FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

Mediterranean Gastronomy Forum

Ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας σε μία μοναδική εκδήλωση

Η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας προβλήθηκε μέσα από τα live cooking shows που πραγματοποιήθηκαν και τις τρεις ημέρες, στο stage του Hall 1.

Η κορυφαία εκδήλωση Mediterranean Gastronomy Forum, έχει ως στόχο την προβολή της μοναδικής γαστρονομικής και διατροφικής αξίας των ελληνικών τροφίμων και ποτών. Διακεκριμένοι chefs, έχοντας ως «εργαλεία» τους εξαιρετικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας μας, παρουσίασαν στους Έλληνες, αλλά και διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου, πρωτότυπους τρόπους και μοναδικές ιδέες που μπορούν να αξιοποιήσουν όλα αυτά τα προϊόντα για να κάνουν την διαφορά στην επιχείρησή τους, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνεται και ο ρόλος της ελληνικής γαστρονομίας ως σημαντικό όχημα προώθησης των εξαγωγών.

Απολογισμός – Δευτέρα 14 Μαρτίου

Η τελευταία ημέρα της γαστρονομικής εκδήλωσης ξεκίνησε με την παρουσίαση παραδοσιακών τοπικών συνταγών του Δήμου Σαρωνικού από μαθητές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Στην πορεία η διάσημη chef από την Αμερική Μελίνα Μιλιώνη, aka Greek Girls Kitchen παρουσίασε την πρωτότυπη συνταγή «Apple Baklava Trifle». Επίσης, ο οινολόγος Βασίλης Νικολού πραγματοποίησε για λογαριασμό του Δήμου Κρωπίας μία εξαιρετική παρουσίαση γύρω από την εξέλιξη του Σαββατιανού Οίνου στην Αττική γη. Η ημέρα έκλεισε με γαστρονομικές επιδείξεις όπου αναδείχθηκαν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα παραγωγών από το Επιμελητήριο Σερρών.

 Η chef Μελίνα Μηλιώνη με την ομάδα των chefs της Point Hub

 Ο ex. chef Μίλτος Καρούμπας, Bασίλης Καλαϊτζίδης (Β’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών), ex. chef Τάσος Τόλης

Απολογισμός – Κυριακή 13 Μαρτίου

Την αρχή των μαγειρικών επιδείξεων έκανε σήμερα στο Mediterranean Gastronomy Forum, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου. Στην πορεία οι καταξιωμένοι chefs από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων έδειξαν μοναδικές συνταγές με τις οποίες ένας επαγγελματίας του f&b κλάδου μπορεί να αξιοποιήσει τα προϊόντα της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από παραγωγούς της Περιφέρειας Αττικής ανέδειξαν οι chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολης.

Διαγωνισμός Κρεατοτεχνίας από την Σχολή Κρέατος

Η Ντίνα Νικολάου

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Κρέατος του κυρίου Μπατσολάκη Γεώργιου, διαγωνισμός με θέμα «Οι ελληνικές φυλές αμνοεριφίων στα χέρια των κρεοτεχνών», όπου αναδείχθηκαν Έλληνες παραγωγοί αμνοεριφίων. Στην πορεία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Ρυζιού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUrice, μέσα και από τις συνταγές της Chef Ντίνα Νικολάου. Αμέσως μετά στην σκηνή βρέθηκε ο chef Μιχάλης Αγγελόπουλος ο οποίος ανέδειξε μέσα από το live cooking show του τα προϊόντα της Πελοποννήσου αλλά και η διάσημη chef Ντίνα Νικολάου έδειξε στο κοινό μοναδικούς γαστρονομικούς τρόπους με τους οποίους που μπορούν να εντάξουν στο μενού της επιχείρησής τους προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας.

Απολογισμός – Σάββατο 12 Μαρτίου

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι μαγειρικές επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα  στο stage του Mediterranean Gastronomy Forum. Την αρχή έκανε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, της οποίας οι έμπειροι chefs παρουσίασαν παραδοσιακές, τοπικές συνταγές με Α’ ύλες από την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. Εν συνεχεία, οι chefs Έκτορας Ιωάννου και Τάσος Τόλης, ανέδειξαν μέσα από τις μαγειρικές τους επιδείξεις τα τοπικά εκλεκτά προϊόντα της Ηπείρου.

Παραδοσιακές συνταγές από την Κεντρική Μακεδονία παρουσίασε ο chef Κώστας Γεωργάντζας ενώ η chef Τάτι Μποκότση έφτιαξε επί σκηνής μοναδικές συνταγές με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από παραγωγούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Μεθυστικά αρώματα από λιχουδιές του Βορείου Αιγαίου κατέκλυσαν την σκηνή, καθώς η chef Τζένη Παλαιολόγου πήρε την σκυτάλη και μαγείρεψε με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης την τιμητική τους είχαν τα τοπικά προϊόντα από την Δυτική Μακεδονία, τα οποία και ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ο chef Βασίλης Μάνδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας