FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Σπουδαία deals, δικτύωση & F&B τάσεις: Αυτή ήταν η FOOD EXPO 2024

Σπουδαία deals, δικτύωση & F&B τάσεις: Αυτή ήταν η FOOD EXPO 2024

Η διοργάνωση του 2024 έφτασε στο τέλος της και ήταν ένα πλούσιο τριήμερο σε εμπορικές συμφωνίες με εκατοντάδες ικανοποιημένους εκθέτες και χιλιάδες ενθουσιασμένους επισκέπτες.  

1,300 εκθέτες συνολικά παρουσίασαν ό,τι καλύτερο, premium, νεότερο έχει να δείξει το F&B industry τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να ανακαλύψουν και μία μεγάλη ποικιλία ethnic προϊόντων στα περίπτερα των 200 ξένων συμμετοχών. Παράλληλα, οι 1.000 hosted buyers από περίπου 80 χώρες που τίμησαν την έκθεση, είδαν από κοντά ένα πανόραμα από ποιοτικά και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα και έκαναν επαφές με νέους προμηθευτές. Νέοι εξαγωγικοί δρόμοι άνοιξαν για τις ελληνικές παραγωγικές εταιρίες ενώ τα στελέχη του κλάδου που συναντήθηκαν εδώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το μέλλον του industry, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και φυσικά να διαμορφώσουν όλοι μαζί ένα δυναμικό community στο οποίο κυριαρχεί η έμπνευση, η επιχειρηματικότητα και δημιουργία επικερδών εμπορικών σχέσεων.  

Παράλληλα, στο Hall 1, οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι παραγωγοί που συμμετείχαν στα pavilions των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων κέρδισαν τις εντυπώσεις για τα φημισμένα και σε πολλές περιπτώσεις βραβευμένα τοπικά τρόφιμα παρασκευασμένα από παραδοσιακά προϊόντα με πρώτες ύλες της ελληνικής γης ενώ στην OENOTELIA, τα συναρπαστικά ελληνικά κρασιά και αποστάγματα μπήκαν ήδη στην λίστα των επιχειρηματιών που τα δοκίμασαν.  

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της συμμετοχής τους στη FOOD EXPO 2024, οι εκθέτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης και την ποιότητα του επισκεπτικού κοινού, ενώ ήδη πριν καλά καλά κλείσουν οι πύλες, μέσα από τις δηλώσεις τους προανήγγειλαν τη συμμετοχή τους και στην ερχόμενη έκθεση, το 2025. 

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τα special events 

Εκατοντάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της FOOD EXPO, όπου παρακολούθησαν για τελευταία ημέρα τα ξεχωριστά special events από κορυφαίους experts του κλάδου. 

Στο Workshops & Seminars, το ενδιαφέρον κέντρισαν οι ομιλίες για την αξία του ανθρώπινου δυναμικού για την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒΤ στο stage των Workshops & Seminars. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού έργου I-RESTART. Δείτε περισσότερα εδώ. 

Στο Mediterranean Food Stage στο Hall 1 οι Δήμοι Αρτέμιδας – Σπάτων, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου παρουσίασαν το Πρόγραμμα Αμπελώνας Αττικής και παρουσιάστηκε ένα ιταλικό γαστρονομικό ταξίδι από το Ice – Italian Trade Agency από τον Chef Giovanni Scaraggi, ιδιοκτήτη και Chef εστιατορίων, σε Αθήνα και Ρόδο και τον Εκπρόσωπο του Οργανισμού Fabrizio Camastra. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τους Chefs Μαχαίρα Χρήστο & Μουρελάτο Μπάμπη παρουσίασαν προτάσεις για μεζέδες με βάση τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικά τρόφιμα και ποτά, παρουσία του Νεκτάριου Αραβαντινού Προέδρου Αγροδιατροφικής Ιονίων Νήσων. Επίσης, παρουσιάστηκε από την Eurice, μαγειρική επίδειξη με θέμα το ρύζι από την Chef Ντίνα Νικολάου παρουσία της Εκπροσώπου του Οργανισμού κας Κουμεντάκη. Δείτε περισσότερα εδώ. 

Η FOOD EXPO 2024, μετά από τρεις επιτυχημένες ημέρες αποτέλεσε και πάλι κομβικό σημείο συνάντησης για όλους τους επαγγελματίες του F&B κλάδου με τις κορυφαίες παραγωγικές και προμηθευτικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών και ανανεώνει το ραντεβού της για το 2025. 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας