FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

Λαμπερά εγκαίνια σε κλίμα αισιοδοξίας

Παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών άλλων χωρών, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της FOOD EXPO 2022, αποδεικνύοντας το πόσο σημαντική είναι η έκθεση για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης FOOD EXPO το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 11:00, στη συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, από τoν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά. Ο κύριος Γεωργαντάς κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του δεν παρέλειψε να προβεί σε εγκωμιαστικά σχόλια για την συμβολή της έκθεσης στην ανάπτυξη του κλάδου των τροφίμων και ποτών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον πρωτογενή τομέα στη χώρα, γιατί η FOOD EXPO συνδυάζει την παρουσίαση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, τις πολύ καλές επιχειρήσεις μεταποίησης και αυτούς που έχουν αναλάβει με μεγάλη επιτυχία τις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Είναι τύχη για εμένα και χαρά το γεγονός ότι θα εγκαινιάσω μια τόσο σημαντική έκθεση, μετά από 2 χρόνια απουσίας. Εύχομαι μεγάλη επιτυχία στη FOOD EXPO, νομίζω ότι είναι δεδομένη και κάθε χρονιά να είναι ακόμη μεγαλύτερος ο πλούτος των προϊόντων».

Γεώργιος Γεωργαντάς, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Dr. Ronald Fleck

Dr. Roland Fleck, CEO NürnbergMesse Group.

Το παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσε και ο Dr. Roland Fleck, CEO του εκθεσιακού ομίλου της Nurnbergmesse, του οποίου είναι μέλος η FORUM SA, και ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι:  η «φωτιά» των εκθέσεων δεν έσβησε ποτέ τα τελευταία 2 χρόνια. Η επανεκκίνηση των εκθέσεων, έδειξε ξεκάθαρα ότι οι εκθέτες και οι επισκέπτες εξακολουθούν να τις αναζητούν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ ως CEO του εκθεσιακού ομίλου της Nurnbergmesse και είμαι περήφανος για την ελληνική μας θυγατρική, τη FORUM. Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες της FOOD EXPO & OENOTELIA συναντούν τους κατάλληλους πελάτες στις εκθέσεις μας. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις κανείς τι έχετε πετύχει στην post covid εποχή».

Στη συνέχεια, στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε ο κ. Ιωάννης Γιώτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω καταρχήν να συγχαρώ τη διοργανώτρια εταιρεία για την απόφασή της να διοργανώσει και πάλι με φυσική παρουσία την αναγνωρισμένη έκθεση FOOD EXPO. Ο ΣΕΒΤ ως εκπρόσωπος της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών συμμετέχει για 6η φορά στην έκθεση, την οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα του. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες στη FOOD EXPO θα βρεθούν και πάλι από κοντά επιχειρήσεις και αγοραστές από όλο τον κόσμο και θα προωθηθούν οι εξαγορές ειδών διατροφής. Εύχομαι καλή επιτυχία για μια άρτια διοργάνωση με ενδιαφέρον, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους επισκέπτες».

Ιωάννης Γιώτης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ

Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων δήλωσε ότι: «Χαίρομαι πολύ που είμαστε εδώ σήμερα το 2022, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Η FOOD EXPO είναι η πιο σημαντική έκθεση στον κλάδο τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη και αποτελεί αρωγό στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η FOOD EXPO και το ΣΕΒΕ έχουν βάλει το λιθαράκι τους στην αναπτυξιακή πορεία των ελληνικών εξαγωγών τα τελευταία χρόνια και παρά την πανδημία και το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, οι εξαγωγές καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο».

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής & Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος δήλωσε ότι: «Η FOOD EXPO αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στη χώρα μας. Ως περιφέρεια Αττικής συμμετέχουμε με 30 επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν επάξια τα αγροδιατροφικά μας προϊόντα. Εύχομαι δυναμικά αποτελέσματα στην επιτυχία της φετινής FOOD EXPO και οι ελληνικές γεύσεις να συνεχίσουν να συγκλονίζουν τον ουρανίσκο των ταξιδευτών της γης».

Ο κ. Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη FOOD EXPO, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και o κ. Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος είπε: «Το 2019 είχα την τιμή να εγκαινιάσω εγώ την έκθεση, ως τότε υπουργός. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση».

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής & Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Σημαντικοί πολιτικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το «παρών» στα εγκαίνια της FOOD EXPO έδωσαν επίσης οι: Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Τσαγκαλίδης, Υπηρεσιακός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιαννάκης Δημήτρης, Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Σουλτάνα Ανδρεάδου, Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, Bοιδονικόλας Σταύρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρεια Αττικής (Δ/νσης Αλιείας και Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής), Παναρίτης Γιάννης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Πέτρος Φιλίππου, Δήμαρχος Σαρωνικού, Κιούσης Δημήτρης, Δήμαρχος Κρωπίας, Χλιάπας Μιχάλης, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Κοζάνης, Mάρκου Δημήτρης, Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Φράγκος Διονύσης, Αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Μακρυγιάννης Μενέλαος – Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικού Δυτικής Μακεδονίας, Ντιό Ευφροσύνη – Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας, Φωλίνας Αθανάσιος – Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Χατζηζήσης Λάμπρος – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, Χριστακόπουλος Παύλος, Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Περιφέρεια Αττικής, Μπίλλης Απόστολος, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κασαπίδης Γιώργος, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, o Αθανάσιος Μαλιάρας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών και o Σωτήρης Μπάτος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανδρέας Πουλάς, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ,  Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θανάσης Γιαλούρης, Αντιπρόεδρος FORUM ΑΕ

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως δεκάδες πρέσβεις από όλο τον κόσμο τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση. Μεταξύ τους και: ο Πρέσβης του Βασίλειου του Μαρόκο κ. Mohamed Sbihi, οι εμπορικοί ακόλουθοι της Πρεσβείας του Βασίλειου του Μαρόκο κύριοι Dalal Ziadi και Rime Mrimi, ο Πρέσβης της Γεωργίας κ. David Dondua, ο Πρόξενος της Γεωργίας κ. George Shoshitashvili, o Eμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Πορτογαλίας κ. Laurent Armaos, o Πρέσβης της Βραζιλίας κ. Roberto Abdalla, οι Εμπορικοί Ακόλουθοι της Πρεσβείας της Βραζιλίας κυρίες Lilian Burlamaqui Duarte και Mônica Miranda, η κυρία Iveta Hricova, Πρέσβειρα της Σλοβακίας, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Γερμανίας κ. Michael Dorn, η Πρέσβειρα του Μαυροβούνιου κυρία Ana Vukadinovic, η Γραμματέας της Πρεσβείας του Μαυροβούνιου κυρία Katja Vukotic, ο Πρέσβης του Μεξικό κύριος Daniel Hernandez Joseph και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Μεξικό κ. Cubero Edgar.Επίσης, το «παρών» έδωσαν και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας κ. Johane Krikorian, οι Εμπορικοί Ακόλουθοι της Πρεσβείας της Βουλγαρίας κυρία Silvia Markaki και κύριος Petar Spasov, η Πρέσβεια της Αργεντινής κ. María Lucía Dougherty de Sánchez και η Εμπορική Ακόλουθος κ. Analía Verónica Enriquez. Η Πρόξενος της Κένυας κ. Βίκυ Πανταζόπουλου, ο Πρέσβης της Πολωνίας κ. Artur Lompart, o Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Nikolaos Papachrysanthopoulos, η Πρόξενος της Πρεσβείας της Τυνησίας κ. Ruis, η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Τυνησίας κ. Chamtouri Manel, ο Πρέσβης της Ινδίας κ. Amrit Lugun και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ινδίας κ. Kumar Nirmesh, η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αλβανίας κ. Joana Zhonga και ο Πρέσβης της Μάλτας, κ. Cuschaeri Joseph.

Την εκδήλωση των εγκαινίων συντόνισε ο Αντιπρόεδρος της FORUM ΑΕ κ. Θανάσης Γιαλούρης. Με την λήξη της τελετής, άπαντες βρέθηκαν στην είσοδο ώστε να τηρήσουν το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας