FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • H κορυφαία συνάντηση του F&B κλάδου ξεκίνησε!

H κορυφαία συνάντηση του F&B κλάδου ξεκίνησε!

Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη άνοιξε σήμερα τις πύλες της και 1.300 ηγέτες της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας F&B υποδέχονται τους χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο.  

Η κορυφαία εμπορική συνάντηση για τον κλάδο τροφίμων και ποτών, άνοιξε σήμερα τις πύλες της και υποδέχεται από νωρίς το πρωί, στο Metropolitan Expo, Έλληνες και ξένους αγοραστές από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης. Οι επαγγελματίες του F&B κλάδου έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν εκατοντάδες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και περισσότερες από 30 χώρες του εξωτερικού και να πραγματοποιήσουν σημαντικά deals 

Οι Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν πολλά παραδοσιακά προϊόντα της χώρας μας, καθώς επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδος συμμετάσχουν ως εκθέτες στην FOOD EXPO 2024, μέσα από τα περίπτερα των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Hall 1. 

Επίσης, η OENOTELIA 2024, η οποία πραγματοποιείται παράλληλα με την έκθεση FOOD EXPO με 190 εκθέτες και μία μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων θα αναδειχθεί για ακόμα μία φορά σε ένα κομβικό εμπορικό οινικό trade show! Οι επαγγελματίες του τουρισμού, της μαζικής εστίασης, της χονδρικής και της οργανωμένης λιανικής έχουν την ευκαιρία σε 4.000 τμ στο Hall 1, να βρουν τα πάντα σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα.

Special events που αντανακλούν τις εξελίξεις στον F&B κλάδο 

Ακόμα πιο στοχευμένα workshops παρουσιάζει φέτος η FOOD EXPO 2024, με στόχο να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για networking, ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, αλλά και πλατφόρμες διαλόγου και γνώσης για τους επαγγελματίες του F&B κλάδου. Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων για την πρώτη ημέρα της έκθεσης είναι ιδιαίτερα πλούσιο και εποικοδομητικό. 

Συγκεκριμένα, η έκθεση, στο πλαίσιο των Workshops & Seminars, φιλοξενεί σήμερα στο Hall 2, την ημερίδα του ΣΕΒΕ όπου θα αναλυθούν η εξωστρέφεια και η καινοτομία στην ανάπτυξη ενός αειφόρου και ανταγωνιστικού αγροδιατροφικού τομέα και θα παρουσιαστεί η εξαγωγική επίδοση του κλάδου τροφίμων-ποτών. Ακόμη, πραγματοποιείται η Ημερίδα της ΑΑΔΕ που πραγματεύεται τις εξαγωγές και τις τελωνειακές διευκολύνσεις. Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στον τομέα τροφίμων και η προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη θα αναλυθούν εν συνεχεία, στην Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. 

Στο Mediterranean Food Stage – Meze Project, στο Hall 1, η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας θα προβληθούν μέσα από μοναδικά πιάτα – προτάσεις σε μεζέδες που θα δημιουργήσουν καταξιωμένοι chefs.  

Θέση διαδοχικά στην σκηνή με την παρουσίαση προτάσεων για μεζέδες θα πάρουν σήμερα: η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τον Chef Μάνδρο Βασίλη, η Περιφέρεια Αττικής με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ακρόπολις και τον Chef Κωβαίο Κ. – Τζίμα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τον Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκάνησων & Κυκλάδων και τον Chef Νίκο Χριστοφόρου και τον Εκπρόσωπο του Οργανισμού Αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τον Chef Παναγούλη Βασίλη, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον Chef Γιώργο Καραβαγγέλα και το Επιμελητήριο Σερρών με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και την Chef Τάτη Μπόκοτση. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. 

Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί Επετειακή Εκδήλωση για τα 10 χρόνια FOOD EXPO, στο ROOM FOR GROWTH στο Hall 3, στις 17.00. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα σημεία της δεκαετούς διαδρομής της έκθεσης από τον κ. Θανάση Παναγούλια, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της FORUM ΑΕ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τιμητική βράβευση εταιριών Τροφίμων και Ποτών, που συμμετέχουν στην έκθεση από την πρώτη διοργάνωση το 2014.  

Εγγραφείτε στο Newsletter μας