Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
FoodExpo dates 14/6/2021 - 18/6/2021
FOOD EXPO DEBATES

Πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και παρουσιάσεων στα FOOD EXPO Debates

Το μέλλον των επιχειρήσεων του κλάδου στη μετά covid εποχή, στο επίκεντρο των διαδικτυακών εκδηλώσεων της FOOD EXPO Digital.

Η FOOD EXPO Digital επιστρέφει στις 14 με 18 Ιουνίου 2021, με ένα πλούσιο και επίκαιρο πρόγραμμα ομιλιών και παρουσιάσεων και τις πέντε ημέρες της έκθεσης, τα “FOOD EXPO Debates”.

Κορυφαία θεσμικά στελέχη, σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου των τροφίμων και ποτών και διακεκριμένοι επαγγελματίες της αγοράς θα απευθύνουν ομιλίες και θα συμμετέχουν σε συζητήσεις στο πλαίσιο της FOOD EXPO Digital, με στόχο να σκιαγραφήσουν -μεταξύ άλλων- το μέλλον των επιχειρήσεων του κλάδου αλλά και τις στρατηγικές, ευκαιρίες επενδύσεων, πιστοποιήσεις προϊόντων, τις νέες συνθήκες στο εξαγωγικό εμπόριο και τα δίκτυα διανομής στη μετά covid εποχή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ένας πολύ σημαντικός αριθμός επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα επισκεφθούν τη FOOD EXPO Digital, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν άκρως ενδιαφέρουσες και στοχευμένες ομιλίες και να λάβουν απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Στο πλαίσιο των “FOOD EXPO Debates”, την Πέμπτη 17/06/2021 θα πραγματοποιηθεί το 8ο Export Summit, μία πρωτοβουλία του Σύνδεσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) με κεντρικό θέμα «Awareness: A Key Factor to Success».

Ο γαστρονομικός πλούτος της Μεσογείου μέσα από ξεχωριστές επιδείξεις

Τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και η γαστρονομική υπεροχή τους θα αναδειχθούν μέσα από πέντε άκρως ενδιαφέρουσες γαστρονομικές επιδείξεις, που θα προβληθούν σε συνεργασία με τις Περιφέρειες της Ελλάδας, στο πλαίσιο των FOOD EXPO Debates.

Καταξιωμένοι chefs θα δημιουργήσουν μοναδικά πιάτα και θα δείξουν στους Έλληνες αλλά και διεθνείς επαγγελματίες επισκέπτες πρωτότυπους τρόπους και μοναδικές ιδέες που μπορούν να αξιοποιήσουν όλα αυτά τα προϊόντα για να κάνουν τη διαφορά στην επιχείρησή τους.

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις “FOOD EXPO Debates” θα προβληθούν live από 14-18 Ιουνίου 2021, από τα εξής κανάλια:

  1. Στο πλαίσιο της FOOD EXPO Digital, μέσω της custom made ηλεκτρονικής πλατφόρμας της έκθεσης, στη οποία μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ
  2. Στο επίσημο site της έκθεσης FOOD EXPO: www.foodexpo.gr
  3. Στη Facebook page της έκθεσης FOOD EXPO: Food Expo – Greece
  4. Στο επίσημο κανάλι της έκθεσης FOOD EXPO στο Youtube: Food Expo Greece

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των Ομιλιών και των γαστρονομικών Επιδείξεων.

12.00 

Going Expo: Η σημασία της συμμετοχής σε εκθέσεις
Θανάσης Παναγούλιας, CEO, Forum

12.30 

Διαγωνισμός οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia: Αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς”.
Βάσω Παπαδημητρίου Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ
Παναγιώτης Σκανδάμης, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπρόσωπος Πανεπιστημιακής Κοινότητας
Αντώνιος Κουτελιδάκης, Υπεύθυνος νικήτριας ομάδας O-LIVE στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA EUROPE 2020

13.00

To Zero Waste ως πρόκληση αλλαγής
Dr. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, Τεχνικός Δ/ντης, Biosolids
Χρήστος Μουρτζιόπουλος, Δ/ντης Διασφάλισης και Ποιότητας, Μπάρμπα Στάθης

13.30

Going Bio: H άνοδος των βιολογικών προϊόντων στο retail
Ιφιγένεια Παλάντζα, Βιολογικό Χωριό

14.00

Getting certified: Η σημασία της πιστοποίησης προϊόντων
Χαράλαμπος Αγγελούδης, Αναπλ. Γεν. Δ/ντης, TUV Austria Hellas

14.30

Για μια θέση στο ράφι: Η είσοδος στο οργανωμένο λιανεμπόριο
Ιφιγένεια Παλάντζα, Βιολογικό Χωριό
Δημήτρης Παράβαλος, Διευθυντής Αγορών, The MART
Γιάννης Σύρρος, Αγοραστής Αλλοιώσιμων, METRO

15.00

Γαστρονομικές Επιδείξεις – Περιφέρεια Αττικής

12.00

To αμερικάνικο όνειρο: Η δύσκολη εξίσωση της εισόδου στη αγορά των ΗΠΑ
Γιάννης Μωΰσογλου, Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης, One Point / Υπεύθυνος για Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία, Registrar Corp, SE Europe

12.30

Made In Greece: Η σημασία του brand, Ελλάδα, στην επιλογή των καταναλωτών
Γιώργος Μπάλτας, Καθηγητής, Τμήμα Marketing, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

13.00

Το ελληνικό ελαιόλαδο στον διεθνή ανταγωνισμό
Γιώργος Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒΙΤΕΛ

13.30

Αγορά κρέατος: Οι ευκαιρίες για τον κλάδο εν μέσω του ανταγωνισμού με τα plant-based προϊόντα
Νίκος Λούστας, CEO, Μέγας Γύρος

14.00

Φέτα: Μετά το… ΠΟΠ, δεν έχει ΣΤΟΠ!
Κυριάκος Κωσταρέλος, Τυροκομείο Κωσταρέλου
Κρίτων Μπόλκας, Εμπορικός Διευθυντής, Tυροκομείο Αρβανίτη

14.30

Γαστρονομικές Επιδείξεις – Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

15.00

Γαστρονομικές Επιδείξεις – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εστιατόρια: Η σημασία των premium υλικών στο menu 

Α. 12.00

Η οπτική των chef …
Γιάννης Παρίκος, Chef- Ιδιοκτήτης, Secret Kooc, Costa Navarino
Αστέριος Κουστούδης, Executive Chef, Μεγάλη Βρετανία και King George

Β. 12.30

… Και η πλευρά των επιχειρηματιών
Σπύρος Κερκύρας, Owner 42bar Restaurant, Monzu, Hide & Seek και Owner Συμβουλευτικής Εταιρίας Bar Solutions

13.00

Ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων
Γιάννης Γκιώνης, Εμπορικός Δ/ντης, Atradius Greece

 

13.30

Καταναλωτικές τάσεις εντός και εκτός συνόρων
Παναγιώτης Μπορέτος, Γενικός Διευθυντής, IRI

14.00

Τα δίκτυα διανομής στην Ελλάδα
Δημήτρης Κυριακόπουλος, CEO, Δέλτα Όμιλος Αγορών
Χριστίνα Παπανδρέου, Group CFO and Logistic Director, Elgeka

14.30

Γαστρονομικές Επιδείξεις – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

8ο Export Summit: «Awareness: A Key Factor to Success»

10.00-17.00 ΣΕΒΕ

  • Financial Product Awareness
  • Export Credit Insurance Awareness
  • Digital Transformation Awareness
  • International Development Awareness
  • Global Branding Awareness
  • Green Awareness
  • Logistics awareness and Trade Policy Awareness

 

12.00

Η καθιέρωση ενός brand name: H περίπτωση της ελιάς
Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος, ΠΕΜΕΤΕ

12.30

Η σημασία των δικτύων διανομής στο εξωτερικό
Διονύσης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος, Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics

13.00

In house food losses: Απώλειες τροφών στην εφοδιαστική αλυσίδα
Dr Αντώνιος Καναβούρας, Στέλεχος, Βιομηχανία τροφίμων

13.30

Το πέρασμα στην Ινδία: Οι ιδιαιτερότητες της ινδικής αγοράς
Χρήστος Δήμας, CEO, Indi Holdings

14.00

Product Pairing: Συνδυάζοντας προϊόντα και αγορές
Θανάσης Γιαλούρης, Αντιπρόεδρος Forum
Mίλτος Καρούμπας, Πρόεδρος Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Ελλάδας

14.30

Γαστρονομικές Επιδείξεις – Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Εγγραφείτε στο Newsletter μας