Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

16-18 Μαρτίου 2019

METROPOLITAN EXPO

Σεμινάρια Oenotelia

Κυριάρχησαν οι εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών κρασιών

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησε και σήμερα το κοινό της έκθεσης OENOTELIA 2019 στην αίθουσα στο Hall 1 σεμινάρια με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier.

Το πλούσιο πρόγραμμα των σεμιναρίων που παρακολούθησαν οι επισκέπτες της έκθεσης Oenotelia, και σήμερα είχαν ως στόχο τη βαθύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις γύρω από τον κλάδο του κρασιού. Αρχικά, ο οινοχόος, Άρης Σκλαβενίτης ανέλυσε τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας με πρακτική εξάσκηση στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού, ενώ στη συνέχεια έδωσε συμβουλές για τη σωστή δημιουργίας λίστας κρασιών σε χώρους διασκέδασης και εστίασης.

O οινοχόος Φώτης Σταθόπουλος κατά την διάρκεια της εισήγησης του για τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας.

Στην επόμενη εισήγηση ο Basil J. Janavaras, President και CEO της JANAVARAS ENTERPRISES LLC προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου παρουσιάζοντας τα κριτήρια επιλογής κρασιών στις Η.Π.Α. Κατόπιν ο Άρης Σκλαβενίτης αποκάλυψε τα μυστικά της τυφλής γευσιγνωσίας, αναλύοντας τις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της, ενώ κλείνοντας το σημερινό πρόγραμμα μίλησε για τη ρετσίνα προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων:

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

12:00-13:30

Βασικές αρχές γευσιγνωσίας και πρακτική εξάσκηση στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού
Φώτης Σταθόπουλος, Οινοχόος

13:30-15:00

Αγιωργίτικο: Παρουσίαση και γευστική δοκιμή
Φώτης Σταθόπουλος, Οινοχόος

15:00-16:30

Ο Οινοτουρισμός στον Κόσμο
Σπύρος Τριανταφύλλου, Vins Οenotourism events

16:30-18:00

Σαββατιανό: Παρουσίαση και γευστική δοκιμή
Φώτης Σταθόπουλος, Οινοχόος

18:00-19:00

Δημιουργία λίστας κρασιών
Φώτης Σταθόπουλος, Οινοχόος

Εγγραφείτε στο Newsletter μας