FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • H κορυφαία εμπορική έκθεση για τον f&b κλάδο ξεκίνησε

H κορυφαία εμπορική έκθεση για τον f&b κλάδο ξεκίνησε

Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη άνοιξε σήμερα τις πύλες της με 1.300 εκθέτες, πανέτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κορυφαία εμπορική συνάντηση για τον κλάδο τροφίμων και ποτών, άνοιξε σήμερα τις πύλες της και υποδέχεται από νωρίς το πρωί, στο Metropolitan Expo, Έλληνες και ξένους αγοραστές από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης. Οι επαγγελματίες του F&B κλάδου έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν εκατοντάδες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και 40 χώρες του εξωτερικού, να συναντήσουν από κοντά τους 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές. Η FOOD EXPO 2023, από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, που καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, και συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Οι Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν πολλά παραδοσιακά προϊόντα της χώρας μας, καθώς 500 επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδος συμμετάσχουν ως εκθέτες στην FOOD EXPO 2023, μέσα από τα περίπτερα 13 Περιφερειών, 11 Επιμελητηρίων και 4 Δήμων, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Hall 1.

Επίσης, η OENOTELIA 2023, η οποία πραγματοποιείται παράλληλα με την έκθεση FOOD EXPO με 190 εκθέτες και μία μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων θα αναδειχθεί για ακόμα μία φορά σε ένα κομβικό εμπορικό οινικό trade show! Οι επαγγελματίες του τουρισμού, της μαζικής εστίασης, της χονδρικής και της οργανωμένης λιανικής έχουν την ευκαιρία σε 4.000 τμ στο Hall 1, να βρουν τα πάντα σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ανάμεσα σε 190 μοναδικούς εκθέτες.

Special events που αντανακλούν τις εξελίξεις στον F&B κλάδο

Ακόμα πιο στοχευμένα workshops παρουσιάζει φέτος η FOOD EXPO 2023, με στόχο να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για networking, ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, αλλά και πλατφόρμες διαλόγου και γνώσης για τους επαγγελματίες του F&B κλάδου. Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων για την πρώτη ημέρα της έκθεσης είναι ιδιαίτερα πλούσιο και εποικοδομητικό.

Συγκεκριμένα, η έκθεση, στο πλαίσιο των Workshops & Seminars, φιλοξενεί στο Hall 2, την ημερίδα της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), όπου θα πρωταγωνιστήσει το ελληνικό ψάρι και ο ρόλος του στη διατροφή. Ακόμη, πραγματοποιείται το Food Export Summit του ΣΕΒΕ, όπου θα χαρτογραφηθεί η παρουσία των ελληνικών τροφίμων στην αγορά των Βαλκανίων και οι ευκαιρίες ανάπτυξής τους. Οι νέες προσεγγίσεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, σε περιβάλλον πολύ-επίπεδης κρίσης είναι το θέμα που θα αναλυθεί εν συνεχεία, στην Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ. Οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα ζωικών προϊόντων και ιχθηρών και οι τεχνολογικές και καινοτόμες προσεγγίσεις στην παραγωγή τροφίμων είναι κάποια από τα βασικά σημεία της ατζέντας της ημερίδας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στο Mediterranean Food Stage στο Hall 1, διακεκριμένοι chefs θα παρουσιάσουν μοναδικές ιδέες για brunch, με εκλεκτά προϊόντα από Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδας καθώς και Επιμελητήρια. Θέση διαδοχικά στην σκηνή θα πάρουν σήμερα: η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και τον Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή, το Επιμελητήριο Σερρών με την παρουσίαση συνταγών από τον Chef Τάσο Τόλη, η Περιφέρεια της Κρήτης με την παρουσίαση συνταγών από τους Chef Μιχάλη Παπακυρίτση & Μαριάννα Ξοφάκη, η Περιφέρεια Αττικής με την παρουσίαση συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ακρόπολις, η Κεντρική Μακεδονία με την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από τον Chef Κώστα Γεωργαντζά, και η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη με την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, από τον Chef Βασίλη Μάνδρο.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας