FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

Είπαν για τη FOOD EXPO 2024

Το υψηλό επίπεδο των εμπορικών επισκεπτών από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό, η άρτια διοργάνωση της έκθεσης, αλλά και οι πολλές και σημαντικές εμπορικές επαφές που πραγματοποίησαν μονοπωλούν τις δηλώσεις των εκθετών της FOOD EXPO 2024.

Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα της έκθεσης, όχι μόνο αριθμητικά αλλά και ποιοτικά. Μας βοήθησε πάρα πολύ η συμμετοχή μας (στην έκθεση) να βρούμε καινούργιους πελάτες και να προβάλλουμε τα προϊόντα μας.
Θανάσης Πλιάκας / Διευθυντής Πωλήσεων, Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου
Συμμετείχαμε για πρώτη φορά φέτος στην έκθεση και οι εντυπώσεις μας είναι πάρα πολύ θετικές. Θεωρούμε πως είναι μια έκθεση πάρα πολύ στοχευμένη στον εμπορικό κόσμο. Παρουσιάσαμε καινούργια κρασιά που βγαίνουν για πρώτη φορά στην οινική σκηνή της Ελλάδος. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε και την επόμενη χρονιά για να μας γνωρίσει ο κόσμος ακόμη καλύτερα.
Μαρία Τιτάκη / Οινολόγος και Ιδιοκτήτρια, Οινοποιείο Τιτάκη
Έχοντας την εμπειρία τόσο ως εκθέτες όσο και σαν επισκέπτες τα προηγούμενα χρόνια, βλέπουμε πως υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη και αναβάθμιση της έκθεσης, η οποία χρόνο με τον χρόνο αποκτά βαρύτητα τόσο για τους Έλληνες πελάτες όσο και για διεθνείς επισκέπτες. Τα ραντεβού που είχαμε κατά τη διάρκεια της έκθεσης σε επίπεδο Β2Β κυλήσανε πάρα πολύ καλά και ευελπιστούμε οι συζητήσεις μας να συνεχίσουν και να τελεσφορήσουν.
Φειδερίκος Λαζαρίδης / Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Οινοποιητικής Nico Lazaridi Α.Ε.
Νομίζω πως η έκθεση έχει πολύ μεγάλη επιτυχία και δικαιολογεί τη φήμη πως είναι πλέον η πιο στοχευμένη έκθεση που μπορεί να συμμετάσχει ένας παραγωγός και ένα έμπορος. Στο πλαίσιο των B2B ραντεβού είχαμε συζητήσεις με εμπόρους από Αμερική, Αγγλία, Καναδά, Ευρώπη, Σιγκαπούρη και Κορέα. Δείξανε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας και νομίζω ότι ο στόχος που είχαμε ερχόμενοι στην έκθεση επιτεύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Στέλιος Ζαχαριουδάκης / Οινοποιός και Ιδιοκτήτης, Κτήμα Ζαχαριουδάκη
Οι εντυπώσεις μας είναι πάρα πολύ θετικές. Είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου. Έχουμε κάνει επαφές με αρκετούς επίδοξους πελάτες που ήρθαν να δοκιμάσουν τα κρασιά μας. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ισραήλ, και το Ηνωμένο Βασίλειο..
Ελένη Πίσσα / Υπεύθυνη Hospitality, Κτήμα Παλυβού
Η φετινή διοργάνωση της FOOD EXPO 2024 ήταν πάρα πολύ καλή, καλύτερη από όλες τις άλλες χρονιές, με ποιοτικούς επισκέπτες. Φέτος μας επισκέφτηκαν επαγγελματίες που ήρθαν στοχευμένα να δοκιμάσουν και να δουν τα προϊόντα μας, οπότε εκτιμούμε ότι η φετινή έκθεση θα δώσει πολύ καλά αποτελέσματα. Ήδη κλείσαμε αρκετές εμπορικές συμφωνίες και στο κανάλι του HoReCa και στο κανάλι του Retail, και παράλληλα και εξαγωγές, λόγω των πολλών ενδιαφερομένων.
Αγγελική Βυρίνη / Διευθύντρια Marketing, Φάρμα Μητσόπουλος
Οι εντυπώσεις από τη συμμετοχή μας στην FOOD EXPO είναι καταπληκτικές. Είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση υποψήφιων και υπαρχόντων πελατών από Αμερική, Αυστραλία, Κεντρική Ευρώπη. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την επισκεψιμότητα, δειγματίσαμε τα προϊόντα μας, και νομίζω ότι πήγε πάρα πολύ καλά.
Γιώργος Πορτοκαλίδης / Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος, Ιωνική Σφολιάτα Α.Ε.
Οι εντυπώσεις μου από τη φετινή διοργάνωση είναι θετικές. Υπήρξε ενέργεια, δραστηριότητα και σαφέστατα ενδιαφέρον. Αγοραστές σχεδόν από όλον τον κόσμο επισκέφτηκαν το περίπτερό μας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης κλείσαμε εμπορικές συμφωνίες με αγοραστές του εξωτερικού αλλά και τοπικούς αντιπροσώπου.
Θάνος Αγγελάκης / Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος, Αγγελάκης Α.Ε.
Οι εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση είναι πολύ θετικές, με πολύ κόσμο από το εξωτερικό και μεγάλο ενδιαφέρον από τα Βαλκάνια, την Ασία και την Αφρική. Κυρίως είχαμε επισκέπτες από την Ινδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Βουλγαρία, και Αλβανία, και ενδιαφέρθηκαν κυρίως για τα προϊόντα HoReCa. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης κλείσαμε μεγάλες συμφωνίες με πελάτες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Νίκος Καλλάς / Αντιπρόεδρος, Kallas Inc.
Η εταιρεία μας είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα προϊόντα της, να παρουσιάσει στους πελάτες της καινούργιες ιδέες σε έναν πολύ όμορφο χώρο, σε μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση με πολύ καλή εξυπηρέτηση. Πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις με παλιούς και νέους πελάτες, κάναμε αρκετές συμφωνίες με Ελλάδα και εξωτερικό, και γενικά είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την παρουσία μας στη φετινή FOOD EXPO.  
Κωνσταντίνος Λαγάκης / Διευθύνων Σύμβουλος, Λαγάκης Κ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
Έχοντας παρακολουθήσει όλη την πορεία τα τελευταία επτά χρόνια, βλέπουμε σαν επιχείρηση πως κάθε χρόνο η έκθεση αναβαθμίζεται. Ο στόχος της συμμετοχής μας  φέτος ήταν η αύξηση της διεισδυτικότητά μας σε κάποιες αγορές. Έχουμε κλείσει συμφωνίες και ευελπιστούμε θα έρθουν κι άλλες από σημαντικούς αγοραστές, όπως έχουν έρθει και σε προηγούμενες εκθέσεις και είχαμε καλές συνεργασίες που ξεκίνησαν από εδώ.
Πάνος Μενεξόπουλος   / Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος, Dryfo - Αφοί Μενεξόπουλοι ΑΒΕΕ 
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετείχαμε στη φετινή FOOD EXPO. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με υπάρχοντες πελάτες, να κάνουμε κάποιες καλές επαφές με εμπόρους του εξωτερικού και να παρουσιάσουμε τα καινούργια μας προϊόντα. Με την οργάνωση της FOOD EXPO καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με δυνητικούς αγοραστές για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας, που είναι και ο πρωταρχικός στόχος της εταιρείας μας.
Τηλέμαχος Πέντζος / Διευθύνων Σύμβουλος, ΖΑΝΑΕ
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε και φέτος στην FOOD EXPO, μια από τις κορυφαίες οργανώσεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, ανάμεσα σε πολλές ευρωπαϊκές οργανώσεις. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις επαφές και τις συζητήσεις που έγιναν με υφιστάμενους αλλά και υποψήφιους πελάτες κατά τη διάρκεια της έκθεσης.  Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας και η έκθεση μας δίνει αυτήν την ευκαιρία. Επίσης, πραγματοποιήσαμε πολλές συναντήσεις με Hosted Buyers, και πάρα πολλές από αυτές ενδεχομένως να εξελιχθούν σε πολύ καλές συνεργασίες.
Σάκης Ιγνατίδης / Διευθυντής Εξαγωγών, Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ - Ελληνική Ζύμη
Οι εντυπώσεις μας από τη φετινή FOOD EXPO είναι εξαιρετικές. Είμαστε για άλλη μια χρονιά εκθέτες για να παρουσιάσουμε κάποια νέα προϊόντα στο υφιστάμενο πελατολόγιό μας αλλά και σε καινούργιους επισκέπτες. Παράλληλα, πραγματοποιήσαμε πολύ ενδιαφέροντα B2B meetings με Hosted Buyers, τα οποία ευελπιστούμε σύντομα να έχουν και μία θετική εμπορική κατάληξη.
Νίκος Ζαβάκος   / Διευθυντής Εξαγωγών, Nutria Α.Ε. 
Οι εντυπώσεις μας από τη φετινή FOOD EXPO είναι πραγματικά εξαιρετικές. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί η έκθεση έχει κάθε χρόνο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Αυτό κάνει και τη δική μας δουλειά πιο εύκολη, καθώς έχουμε καλές και στοχευμένες επαφές, και δε σας κρύβω πως τη περιμένουμε κάθε χρόνο με μεγάλη ανυπομονησία. Φέτος, πραγματοποιήσαμε επιτυχημένα B2B meetings με Hosted Buyers, και κλείσαμε πολλές νέες συνεργασίες.  
Θανάσης Μαναβής   / Sales Director, Φάρμα Κουκάκη
Οι εντυπώσεις μας από τη φετινή FOOD EXPO είναι καλύτερες από όλες τις άλλες ενέργειες και δράσεις των προηγούμενων χρόνων, με πολύ καλή προσέλευση από την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα των Hosted Buyers ήταν επιτυχημένο, έγιναν αρκετές πολλά υποσχόμενες συναντήσεις και πιστεύω ότι αρκετές από αυτές θα ευδοκιμήσουν.
Άγις Πιστιόλας  / Πρόεδρος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Mέλος Δ.Σ. Agrino - ΕY.ΓΕ Πιστιόλας Α.Ε. 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι τόσο από τις συναντήσεις μας όσο κι από την προβολή των νέων μας προϊόντων μας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήσαμε B2B meetings με Hosted Buyers μέσω της πλατφόρμας της έκθεσης και θεωρώ ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία στο άμεσο μέλλον.
Δημήτρης Καραχανίδης   / Υπεύθυνος Πωλήσεων (Εγχώρια Αγορά & Εξαγωγές), Καρπέα Α.Ε. 
Θεωρώ ότι η FOOD EXPO πλέον έχει κατοχυρωθεί ως θεσμός. Είναι μια έκθεση με διεθνές αποτύπωμα και υψηλή αναγνώριση, προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών στον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Κύριος στόχος της συμμετοχής μας στην FOOD EXPO είναι η διείσδυση των προϊόντων μας σε αγορές του εξωτερικού που δεν έχουμε παρουσία. Είναι μια καλή ευκαιρία επίσης συνάντησης, να τα πούμε με υπάρχοντες πελάτες και δίκτυα.  
Γιάννης Μαυρίκος / Διευθυντής Πωλήσεων (Οργανωμένο Λιανεμπόριο), Jannis ΑΕΒΕ
Η FOOD EXPO είναι ένας πολύ σημαντικός πλέον θεσμός, ένα meeting point για την Ελλάδα και για αρκετές χώρες του εξωτερικού. Συναντήσαμε λοιπόν τους πελάτες μας, συζητήσαμε για νέους στόχους, νέα είδη, νέες προοπτικές συνεργασίας. Φέτος παρουσιάσαμε μια νέα σειρά προϊόντων, νέες συσκευασίες, νέες συνταγές και γεύσεις.
Κωνσταντίνος Μωραΐτης   / Εμπορικός Διευθυντής, Condito 
Οι εντυπώσεις μας από τη φετινή διοργάνωση είναι πάρα πολύ θετικές, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε νέες επαφές κάποιες από τις οποίες οδηγούν αργότερα σε επιτυχημένες συνεργασίες. Είμαστε χαρούμενοι που για άλλη μια χρονιά ήμασταν εδώ, και θα συνεχίσουμε να είμαστε, γιατί πρέπει να διαδώσουμε τα προϊόντα μας και στον υπόλοιπο κόσμο.
Χαρά Κουγιουμτζάκη   / Marketing Manager, Αφοι Καλογεράκη ΑΕΒΕ 
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσιάσαμε κάποιους καινούργιους κωδικούς που είχαν οι επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να μας πουν τις εντυπώσεις τους. Γενικά, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από αυτή τη διοργάνωση, ήρθε κόσμος από όλον τον κόσμο – απ’ την Αμερική, το Κουβέιτ, το Ντουμπάι, την Ευρώπη –  και κάναμε πολύ σημαντικές επαφές. Αρέσουν πάρα πολύ τα ελληνικά προϊόντα και ευελπιστούμε να ταξιδέψουν παντού σε όλον τον πλανήτη.
Συλβάνα Πατέρα  / Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Tsanos 
Η FOOD EXPO ήταν μια ουσιαστική έκθεση, υψηλού επιπέδου, όπως είναι συνήθως. Είναι η μοναδική έκθεση που συμμετέχουμε στην Ελλάδα, ενώ συμμετέχουμε σε αρκετές σε όλον τον κόσμο. Αυτό που παρουσιάσαμε φέτος είναι το καινούργιο καινοτόμο μας, το σπαγγέτι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Επίσης, παρουσιάσαμε και το rebranding της ΜΑΚΒΕΛ, με τα καινούργια πακέτα και την καινούργια σειρά. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης είχαμε μεγάλη προσέλευση, και είμαστε ικανοποιημένοι τόσο με τον αριθμό των επισκεπτών όσο και με το επίπεδο τους.
Οδυσσέας Παπαδόπουλος / Διευθύνων Σύμβουλος, Eurimac - ΜΑΚΒΕΛ Α.Ε.
Οι εντυπώσεις μας από την FOOD EXPO είναι ιδιαίτερα θετικές, για μια ακόμα χρονιά. Συμμετέχουμε πολλά χρόνια στην έκθεση, καθώς διακρίνεται για τη σταθερή δομή και τη σοβαρότητά της, με εξαιρετική ανταπόκριση από εμπόρους και συνεργάτες του εξωτερικού. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ως εταιρεία, επενδύουμε τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή ανάπτυξη, μέσω στρατηγικών συνεργασιών και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σάββας Κελεκτσόγλου / Υπεύθυνος Ανάπτυξης Εξωτερικού, ΒΙ.ΚΡΕ. ΑΕ

Ξένοι Εκθέτες

Αυτή είναι η πρώτη μας φορά στην FOOD EXPO και πρέπει να ομολογήσω ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Έχουμε παρευρεθεί σε παρόμοιες εκθέσεις άλλων χωρών, αλλά αυτή είναι πραγματικά μια εξαιρετική έκθεση. Ήδη εξασφαλίσαμε μια καλή συνεργασία με ελληνική εταιρεία και σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην ελληνική αγορά.
Igor Nedeljkovic / Delicious Food Company, Σερβία
Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε ως εκθέτες στην FOOD EXPO, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ξανά εδώ. H έκθεση αυτή είναι πολύ σημαντική για τις πέντε εταιρείες που φέραμε από την Καστίλλη-Λα Μάντσα. Η εκδήλωση είναι εξαιρετικά οργανωμένη, με ομαλές διαδικασίες και πολλές συναντήσεις. Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να βρούμε εισαγωγείς από την Ελλάδα και εκτός ελληνικών συνόρων, και μας προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω του προγράμματος Hosted Buyers και των διεθνών επισκεπτών.
Armelle Hillion / Promotion Department of Consumer Goods & Services at IPEX, International Trade Institute of Castilla – La Mancha, Ισπανία
Η παρουσία μας στην FOOD EXPO είναι σημαντική καθώς στοχεύουμε να επεκταθούμε στην ελληνική αγορά. Αυτή είναι η πρώτη μας φορά εδώ και η εκδήλωση μας έχει εντυπωσιάσει με την οργάνωση και τη διεθνή συμμετοχή της. Δραττόμενοι από τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ισημερινού και ΕΕ, βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες για εισαγωγή προϊόντων από τη χώρα μας στην ελληνική αγορά.
Xavier Hervas / CEO, NOVA ALIMENTOS, Δημοκρατία του Ισημερινού
Η FOOD EXPO είναι σημαντική για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Μετά την περσινή επιτυχία, επιστρέφουμε φέτος για ακόμα περισσότερες συμφωνίες. Φέτος, η έκθεση είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με αυξημένο ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας και περισσότερα ραντεβού, αυξάνοντας τις πιθανότητες για εμπορικές συμφωνίες.
Lisa Valqueriso / Brand Representative, EXPORT QUILSA, Δημοκρατία του Ισημερινού
Η παρουσία μας στηv FOOD EXPO είναι καθοριστική για εμάς, καθώς σκοπεύουμε να επεκταθούμε στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, και να προσφέρουμε τα παραδοσιακά μας προϊόντα σε νέες αγορές. Η οργάνωση είναι άψογη και βλέπουμε μεγάλη συμμετοχή διεθνών αγοραστών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε εδώ τις γαρίδες μας, τα κατεψυγμένα λαχανικά μας και τα προϊόντα μας από κακάο, ελκύοντας δυνητικούς αγοραστές. Έχοντας ήδη ένα γεμάτο πρόγραμμα διεθνών συναντήσεων, είμαστε βέβαιοι για την ικανότητά μας να παρουσιάσουμε περισσότερα προϊόντα από τη χώρα μας στην παγκόσμια αγορά.
Max Coello / Εμπορικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Ισημερινού στην Ιταλία και την Ελλάδα
Ο Ιταλικός Οργανισμός Εμπορίου επιθυμεί να ενισχύσει τις ελληνο-ιταλικές εμπορικές σχέσεις στον τομέα των τροφίμων, δεδομένου του σημαντικού ύψους των ιταλικών εξαγωγών τροφίμων στην Ελλάδα, που ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Με κοινό ενδιαφέρον στον τομέα τροφίμων, στοχεύουμε στην ενίσχυση αυτής της συνεργασίας, αξιοποιώντας πλατφόρμες όπως η FOOD EXPO. Η εξαιρετική οργάνωση της έκθεσης μας εμπνέει να συμμετάσχουμε και του χρόνου, επισημαίνοντας την αφοσίωσή μας στο να φέρουμε καινοτόμα ιταλικά προϊόντα στους Έλληνες καταναλωτές και την αγορά της Nοτιοανατολικής Ευρώπης.
Fabrizio Camastra / Εμπορικός Εκπρόσωπος, Ιταλικός Οργανισμός Εμπορίου στην Αθήνα
Η FOOD EXPO είναι σημαντική έκθεση για την εδραίωση της παρουσίας μας στην τοπική αγορά αλλά και για να διατηρούμε καλές σχέσεις με τους υφιστάμενους πελάτες μας. Αναμένουμε να επιστρέψουμε και του χρόνου για να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας εδώ και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η εκδήλωση.
Sandro Zapata / Export Manager, Frinsa del Noroeste, Ισπανία
Η FOOD EXPO είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας, ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε και πρέπει να ομολογήσω ότι η FOOD EXPO 2024 έχει υπερβεί την περσινή έκδοση. Φέτος, φέραμε δεκαπέντε εταιρείες οι οποίες είχαν εποικοδομητικές B2B συναντήσεις με Hosted Buyers. Κάθε χρόνο η FOOD EXPO είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παρουσιάζουμε τα προϊόντα μας και να συζητούμε με διεθνείς αγοραστές.
Praveen Kumar / Associated Chambers of Commerce & Industry of India (ASSOCHAM)
Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε στην FOOD EXPO. Eίναι μια σημαντική εκδήλωση για να έρθουμε σε επαφή τόσο με τους υφιστάμενους, όσο και με πιθανούς πελάτες και να παρουσίασουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Η εξαιρετική οργάνωση και οι B2B συναντήσεις με Hosted Buyers ενισχύουν περαιτέρω την αξία της FOOD EXPO ως εμπορική πλατφόρμα για εποικοδομητικές επιχειρηματικές συζητήσεις.
Gabriela Klčová / Sales Manager, Healthy Food Supplements, Σλοβακία
Η FOOD EXPO είναι σημαντική για την επέκταση της επιχείρησής μας, διευκολύνοντας συναντήσεις με το ήδη υπάρχον πελατολόγιό μας, με πιθανούς πελάτες , αλλά και με τους προμηθευτές μας. Οι συναντήσεις μας με τους Hosted Buyers ήταν ιδιαιτέρως παραγωγικές, καθώς επιδίωξαν να γνωρίσουν τα προϊόντα μας πριν το ραντεβού τους μαζί μας, οπότε είχαμε σχετικές και καρποφόρες συζητήσεις μαζί τους.
Gabriel Oprendek / Founder & Owner, Opre' Cidery, Σλοβακία
FOOD EXPO 2024, άλλη μια χρονιά εδώ, η 3η συνεχόμενη για εμάς. Είναι μια πολύ επιτυχημένη έκθεση, συναντήσαμε ξανά πολλούς καλούς συνεργάτες είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούργιες εταιρείες για νέες συνεργασίες. Θεωρούμε ότι και του χρόνου θα είμαστε και πάλι εδώ, να ανταμώσουμε όλοι μαζί και να έχουμε και μία πολύ επιτυχημένη έκθεση ξανά.
Στάθης Γεμενής / Συνιδιοκτήτης, ELME FOOD AGENCIES, Αντιπρόσωπος Vanlommel Αθήνα
Είμαστε πολύ περήφανοι που εξασφαλίσαμε περίπτερο για τη Σερβία στην FOOD EXPO, καθώς θεωρούμε σημαντικό να παρουσιάσουμε τον τομέα τροφίμων της χώρας μας και τα προϊόντα του σε μια τόσο αξιοσέβαστη έκθεση. Εμπνευσμένοι από την εξαιρετική εμπειρία ενός συναδέλφου που συμμετείχε στο πρόγραμμα Hosted Buyers πέρσι, φέραμε έξι σέρβικες εταιρείες για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους για πρώτη φορά εδώ. Η πλατφόρμα B2B της FOOD EXPO διευκόλυνε τις εταιρείες μας να κάνουν πολλές εποικοδομητικές συζητήσεις με αγοραστές και είμαστε αισιόδοξοι για τις πιθανές επιχειρηματικές εκβάσεις αυτών των συζητήσεων. Για αυτόν το λόγο, σκεφτόμαστε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην FOOD EXPO στο μέλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποδώσει θετικά αποτελέσματα για τις εταιρείες μας και θα προωθήσει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας.
Zoran Trpovski / Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Βοϊβοντίνας, Σερβία

Hosted Buyers

Η εμπειρία μου στην FOOD EXPO ξεπέρασε τις προσδοκίες μου για ακόμη μια φορά. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι εδώ και η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων και των εταιρειών είναι εξαιρετική. Μέχρι στιγμής, πιστεύω πως έχω εκπληρώσει τους περισσότερους από τους επιχειρηματικούς μου στόχους, ωστόσο, είναι μόνο η πρώτη μέρα και απομένουν δύο ακόμη για να βρω όλα αυτά που ψάχνω. Η FOOD EXPO είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την εταιρεία μας και ανυπομονώ να επιστρέψω και του χρόνου.
Tamer Atef / COO, WAY FINDER Media Group, Αίγυπτος
Η FOOD EXPO είναι μια έκθεση υψηλού επιπέδου που εντυπωσιάζει με τον αριθμό και την ποιότητα των προϊόντων, καθώς και με την διεθνή της εμβέλεια. Η τουριστική βιομηχανία του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται ακόμα σε ανάπτυξη, έτσι ένας από τους κύριους λόγους που ήρθαμε εδώ είναι να αντλήσουμε έμπνευση από χώρες με ανεπτυγμένο τουριστικό τομέα, όπως η Ελλάδα. Ένας άλλος λόγος είναι να έρθουμε σε επαφή με διεθνείς εταιρείες, και ευτυχώς, η ομάδα μας που αποτελείται από 30 επιχειρήσεις βρήκε πολλές ευκαιρίες για να συναντηθεί με τέτοιες εταιρείες. Έχουμε επιτύχει τους επιχειρηματικούς μας στόχους και σχεδιάζουμε να φέρουμε περισσότερες εταιρείες τον επόμενο χρόνο.
Dr.Sc. Hysen Sogojeva / Πρόεδρος, Επιμελητήριο Φιλοξενίας και Τουρισμού, Κοσσυφοπέδιο
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η διοργάνωση είναι φοβερή! Η έκθεση είναι πραγματικά εντυπωσιακή και νομίζω πως κάθε χρόνο εξελίσσεται ακόμη περισσότερο. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τον αριθμό των συμμετεχόντων και από την ποιότητα των προϊόντων και μπορώ να πω πως φέτος πετύχαμε στο απόλυτο τους επιχειρηματικούς μας στόχους. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη έκθεση στον τομέα Food & Beverages που να καλύπτει τόσα πράγματα όσο η FOOD EXPO. Ακόμα και οι εταιρείες από το εξωτερικό έχουν πάρα πολλά να μάθουν από αυτήν την έκθεση, είτε σαν εκθέτες είτε σαν επισκέπτες.
Ζιάγκας Δημήτριος / Εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδος
Η FOOD EXPO είναι μια εξαιρετική εκδήλωση που ενώνει το Ισραήλ και την Ελλάδα υπο μια κοινή γαστρονομική κουλτούρα και προάγει ισχυρές επιχειρηματικές σχέσεις. Εντυπωσιάζομαι από την ποικιλία των εταιρειών και των προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες μας και μας εμπνέουν με νέες ιδέες. Βρήκα τα προϊόντα που αναζητούσα στη FOOD EXPO, και περισσότερα. Εμπνεύστηκα από προϊόντα, όπως π.χ. οι αποξηραμένες ελιές, και δοκίμασα προϊόντα που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Αυτή η έκθεση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, καθώς έθεσε για εμάς τις βάσεις για μελλοντικές εμπορικές σχέσεις και δημιούργησε πολύτιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες. Διαχειρίζοντας την ανάπτυξη ποτών και τροφίμων στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο, φεύγω με πολλές ιδέες από αυτήν την εκδήλωση.
Barak Hay Horesh / F&B Consulting | Support Development, BUSINESS INNOVATION SOLUTIONS (B.I.S), Ισραήλ
Η FOOD EXPO είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές εκθέσεις που έχω επισκεφθεί ποτέ, όπου συμμετέχουν πολλές εταιρείες και μπορεί κανείς να βρει μια μεγάλη γκάμα υψηλής ποιότητας προϊόντων. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και δηλώνω εντυπωσιασμένος από τα καινοτόμα υλικά που βρήκα εδώ. Είμαι χαρούμενος που έχω ήδη επιτύχει τους επιχειρηματικούς μου στόχους στη FOOD EXPO, και είναι μόλις η πρώτη μέρα – αναμένω να εξερευνήσω ακόμα περισσότερα τις επόμενες ημέρες.
Dr. Raz Hamami / Ιδιοκτήτης, RH VENTURES, AgriFood Tech & Bioindustrial Innovation, Ισραήλ| Ευρώπη
Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην FOOD EXPO και εντυπωσιάστηκα πολύ από την οργάνωση και την μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Ως εισαγωγέας κρασιών και αποσταγμάτων, βρήκα πολλά ελληνικά κρασιά μαζί με ελιές και άλλα ενδιαφέροντα τρόφιμα, ιδανικά για την αγορά της Ινδίας. Ως εταιρεία, είμαστε 100% ικανοποιημένοι με τους εκθέτες που βρήκαμε εδώ, και προσωπικά μπορώ να πω ότι πετύχαμε όλους τους επιχειρηματικούς μας στόχους. Έχοντας βρει τρία οινοποιεία και δύο ελαιοπαραγωγούς είμαι ενθουσιασμένος με τις εταιρικές σχέσεις που έχουμε συνάψει. Αυτή η έκθεση όχι μόνο κάλυψε τις ανάγκες μας, αλλά μας έδωσε και έμπνευση για να υλοποιήσουμε νέες ιδέες στην επιχείρησή μας στην Ινδία.
Dinesh Kumar / Ιδρυτής, ÉLAN DISTRIBUTION, Ινδία
Έχω επισκεφθεί πολλές εκθέσεις, αλλά η FOOD EXPO είναι πραγματικά μοναδική με άψογη οργάνωση και πολλούς εκθέτες και προϊόντα. Ενθουσιάστηκα από την ποικιλία των χωρών που εκπροσωπούνται φέτος. Έχουμε πετύχει αρκετούς από τους επιχειρηματικούς μας στόχους. Έχουμε σκοπό η συμμετοχή μας στην FOOD EXPO να γίνει προτεραιότητα κάθε χρόνο και να συμπεριληφθεί στο επιχειρηματικό μας πλάνο.
Dudi Afriat / Business Development & Culinary Manager, DIPLOMAT Group, Ισραήλ 
Η FOOD EXPO 2024 είναι μια φανταστική έκθεση. Βρήκα ποιοτικά κρασιά και καινοτόμα προϊόντα. Συναντήθηκα με αρκετούς εκθέτες που παρουσίασαν τις ‘πράσινες’ καινοτομίες τους σε προϊόντα καθώς και τις zero waste διαδικασίες τους. Ανυπομονούμε να φέρουμε τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική καινοτομία στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Αυτή η έκθεση είναι εναρμονισμένη με τις αξίες της γενιάς μου για τη βιωσιμότητα και ‘πράσινη’ καινοτομία, προσφέροντας ευκαιρίες για vegan κρέας, vegan τρόφιμα και πολλά άλλα.
Goh Zhi Yan  / Manager, ZALLER SDN BHD, Μαλαισία 
Η FOOD EXPO είναι φανταστική! Εντυπωσιάστηκα από την έκθεση, τις εταιρείες, τα προϊόντα – όλα είναι σε υψηλό επίπεδο. Το μέγεθος της έκθεσης και η ποικιλία των εταιρειών προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για επιχειρηματίες όπως εγώ. Αναζητούμε ειδικά βιοπροϊόντα και λύσεις για τον τομέα HoReCa, ελπίζοντας να πετύχουμε τους στόχους μας εδώ. Αυτή η έκθεση είναι σημαντική για να δικτυωθεί κανείς και να αναπτύξει την επιχείρησή του, και ενθαρρύνω όλες τις επιχειρήσεις στον τομέα τροφίμων και ποτών να θέσουν την επίσκεψή τους στην FOOD EXPO ως προτεραιότητα κάθε χρόνο.
Sherif Krasniqi  / CEO, OPRIMUS LLC, Republic of Κοσσυφοπέδιο 
Η FOOD EXPO ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η πληθώρα των εταιρειών και των τοπικών και διεθνών προϊόντων με έχουν εντυπωσιάσει. Εδώ βρήκα μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και κάθε ένα από αυτά που δοκίμασα ήταν μια έκπληξη για μένα. Οι γεύσεις θα μου μείνουν αξέχαστες! Επίσης, στην FOOD EXPO, εξερεύνησα νέες ιδέες και συνάντησα πολλούς φιλικούς επιχειρηματίες. Πρέπει να ομολογήσω ότι αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου εδώ. Ως εταιρεία, ήδη σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε του χρόνου, και νομίζω ότι θα ερχόμαστε για πολλά ακόμα χρόνια.
Ahmad Mallah / MIKYAL Easter Trading Company, Dammam, Σαουδική Αραβία
Είναι η πρώτη μου φορά στην όμορφη Ελλάδα και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στη FOOD EXPO. Ήρθα εδώ για να αναζητήσω τρία προϊόντα για τα οποία η Ελλάδα είναι φημισμένη: ελιές, μαστίχα και κρόκο, και πρέπει να ομολογήσω, τα βρήκα σε αφθονία σ’ αυτήν την έκθεση. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Εστιατορίων και Καφέ στη Σαουδική Αραβία, έχω επιτύχει πολλούς από τους στόχους μου όσον αφορά ευκαιρίες για franchise και συζητήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, αλλά και την ανταλλαγή γνώσεων με επιχειρηματίες από άλλες χώρες.
Sultan Bassrawi / Financial Supervisor, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Εστιατορίων & Καφέ, Σαουδική Αραβία
Έχω επισκεφθεί πολλές μεγάλες εκθέσεις στη Γερμανία, το Παρίσι, το Ντουμπάι και αλλού, αλλά αυτή είναι η πρώτη μου φορά στην FOOD EXPO, και εντυπωσιάστηκα από το μέγεθος και την ποικιλία σε προϊόντα. Με πάνω από χίλιες εταιρείες από όλη την Ευρώπη και την Ασία, η FOOD EXPO ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η αναζήτησή μου για ζυμαρικά και αναψυκτικά οδήγησε σε εποικοδομητικές συζητήσεις με εταιρείες εδώ στην Αθήνα που προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές. Ήδη έχω κάνει κάποιες παραγγελίες.
Ch. Muhammad Azam Asad / CEO, ADAM INTERNATIONAL LTD, Πακιστάν
Η FOOD EXPO είναι μια υπέροχη έκθεση που προσελκύει πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις από πολλούς διαφορετικούς τομείς της βιομηχανίας τροφίμων, επιδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και την ικανότητά της να συναρπάζει το διεθνές κοινό. Η πληθώρα προϊόντων και εταιρειών που βρήκα εδώ ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για αμοιβαία μάθηση και ανάπτυξη. Ως επισκέπτης από τη Νότια Αφρική, εμπνεύστηκα από τα γνήσια ελληνικά προϊόντα, βοηθώντας με να εξελίξω μελλοντικά τα προϊόντα της εταιρείας μου. Είμαι ενθουσιασμένη που φέρω αυτήν την νέα γνώση και αυτές τις μοναδικές γεύσεις πίσω στη χώρα μου. Για νέους επιχειρηματίες όπως εγώ, αυτή η έκθεση είναι ανεκτίμητη, προσφέροντας ευκαιρίες για νέες επαγγελματικές σχέσεις αλλά και έμπνευση.
Beyonce Masokoamemg / Creative Director, KBZAS Catering, Νότια Αφρική
Η FOOD EXPO μου άφησε θετική εντύπωση. Όλα είναι εξαιρετικά, από τη διαμονή έως την οργάνωση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις εταιρείες που συμμετέχουν, και βρήκα περισσότερα ελπιδοφόρα προϊόντα από ό,τι περίμενα, όπως dips, χαλβά, ταχίνι, σουσάμι, μαρμελάδες, μελάσες και μέλι. Μπορώ ειλικρινά να πω ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι μου, και βλέπω την FOOD EXPO ως μια ζωτική πηγή καινοτομίας για την εταιρεία μου, ιδιαίτερα στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα.
Aly ElKomy / Senior R&D Manager, El Rashid, El Mizan, Αίγυπτος
Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ελληνική κουζίνα στην Εσθονία, καθώς και για ελληνικά προϊόντα όπως ελιές, ελαιόλαδο και κρασιά, με έκαναν να επισκεφτώ τη FOOD EXPO. Θαυμάζω τη διάθεση των Ελλήνων οινοποιών να εξερευνήσουν νέες ποικιλίες και στυλ, και να συνδυάσουν την παράδοση με την καινοτομία. Ως σομελιέ, ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τα ελληνικά κρασιά, και σχεδιάζω να προσθέσω επιλογές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στο μενού μου, καθώς εκτιμώ την ποικιλία και τις γεύσεις των ελληνικών κρασιών.
Hilje Savolainen / Συνιδιοκτήτρια, Vein Ja Gurmee, Εσθονία
Το επίπεδο οργάνωσης στην FOOD EXPO με εντυπωσίασε πραγματικά, από τις αρχικές συζητήσεις για την επίσκεψή μου μέχρι την άφιξή μου. Βρήκα πάρα πολλές εξαιρετικές επιχειρήσεις εδώ από τον κλάδο της ελληνικής γεωργίας. Επίσης, με εξέπληξε και η ποιότητα των προϊόντων, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με superfoods. Ως εισαγωγέας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, βρήκα πολλά συμπληρωματικά προϊόντα πέρα τις προσδοκίες μου. Δεν πέτυχα μόνο τους επιχειρηματικούς μου στόχους στην FOOD EXPO, αλλά ανακάλυψα και νέες δυνατότητες για ανάπτυξη. Ως Ελληνοκαναδός δεύτερης γενιάς, η πλούσια ελληνική γαστρονομία αλλά και γεωργία με ενθουσίαζαν από παιδί. Έχω ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο και θεωρώ πως το φαγητό και η ποιότητα παραγωγής εδώ στην Ελλάδα είναι ασυναγώνιστα. Η FOOD EXPO παρέχει ό,τι χρειάζεται ένας εισαγωγέας, και περισσότερα, παρουσιάζοντας το καλύτερο που έχει να προσφέρει ο τομέας της ελληνικής γεωργίας στον κόσμο.
Jim Kokaliaris / Jim Kokaliaris Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης, PHILEOS EVOO, Μονεμβασιά, Ελλάδα – Οντάριο, Καναδάς
Η φετινή FOOD EXPO αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Εντυπωσιάστηκα από τις αχανείς αίθουσες γεμάτες με υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα. Είχαμε πολλές συναντήσεις με εταιρείες, ανακαλύψαμε πολλά προϊόντα και μάθαμε πολλά για την ελληνική κουλτούρα, η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς στη Νότια Αμερική, καθώς έχουμε μια μεγάλη ελληνική κοινότητα εκεί. Οι γεύσεις που δοκιμάσαμε εδώ μας εξέπληξαν πολύ ευχάριστα και ανακαλύψαμε διάφορα προϊόντα όπως ελιές, ελαιόλαδο, ζυμαρικά και πελτέ ντομάτας, τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε τόσο στην ελληνική κοινότητα στην Ουρουγουάη, όσο και στη διεθνή αγορά.
Ana Claudia Moran / Γενική Διευθύντρια, I.B.A., Ουρουγουάη
Η συνολική μου εμπειρία στην FOOD EXPO ήταν εξαιρετική, και συστήνω ανεπιφύλακτα και σε άλλους παραγωγούς και επαγγελματίες του τομέα τροφίμων και ποτών να επισκεφτούν την έκθεση. Ήρθα εδώ ψάχνοντας για κατεψυγμένα κρέατα, λαχανικά και φρούτα, και έχω κλείσει μερικές συμφωνίες που πιστεύω ότι θα οδηγήσουν σε καρποφόρες συνεργασίες. Ήδη σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με Έλληνες παραγωγούς για κατεψυγμένες φράουλες την επόμενη σεζόν. Συνολικά, η έκθεση αποτελεί μια ανεκτίμητη πηγή έμπνευσης για την επιχείρησή μας, συνδέοντάς μας με νέες συνεργασίες και ευκαιρίες.
Lada Rišian / NIKLA S.R.O., Τσεχία
Από την αρχή μέχρι το τέλος, η οργάνωση της FOOD EXPO ήταν άψογη, καλύπτοντας τις ανάγκες μας καθ’ όλη τη διάρκεια. Συμμετείχε μια μεγάλη ποικιλία από εταιρείες και brand, καλύπτοντας διάφορες κατηγορίες. Η έκθεση παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών που είναι σημαντικό για κάποιον, σαν εμένα, που ασχολείται με την εισαγωγή αλκοολούχων ποτών. Προσωπικά, έψαχνα αλκοολούχα ποτά και βρήκα τόσο τοπικά όσο και διεθνή ποτά με μια μοναδική τοπική πινελιά, αλλά και διάφορες μη αλκοολούχες επιλογές που βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για πιθανή εισαγωγή. Επιπλέον, η εξερεύνηση διαφορετικών τύπων τροφίμων, από πουλερικά έως αλλαντικά, ήταν μια απροσδόκητη αλλά ευχάριστη εμπειρία εδώ. Η FOOD EXPO μου προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες για την ευρωπαϊκή αγορά, και ανυπομονώ να εξερευνήσω σε βάθος ελληνικά και ευρωπαϊκά προϊόντα στο μέλλον.
Ögehan Saral / Ιδρυτής & CEO, GURI ICECEK,Τουρκία
Συμμετείχα στην έκθεση για πρώτη φορά και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, σε σύγκριση και με άλλες εκθέσεις που έχω πάει. Η ευκαιρία για συζητήσεις μεταξύ αγοραστών και εκθετών εδώ είναι πολύ σημαντική. Ήρθα ψάχνοντας πρώτες ύλες για παραγωγή σοκολάτας και να ανακαλύψω νέες γεύσεις, και είμαι ευχαριστημένος που βρήκα αρκετούς εκθέτες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες μου. Πέρα από το γεγονός πως πέτυχα τους στόχους μου ερχόμενος εδώ, ανακάλυψα και ευκαιρίες για καινοτομία στα μελλοντικά μου project.
Kamal Ashour / Reliability Improvement Expert, EFFEM – MARS WRIGLEY Confectionery, Αίγυπτος
Η πρώτη μου εμπειρία στην FOOD EXPO είναι καταπληκτική. Η πληθώρα των προϊόντων, από τυριά και κρασί μέχρι ελαιόλαδο, μπισκότα και κέικ, είναι εντυπωσιακό. Ήρθα εδώ για να ερευνήσω το ελαιόλαδο, και είμαι πολύ χαρούμενη που βρήκα ποιοτικά προϊόντα, αλλά πολύ φιλικούς ελαιοπαραγωγούς. Οι αρχικοί στόχοι που έθεσα να βρω εξαιρετικά προϊόντα, να γνωρίσω παραγωγούς και να εξερευνήσω νέες ιδέες έχουν επιτευχθεί. Η FOOD EXPO είναι αναμφίβολα μια πηγή έμπνευσης για όλους τους επαγγελματίες στον κλάδο των τροφίμων.
Beata Nicholson / CEO, UAB Beatos Virtuvė, Λιθουανία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας