Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

7-9 Μαρτίου 2020

METROPOLITAN EXPO

Food Export Summit

Καθήλωσε το κοινό η ημερίδα για τις εξαγωγές στην Ιαπωνία

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε το FOOD EXPORT SUMMIT που ήταν σε συνδιοργάνωση με τον ΣΕΒΕ και φέτος ήταν αφιερωμένο στην αγορά της Ιαπωνίας και στις εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών τροφίμων και ποτών σε αυτήν.

Οι ελληνικές παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις που αναζητούν νέους δρόμους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων πέρα από τα σύνορα της χώρας, είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην ιδιαίτερη και τεράστια αυτή αγορά μέσα από τις ομιλίες έμπειρων και καταξιωμένων εισηγητών. Οι τεράστιες δυνατότητες που δημιούργησε η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας, με βάση την οποία οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ιαπωνία μπορούν πλέον να επωφεληθούν από τη μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών στον κόσμο, αλλά και η νέα ώθηση που θα δοθεί στην ήδη στενή εμπορική σχέση Ελλάδας-Ιαπωνίας, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν κατά την διάρκεια της ημερίδας.

Οι μελλοντικές λοιπόν προοπτικές που αφορούν στην εμπορική συνεργασία των δύο χωρών μέσα από τις εξαγωγές ελληνικών τροφίμων και ποτών, παρουσία του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu, ξετυλίχθηκαν στο Food Stage του Hall 2 το οποίο για δύο ώρες μεταμορφώθηκε σε επιχειρηματικό dōjō.

Αριστερά: Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu, Δεξιά: Η Ειρήνη Καμά, Γραμματέας Α’, Γραφείο ΟΕΥ Τόκιο

Το Summit άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu και του προέδρου του ΣΕΒΕ κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου, για να δώσουν την σκυτάλη στον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο  του ΣΕΒΕ, Παναγιώτη Χασάπη ο οποίος περιέγραψε την πορεία των ελληνικών εξαγωγών δίνοντας μία πολύ ρεαλιστική εικόνα του επιπέδου τους αλλά και των προοπτικών. Ακολούθησε η Ειρήνη Καμά (Γραμματέας Α’, Γραφείο ΟΕΥ Τόκιο) η οποία εστίασε στις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες  της αγοράς Tροφίμων και Ποτών της Ιαπωνίας.

Η ανταλλαγή εμπειριών αποτελεί πάντα ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό κεφάλαιο για κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό το μέρος ανέλαβαν οι Στέλιος Πολυχρονιάδης (Α’ Αντιπρόεδρος, EURIMAC AE) και Γιώργος Βανίδης (Διευθυντής Εξαγωγών, ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ) που στάθηκαν στα όσα έχουν αποκομίσει από τις εξαγωγικές εμπειρίες των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν, οι προκλήσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν σε αυτό το βήμα, οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αγοράς, οι λόγοι που την επέλεξαν για να δραστηριοποιηθούν όσον αφορά την εξαγωγική πλευρά των εταιρειών τους αλλά και τα οφέλη που αποκόμισαν από αυτήν τη σημαντική επιχειρηματική κίνηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο των εισηγήσεών τους.

Αριστερά: Ο Γιώργος Βανίδης, Διευθυντής Εξαγωγών της ΜΕΒΓΑΛ, Δεξιά: Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Τις ομιλίες έκλεισαν οι Konosuke Matsumoto (Executive General Manager, Food Material Procurement Division, AOHATA) και Αθανάσιος Φραγκής (Διευθύνων Σύμβουλος Nostimia Co. Ltd) μέσα από το πρίσμα των εισαγωγέων των Τροφίμων και Ποτών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στα προϊόντα τα οποία αυτοί προτιμούν και έχουν ιδιαίτερη θέση και απήχηση στην Ιαπωνική αγορά. Το slot της ημερίδας σχετικά με τις εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών προϊόντων στην Iαπωνία παρακολούθησαν 10 σημαντικοί αγοραστές από την Ιαπωνία. Η ημερίδα έκλεισε με τις παρατηρήσεις αλλά και τις ερωτήσεις από την πλευρά του κοινού, το οποίο πραγματικά εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο των πληροφοριών και της ενημέρωσης που έλαβε από τις παρουσιάσεις και τις εισηγήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας