε πλέον ότι η Food Expo είναι ισάξια με τις εκθέσεις του εξωτερικού. Τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο και σίγουρα η Food Expo παίζει καταλυτικό ρόλο.
Σιούρας Νίκος / ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΓΒΕ
Η Food Expo κρίνεται επιτυχημένη γιατί καταφέρνει χρόνο με το χρόνο να δυναμώνει και αυτό φαίνεται από την προσέλευση ξένων αγοραστών που έρχονται και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν το ελληνικό brand στις χώρες του εξωτερικού. Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά το να συμμετέχουμε σε μία τέτοια έκθεση στη χώρα μας.
Πέντζος Τηλέμαχος | Διευθύνων Σύμβουλος / ΖΑΝΑΕ ΑΕ
Η Food Expo και φέτος απέδειξε πως σωστά αναφέρεται ως μια πολύ μεγάλη διεθνής έκθεση. Χάρη στη Food Expo κάναμε επαφές με αγοραστές ξένων αλυσίδων αλλά και εγχώριων εταιρειών αλλά μας δόθηκε και η δυνατότητα να δούμε από κοντά συνεργάτες και προμηθευτές του κλάδου.
Αραμπατζής Κωνσταντίνος | Υπεύθυνος Marketing / ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Μ. ΑΒΕΕ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ
Η Food Expo είναι μια πάρα πολύ καλή έκθεση που βοηθάει στο εξαγωγικό κομμάτι της χώρας και κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και πιο δυνατή. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική έκθεση για την Ελλάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί κάναμε τις επαφές που προσδοκούσαμε, πήγαν πολύ καλά και περιμένουμε θετικά αποτελέσματα.
Χατζηγαβριηλίδης Γεώργιος | Αντιπρόεδρος / ΒΙΚΡΕ ΑΕ
Η Food Expo φέτος είναι πια μια μεγάλη, οργανωμένη επαγγελματική έκθεση. Έχει ξεφύγει από τα εθνικά όρια και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις διεθνείς εκθέσεις. Η οργανώτρια εταιρεία προσκάλεσε ανθρώπους σημαντικούς για τις εξαγωγές της Ελλάδας, γεγονός που αναβάθμισε σοβαρά αυτή την προσπάθεια.
Σκαρίμπας Στέλιος | Γενικός Διευθυντής / ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ
Θεωρώ ότι η Food Expo είναι μια σημαντική έκθεση για την εσωτερική αγορά και τη δική μας εταιρεία γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε το στίγμα της έδρα μας, που είναι η Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα.
Ιωάννου Γιάννης | Τμήμα Πωλήσεων / ΠΑΣΣΙΑΣ Ε.Γ ΑΒΕΕ
Η Food Expo από χρόνο σε χρόνο έχει βελτίωση. Έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά και η συμμετοχή είναι ανοδική, ειδικά από ξένους επισκέπτες. Θα είμαστε και του χρόνου εδώ!
Ρουσσόπουλος Θεόδωρος | CEO / ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ
Η Food Expo είναι μια έκθεση που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και τη συνεργασία που είχαμε με τους ανθρώπους της έκθεσης. Η Food Expo αναμφίβολα είναι μια πολύ σημαντική έκθεση για τις εξαγωγές της Ελλάδος, που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό και ξέρει να εντοπίζει στελέχη από ολόκληρο τον πλανήτη, όπως διαπιστώσαμε από τα ραντεβού που μας κανόνισε η διοργάνωση. Μετά τις πρώτες επαφές που έχουμε από τη Food Expo, τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι θα αποδώσουν και γι' αυτό είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Μανωλάς Γιώργος | Υπεύθυνος Εξαγωγών / ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΚΕΧΡΗ
Κάθε χρόνο η Food Expo αποδεικνύει ότι είναι ένα γιγαντιαίο γεγονός στα τρόφιμα και στα ποτά στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη σχέση της έκθεσης με το κρασί, κάθε χρόνο βελτιώνει τα standard της παρουσίας του προϊόντος, οργάνωσε ενδιαφέροντα σεμινάρια με sommelier και ο κόσμος που μας επισκέφθηκε είχε ζωντανό ενδιαφέρον για το κρασί. Επομένως κατοχυρώνει και μια διάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με επαγγελματίες επισκέπτες που ενδιαφέρονται στοχευμένα για το ελληνικό κρασί. Η Food Expo, με διεθνή εμβέλεια πια, καλύπτει ένα κενό στο χώρο των εξαγωγών και φέρνει κοντά τα ελληνικά τρόφιμα και την ελληνική γαστρονομία στους ανθρώπους του εξωτερικού και δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό εθνικό προϊόν.
Ρούβαλης Άγγελος | Διευθύνων Σύμβουλος / ΡΟΥΒΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ ΑΕ
Η φετινή Food Expo, όπως και οι προηγούμενες, αποτελεί εργαλείο για την ανάπτυξη των εξαγωγών καθώς πραγματοποιήσαμε πάρα πολλές επαφές, και αυτές που προσδοκούσαμε αλλά και ακόμα περισσότερες. Το πρόγραμμα των hosted buyers μας βοηθάει πάρα πολύ καθώς καταφθάνουν αγοραστές από πολλά μέρη του κόσμου στα οποία, αν δεν ήταν η Food Expo, δε θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε και θα θέλαμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και άλλες εκθέσεις. Η Food Expo βοηθάει παράλληλα και την εσωτερική αγορά της Ελλάδος, καθώς πραγματοποιούμε επαφές με αντιπροσώπους και διανομείς από όλη τη χώρα, στην κεντρική πόλη, την Αθήνα. Η Food Expo κάθε χρόνο κερδίζει έδαφος, προσεγγίζοντας τις ευρωπαϊκές εκθέσεις.
Τσακιρίδης Λευτέρης | Υπεύθυνος Εξαγωγών / ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ
Η Food Expo είναι μια πολύ πετυχημένη έκθεση, είχαμε φέτος πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και από το εξωτερικό και από την εγχώρια αγορά, πάρα πολλά σημαντικά ραντεβού, πολλούς καινούργιους πιθανούς πελάτες. Η Food Expo θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στις εξαγωγές ιδίως στην Ευρώπη, έχουμε κάνει πάρα πολλές επαφές, πιστεύουμε ότι θα συνεργαστούμε με πολλούς από αυτούς και πιστεύω ότι μας βοήθησε πάρα πολύ η έκθεση.
Πασιόπουλος Όμηρος | Αντιπρόεδρος / ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ
Η Food Expo είναι πιο μια έκθεση που έχει γίνει θεσμός για τα ελληνικά αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα. Είναι απαραίτητο για όποιο θέλει να ασχοληθεί με τις εξαγωγές και να δώσει ιδιαίτερο τόνο στην επιχείρησή του με την εξωστρέφεια, να συμμετέχει στην έκθεση αυτή.
Ροκάκης Αντώνης / ΡΟΚΑΚΗΣ ΑΕ ''CRETE FISH''
Η Food Expo φέτος ήταν μια καταπληκτική έκθεση, είχε μεγάλο αριθμό επισκεπτών εκτός από την Ελλάδα αλλά είχε και σημαντικούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Η Food Expo έχει έναν τεράστιο αριθμό εκθετών, όλη την γκάμα των προϊόντων άρα αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους τους επισκέπτες που έρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, είναι τόπος συνάντησης, νομίζω έχει γίνει θεσμός.
Kαλλιμάνη Κωνσταντίνα | Εντεταλμένη Σύμβουλος / ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Γ. ΑΕ
Η παρουσία μας και φέτος στη Food Expo, με την τεράστια προσέλευση κόσμου μας έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με πάρα πολλούς πελάτες, κυρίως της επαρχίας. Για άλλη μια φορά η Food Expo μας έδωσε τη δυνατότητα μέσω της επιτυχίας της να κάνουμε τις κατάλληλες επαφές για το πελατολόγιό μας.
Συριόπουλος Αντώνης | Area Manager – Southeast CEEurope / FARM FRITES INTERNATIONAL B.V
Είναι μια έκθεση η οποία αναβαθμίζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις ελληνικές επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι βοηθάει πολύ στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και είμαστε σίγουροι ότι η Food Expo τα επόμενα χρόνια θα αναβαθμίζεται και θα γίνεται ακόμα πιο γνωστή στο retail και στους επισκέπτες από το εξωτερικό.
Σουλιώτης Κωνσταντίνος | Πρόεδρος / ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ
Ερχόμαστε τρίτη χρονιά στη Food Expo σαν εκθέτες, η φετινή νομίζω ότι είναι η καλύτερη από όλες τις εκθέσεις που έχουν γίνει, έχει αρχίσει και ωριμάζει πια η έκθεση και έχει έρθει ποιοτικός κόσμος από την Ελλάδα αλλά και buyers από ξένες χώρες, οπότε το επίπεδο ανεβαίνει
Καραχάλιος Ηλίας | CEO / ΡΟΔΟΥΛΑ ΑΕ
Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική έκθεση η φετινή Food Expo, υπήρξε προσέλευση επαγγελματιών από το οργανωμένο λιανεμπόριο και από το παραδοσιακό κομμάτι της πώλησης, από πολλούς αντιπροσώπους από τις νησιωτικές περιοχές και έχω να πω μετα βεβαιότητος ότι διοργανώθηκε άρτια.
Σαμπατακάκης Άγγελος | Εμπορικός Διευθυντής / ΠΙΝΔΟΣ ΑΓΡ. ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στη FOOD EXPO. Έχουμε ήδη σχεδιασμένη ατζέντα επαφών με πελάτες, και μέσω του προγράμματος Hosted Buyers. Υπάρχουν πολύ δυνητικοί μελλοντικοί πελάτες και ενδιαφέρουσες δυνατότητες, και μάλιστα όχι μόνο από την Ελλάδα.
Agostino Nanula | Responsable Commerce Exterieur / GRANORO
Είναι η πρώτη μας συμμετοχή στην έκθεση. Συναντήσαμε επαγγελματίες από άλλα κράτη, για παράδειγμα από το Ιράν, οι οποίοι μας εντόπισαν μέσα από το Hosted Buyers Program. Το επίπεδο της οργάνωσης είναι πολύ καλό. Πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες οι επαφές που κάναμε εδώ θα αποδώσουν. Θα θέλαμε να έρθουμε και του χρόνου στη FOOD EXPO.
Galin Stanchev | Commercial Director / ΜΕΡΟΗΕ
Eίμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα b2b meetings. Το επίπεδο της FOOD EXPO είναι πολύ καλό. Έχω βρεθεί και στην Gulfood και στην Anuga και μπορώ να πω ότι το επίπεδο της FOOD EXPO είναι εξαιρετικό. Είναι η δεύτερη φορά που ερχόμαστε και είμαι σίγουρη ότι θα είμαστε και του χρόνου, και κάθε χρονιά.
Tania Ivanova, Customer Service | Export Department / NOVATRADE
Eίναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στη FOOD EXPO. Eίμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαμε. Είναι μια πολύ ζωηρή έκθεση - θα δούμε φυσικά τι feedback θα έχουμε τους επόμενους μήνες.
Oytun Atesin | Foreign Trade Manager / KORKMAZ
Η έκθεση είναι οργανωμένη πάρα πολύ καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ – πραγματικά δεν βρίσκω τίποτε αρνητικό να πω για τη FOOD EXPO. Συναντήσαμε πολλούς επαγγελματίες και ενισχύσαμε τις επαφές μας. Είμαστε 100% ευχαριστημένοι και ελπίζουμε να είμαστε εδώ πάντα, κάθε χρόνο!
Demir Aytug | Export Sales Manager / DIZAYAN
Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή μας και πιστεύω ότι θα είμαστε εδώ και του χρόνου, όπως και άλλοι επιχειρηματίες από την Αίγυπτο. Είδαμε επαγγελματίες και από άλλες χώρες όπως Πολωνία, Ολλανδία, Γερμανία.
Tamer Abdel Wahab | Ιδιοκτήτης / SUNNY DELIGHT
Είναι η πρώτη φορά που έχουμε παρουσία στη FOOD EXPO και οι εντυπώσεις μας είναι πολύ καλές. Έγιναν πολύ ενδιαφέροντα meetings μεταξύ εκθετών και αγοραστών και θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα ωριμάσουν τα αποτελέσματα.
Δημοσθένης Φανιάδης | Αgricultural Specialist / Αμερικάνικη Πρεσβεία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας