Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

7-9 Μαρτίου 2020

METROPOLITAN EXPO

Ημερίδα ΣΕΒΤ

Ημερίδα ΣΕΒΤ στο πλαίσιο του έργου PEFMED • Η Βιομηχανία Τροφίμων & οι σύγχρονες προκλήσεις

Τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τη Βιομηχανία Τροφίμων σε σχέση με το περιβάλλον και τη διατροφή τέθηκαν στην ημερίδα που πραγματοποίησε ο ΣΕΒΤ αίθουσα C2, στο Lobby 2 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan expo, στις 17 Μαρτίου.

Την ημερίδα άνοιξε η Γεν. Διευθύντρια του ΣΕΒΤ, κα Β. Παπαδημητρίου, η οποία μίλησε για τη Βιομηχανία Τροφίμων και τις προτεραιότητες , που έχει θέσει. Στη συνέχεια, ο κ. Ι. Νυχάς, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε την πολιτική της Ε.Ε. “FOOD 2030” και τις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει για τον κλάδο των τροφίμων. Ο κ. Β. Λιόγκας, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αναφέρθηκε στην πολιτική για την κυκλική οικονομία, ενώ η κα Α. Φουλίδη, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, παρουσίασε την πολιτική για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων.

Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους εταιρειών (Κ. Κούτσας/Σ. Μεντεκίδης ΑΕ, Ι. Σμαρνάκης/ΛΑΒΔΑΣ ΑΕ & Μ. Τσαούτος/ΕΨΑ ΑΕ) και φορέων (Κ. Βαρταλίτη/ΣΕΒΤ, Γ. Μπάστας/ΣΕΒΤ, Δ. Νέντας/Τράπεζα Τροφίμων, Ι. Ραζής/ΕΕΑΑ & Ε. Τσιγαρίδα/ΕΦΕΤ) και συντονίστρια την κα Ι. Πετροχείλου/ΕΙΕ όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος τροφίμων, όπως η διατροφική επάρκεια, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της σπατάλης των τροφίμων και η εφαρμογή πράσινων καινοτομιών κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας. Παράλληλα, προβλήθηκε η συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων στη βιωσιμότητα του κλάδου, μέσα από καλές πρακτικές και σχετικές πρωτοβουλίες αλλά και οι δράσεις του ΣΕΒΤ γύρω από το ευρωπαϊκό έργο PEFMED.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας