FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

Workshops & Seminars Stage

Στελέχη της αγοράς ανέλυσαν τις προκλήσεις της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

Σημαντικές ομιλίες και ενδιαφέρουσες ημερίδες διαμόρφωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα στο Workshops & Seminars stage στο Hall 2 και τις τρεις ημέρες της έκθεσης.

Κορυφαίοι ομιλητές, έμπειρα στελέχη σημαντικών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι κλαδικών φορέων ανέλυσαν για τρεις ημέρες, στο stage των Workshops and Seminars στο Hall 2, τα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών.

Διαβάστε τα highlights από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου

Στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας μέρας της FOOD EXPO 2023 στο Hall 2 και το stage των Workshops & Seminars, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων) με θέμα «Ο νέος Κανονισμός για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας και οι προκλήσεις για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών». Την εκδήλωση άνοιξε η κα. Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ, η οποία τόνισε πως ο  Κανονισμός αφορά την Βιομηχανία σε εθνικό, ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο και δρομολογεί μία σειρά από ουσιώδεις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα από το 2025 έως το 2040, με κύριους στόχους τη μείωση των συσκευασιών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωσή τους για την επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας.

Βάσω Παπαδημητρίου

Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Πασχάλης Καστανάς, Αναστασία Αρφανάκου

Ακολούθησε χαιρετισμός του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του κλάδου αγροδιατροφής και της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών στο διεθνές εμπόριο και την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας όμως πως ο κλάδος σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν της χώρας μας δημιουργούν εποχικές ανάγκες, όπως ο πολλαπλασιασμός των αποβλήτων, που δημιουργεί προβλήματα στη διαχείριση. Από την πλευρά του ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων – ΥΠΕΝ, κ. Μανώλης Γραφάκος, τόνισε πως η αλλαγή συνηθειών στην παραγωγή και στην κατανάλωση που θα επιφέρει ο Κανονισμός για την διαχείριση απορριμμάτων θα χρειαστεί τη συνεργασία όλων.  Έπειτα, ο κ. Dirk Jacobs, Γενικός Διευθυντής στη Food Drink Europe πραγματοποίησε διαδικτυακή παρέμβαση και αναφέρθηκε στις προκλήσεις του νέου Κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, λέγοντας πως ο Κανονισμός τυγχάνει αναγνώρισης και υποστήριξης, υπογραμμίζοντας όμως πως σίγουρα θα χρειαστεί να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Πασχάλης Καστανάς, Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Αειφορίας ΣΕΒΤ, Sustainability Director NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. πραγματοποίησε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, εξηγώντας στο κοινό συγκεκριμένα ποιες αλλαγές θα επιφέρει ο νέος Κανονισμός στην ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών. Ακολούθως, ο Δρ Δημήτρης Λαδάκης, Δρ. Χημικός Μηχανικός / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής -Εργαστήριο Μηχανικής & Επεξεργασίας Τροφίμων – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέβηκε στη σκηνή και επεσήμανε τη σημασία της μείωσης, της αξιοποίησης, αλλά και της ανακύκλωσης απορριμμάτων τροφίμων και πλαστικών συσκευασίας τροφίμων στην εποχή της κυκλικής οικονομίας.

Δρ. Δημήτρης Λαδάκης

Κωνσταντίνος Βαμβακάς 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μία διαλογική συζήτηση, τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε η κα. Αναστασία Αρφανάκου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διαχείρισης Αποβλήτων – ΥΠΕΝ. Οι τρεις ομιλητές, κ. Κυμπουρόπουλος – Ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Καστανάς – Επιτροπή Π&Α ΣΕΒΤ και Δρ Λαδάκης – ΓΠΑ μίλησαν για το πώς θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός, ανέλυσαν τα σημαντικά στοιχεία που προβλέπονται σε αυτόν, αλλά και το πώς συνδυάζονται με το ζητούμενο της κυκλικής οικονομίας, ενώ έμφαση δόθηκε και σε μία σειρά ζητημάτων και δυσλειτουργιών που αναμένεται να ανακύψουν από την εφαρμογή του. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του έργου EQVEGAN, από την Δρ Νατάσα Καπετανάκου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΣΕΒΤ. Την «αυλαία» των Workshops & Seminars της Food Expo 2023 έριξε ο κ. Κωνσταντίνος Βαμβακάς, Διευθύνων Σύμβουλος της VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, ο οποίος μίλησε για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον κλάδο τροφίμων και ποτών και ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να αναπτύξει την επιχείρησή του.

Ένα υπερθέαμα κρεοτεχνίας κέρδισε τις εντυπώσεις την Κυριακή 19 Μαρτίου

Σε μία ημέρα αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο κρέας, στο stage του «Meat Lab», το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη FOOD EXPO, πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Ambassadors της Bovillage -Μιχάλης Ζαμπέτρος, Νίκος Λασκαρέλλης, Θεόδωρος Ρούσσος, Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, Τάσος Σπυρόπουλος, Άγγελος Ζώγκος, Δημήτρης Χατζημιχάλης, Νίκος Κεγαχιάς-, που έδειξαν στο κοινό τρόπους γαλλικών κοπών βόειου κρέατος, πραγματοποιώντας εξαιρετικά ακριβείς κινήσεις, με έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στη συνέχεια δημιούργησαν εντυπωσιακά παρασκευάσματα γαλλικής τεχνογνωσίας, όπως cote de beauf, roti, paupiette και tartare. Όπως τόνισαν οι ειδικοί αυτό που κάνει τη γαλλική κοπή να ξεχωρίζει είναι πως πρόκειται για μία τεχνογνωσία, η οποία αξιοποιεί το 95% του βόειου σφάγιου και προσδίδει αξία και καλύτερη απόδοση, ακόμα και σε λιγότερο γνωστά κομμάτια του. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Ρομίνα Τζαρέλλα, η οποία υπογράμμισε πως στόχος των πρεσβευτών της Bovillage δεν είναι άλλος, από την αξιοποίηση του κρέατος με τρόπους ευφάνταστους, ώστε το προϊόν να αποκτήσει υπεραξία μέσα από την τεχνογνωσία του artisan επαγγελματία, ενώ αναφέρθηκε και στα πολλαπλά οφέλη του κόκκινου κρέατος, χαρακτηρίζοντάς το superfood. Να σημειώσουμε πως το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Γάλλος σεφ, Dominique Perrot.

FOOD EXPO 2023 - MEATLAB

Την «σκυτάλη» πήρε η Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών με συντονιστή τον Αντιπρόεδρο, κ. Νίκο Κεχαγιά. Τα μέλη της – Νίκος Λασκαρέλλης, Δημήτρης Χατζημιχάλης, Γιώργος Ανάγνου, Τάσος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Ζαμπέτρος, Νίκος Παπανικολάου, Άγγελος Ζώγκος, Βασίλης Τσιλιγκίρης- παρουσίασαν ένα μίνι σόου, το οποίο ξεκίνησε με τον τεμαχισμό ολόκληρου ζώου (χοιρινό). Έτσι, έδειξαν στον κόσμο που παραβρέθηκε ποια είναι η σωστή διαχείριση, αλλά και η πλήρης αξιοποίηση του σφάγιου, ώστε να δοθεί ακόμα και σε πιο απλά κομμάτια μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία. Όπως τόνισε ο κ. Κεγαχιάς η πιο σωστή προσέγγιση είναι εκείνη που ακολουθεί το δόγμα «from nose to tail», προκειμένου να μην μένει κανένα κομμάτι του κρέατος ανεκμετάλλευτο. Στη συνέχεια οι κρεοτέχνες παρουσίασαν άκρως εντυπωσιακά χοιρινά κρεατοσκευάσματα, όπως cote de pork, παντσέτα μπακλαβαδωτή, boston butt σπάλας, steak κιλότου, δικαιολογώντας το «motο» τους: «βλέπουμε το κρέας αλλιώς». Ο κ. Κεγαχιάς υπογράμμισε πως στόχος του κρεοτέχνη είναι να παρουσιάζει το κάθε παρασκεύασμα με έναν τρόπο, που θα ιντριγκάρει τον καταναλωτή. Ακολούθησε ο τεμαχισμός του αρνιού, με τους ειδικούς να παρουσιάζουν ιδιαίτερα παρασκευάσματα, μεταξύ των οποίων picanha αρνιού, σέλα γεμιστή και κορώνα.

Το event με απόλυτο πρωταγωνιστή το κρέας ολοκληρώθηκε με την Ένωση Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας Αττικής «Οι Ταξιάρχες» να ανεβαίνει στη σκηνή και να παρουσιάζει παρασκευάσματα με κιμά. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Ρούσσος μαζί με τους Μιχάλη Τικέλλη, Σταύρο Νίκα, Νίκο Νίκα, Βασίλη Τικέλλη, Γιώργο Τσάτσο,  Αντώνη Σταυράκη και Βασίλη Ντεληφιλιππίδη, ο οποίος εκτέλεσε και χρέη συντονιστή, έφτιαξαν απλές παρασκευές όπως σουτζουκάκια, κεμπάπ, κεφτεδάκια, κυπριακές σεφταλιές, αλλά και πιο ιδιαίτερες δημιουργίες με κιμά, όπως μοσχαρίσιο «τσουρέκι», αλμυρά «κρουασανάκια» και… ταρτάκια. Όπως σημείωσε ο κ. Ντέληφιλιππίδης όλα τα παρασκευάσματα και τα κρέατα, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πάνε στο σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Διαβάστε τα highlights από το Σάββατο 18 Μαρτίου

Την «αυλαία» κατά την πρώτη μέρα στο stage των Workshops and Seminars της Food Expo 2023 άνοιξε η Ημερίδα της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), με τον κόσμο να δίνει δυναμικό «παρών». Την Ημερίδα παρακολούθησε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Στη συνέχεια η κα. Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ, καλωσόρισε τα μέλη της συζήτησης του πρώτου πάνελ με θέμα «Ελληνικό Ψάρι, Υπέροχη Γεύση, Υπέρτατη Τροφή».

 Τed Lelekas, Λευτέρης Λαζάρου, Στέλλα Αδαμίδου, Βαϊοπούλου Δέσποινα

 Λευτέρης Λαζάρου

Συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαζυμούρης, Στέλεχος Στρατηγικής και Ιδρυτής του Ιστολογίου Αστικής Μαγειρικής Cucina Caruso και ομιλήτριες η κα. Ντίνα Νικολάου, Cheffe Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής, συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας, ιδιοκτήτρια χώρων εστίασης Evi Evane, η κα. Βασιλική Χαρατσή, Κλινική Διατροφολόγος και Διαιτολόγος σε θέματα Παχυσαρκίας και Διαβήτη και η κα. Ευγενία Καζοπίδη, Ιχθυολόγος, Υπεύθυνη Πωλήσεων και Τεχνική Σύμβουλος στη ΖΩΟΝΟΜΗ. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκαν τα διατροφικά οφέλη του ψαριού, αναλύθηκε με τι τρέφονται τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας και το πώς το καταναλωτικό κοινό πρέπει να τα εντάξει στη διατροφή του. Η δεύτερη διαλογική συζήτηση είχε θέμα «Ελληνικό ψάρι – ταιριάζοντας το φρέσκο ψάρι με το σωστό κρασί», με την κα. Δέσποινα Βαϊοπούλου, Δημοσιογράφο, Δημιουργό του food blog ‘Pandespani’ να συντονίζει τη συζήτηση. Ο κ. Λευτέρης Λαζάρου, πρωτεργάτης της Ελληνικής Κουζίνας, 1ο αστέρι Michelin στην Ελλάδα, ιδιοκτήτης εστιατορίου ‘Βαρούλκο’ μαζί με τον κ. Θοδωρή Λέλεκα, Moët Hennessy Brand Ambassador Central & Southern Europe, έδωσαν τα δικά τους tips στο πώς ένα κρασί μπορεί να συνοδεύσει ένα γεύμα με πρωταγωνιστή το ψάρι, ενώ η κα. Στέλλα Αδαμίδου, Στέλεχος R&D στην εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας Philosofish, εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας είναι νόστιμα και ασφαλή, ενώ υπογράμμισε πως τυγχάνουν ιδιαίτερης αναγνώρισης στις χώρες στις οποίες εξάγονται.

Γιώργος Γεωργάντας

 Θάνασης Παναγούλιας

Την «σκυτάλη» στο stage πήρε ο ΣΕΒΕ, o οποίος διοργάνωσε το «FOOD EXPORT SUMMIT: Η παρουσία των ελληνικών τροφίμων στην αγορά των Βαλκανίων – ευκαιρίες ανάπτυξης». Στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό ανέβηκε ο κ. Αθανάσιος Παναγούλιας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος FORUM ΑΕ- Member of NürnbergMesse Group, τονίζοντας τη σημασία της διεξαγωγής της FOOD EXPO, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου. Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Συμεών Διαμαντίδη, που έκανε λόγο για εξαγωγές ρεκόρ, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς σημείωσε τη δυνατότητα αύξησης τόσο των παραγωγών όσο και των εξαγωγών.

Συμεών Διαμαντίδης

Βασιλική Λοϊζου

Έπειτα, η Βασιλική Λοΐζου, Γενική Γραμματέας ΔΟΣ και Εξωστρέφειας, υπουργείο Εξωτερικών, Πρόεδρος “Enterprise Greece” ανέδειξε το ζήτημα της σημασίας των τροφίμων και των εξαγωγών τους στην ελληνική οικονομία. Ακολούθησε ομιλία του κ. Παναγιώτη Χασάπη, Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων με θέμα «Οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών στα Βαλκάνια σήμερα», ο οποίος επεσήμανε τη μεγάλη εξαγωγική δυναμική που έχει η Ελλάδα σε αυτές τις αγορές. Εν συνεχεία οι Δημήτριος Μίχας, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ στη Βουλγαρία, Αντώνιος Κατεπόδης, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ στη Σερβία, Αναστασία Ζωγράφου, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ στη Βόρεια Μακεδονία, Γεώργιος Τοσούνης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Παντελής Γιαννούλης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ στη Ρουμανία και Μάριος Μπελιμπασάκης, Σύμβουλος ΟΕΥ A’ στην Αλβανία ανέλυσαν τις προοπτικές και τη και λειτουργία της αγοράς τροφίμων και ποτών στην εκάστοτε βαλκανική χώρα. Τις εργασίες στο FOOD EXPORT SUMMIT έκλεισαν οι Χρήστος Βογιάννου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΠΡΟΒΥΛ ΑΕ και Παναγιώτης Μενεξόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, DRΥFO – ΑΦΟΙ ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕ, οι οποίοι ανέλυσαν την εξαγωγική στρατηγική των εταιρειών τους στις βαλκανικές αγορές, τους παράγοντες επιτυχίας, αλλά και τη δυναμική ανάπτυξης.

Παναγιώτης Χασάπης

Δημήτρης Μίχας

Ημερίδα ΠΕΤΕΤ

Οι εργασίες της ημερίδας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων άνοιξαν από τον γραμματέα της ΠΕΤΕΤ, Παναγιωτη Μανιατέα, ο οποίος έκανε την παρουσίαση και το συντονισμό.
Ένα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ, κ. Γιάννης Σμαρνάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τη διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στις νέες προσεγγίσεις και τεχνολογικές καινοτομίες στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή τροφίμων, ειδικά σε περιβάλλον πολύ-επίπεδης κρίσης (υγειονομικής, επισιτιστικής, ενεργειακής).
Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε για να χαιρετίσει επίσης, την εκδήλωση ο κ. Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, του Παν. Δυτικής Αττικής. Στοχευμένα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παραγωγής βιώσιμων και ασφαλών τροφίμων, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Στο πρώτο μέρος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε το πάνελ με θέμα «Σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα ζωικών προϊόντων & ιχθυηρών» με συντονίστρια την κυρία Έφη Γκαντή, Τεχν.Τροφίμων, Customer Relations&CSR της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και διακεκριμένους ομιλητές από την βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα:
Η πρώτη ομιλήτρια -προσκαλεσμένη του πάνελ, Δρ. Βένη Γκίζα Κτηνίατρος , Δ/ντρια Δ.ΠΔ Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε., πρόεδρος Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος, ανέλυσε τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις που παρουσιάζει ο τομέας του κρέατος. Έπειτα, ο κ. Νικόλαος Σολωμάκος Αν. Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας, έθιξε το θέμα της ευζωίας και πόση σημασία έχει για τον καταναλωτή -όχι μόνο της δικής του ευζωίας αλλά και των ζώων που προορίζονται για τη διατροφή του. Κατόπιν, το ενδιαφέρον στράφηκε στον τομέα των ιχθυηρών και ο λόγος δόθηκε στον κ. Πέτρο Σπανό, Τεχνολόγo τροφίμων, NPD, VAP & Processing Director της AVRAMAR. Ως ειδικός αναφέρθηκε στα προϊόντα επεξεργασίας, που θεωρούνται προϊόντα προστιθέμενης αξίας και αποτελούν την επικρατούσα τάση στο χώρο των ιχθυηρων μετά από απαίτηση του καταναλωτή. Στα ιχθυηρά και αλιεύματα αναφέρθηκε και ο κ. Ιωάννης Μποζιάρης, Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στην έρευνα πάνω στις νέες μεθόδους επέκτασης του χρόνου ζωής.

Παναγιώτης Μανιατέας

Έφη Γκαντή, Δρ. Γκίζα, Νικόλας Σολωμάκος, Ιωάννης Μποζιάρης 

Η Δρ. Γκίζα, δευτερολογώντας και για να αναδείξει το ρόλο του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος όπου είναι πρόεδρος, ανέφερε ότι ο βασικός λόγος, για τον οποίο ιδρύθηκε, ήταν η ανάγκη να έρθουν σε επαφή οι τρεις κλάδοι του κρέατος: Βιομηχανία, Πανεπιστήμια & Δημόσια διοίκηση, ώστε να συνεργαστούν μεταξύ τους, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Κακλέας, Τεχνολόγος τροφίμων Διευθυντής Παραγωγής του καφέ Dimello μίλησε για την “Χρήση του μηχανολογικού εξοπλισμού σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη για τον ποιοτικό έλεγχο, στην υπηρεσία της παραγωγικής διαδικασίας του καβουρντισμένου καφέ”. Ο κ. Γιώργος Νικολακόπουλος, Tεχνολόγος τροφίμων, R&D Kallas Incorporation S.A, στην ομιλία του με θέμα “Καινοφανείς και καινοτόμες Α ύλες στην ανάπτυξη νέων προϊόντων” έφερε ως πλέον σύγχρονα παραδείγματα τέτοιων τροφίμων την ολιγοσακχαρόζη, την παλατινόζη και την ινουλίνη, με αναλυτική περιγραφή των ιδιοτήτων τους τόσο σε τεχνολογικό όσο και διατροφικό επίπεδο, ενώ έδωσε και παραδείγματα χρήσης τους σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων.
Την ημερίδα της ΠΕΤΕΤ έκλεισε ο Δρ. Βασίλης Αθανασιάδης, Τεχνολόγος Τροφίμων-Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά την ομιλία του με θέμα “Διεθνής κρίση στη βιομηχανία τροφίμων και στη μαζική εστίαση: Ηλιέλαιο VS Πυρηνέλαιο” αναφέρθηκε στους λόγους που συνέβαλαν στην επισιτιστική κρίση, τονίζοντας την άνοδο που γνωρίζει η χρήση του πυρηνελαίου. Προχώρησε στη σύγκριση των ιδιοτήτων των δύο ελαίων (ομοιότητες, διαφορές και οφέλη στην υγεία) και παρέθεσε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από εργαστηριακούς ποιοτικούς ελέγχους!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας