FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Ανακαλύψτε ένα πανόραμα τροφίμων & ποτών για 3η ημέρα

Ανακαλύψτε ένα πανόραμα τροφίμων & ποτών για 3η ημέρα

1.300 εκθέτες δίνουν ραντεβού με χιλιάδες επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τρίτη ημέρα. 

Μετά από ένα διήμερο που χαρακτηρίστηκε άκρως επιτυχημένο – τόσο από τους 1.300 εκθέτες που είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες εμπορικές συζητήσεις όσο και από τους επισκέπτες που μπόρεσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις των επιχειρήσεών τους– η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη μπαίνει στην τελική της ευθεία. Από νωρίς η εικόνα που επικρατεί στα halls του εκθεσιακού είναι επιχειρηματιών που επισφραγίζουν νέα deals και ανανεώνουν ήδη πετυχημένες συνεργασίες. Οι decision makers από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό έχουν για ακόμα μία ημέρα την δυνατότητα να συναντήσουν εκατοντάδες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές. 

Παράλληλα, πολλοί από αυτούς επισκέπτονται και τα περίπτερα των 280 διεθνών εκθετών, καθώς αναζητούν προϊόντα από όλο τον κόσμο για το ράφι ή το μενού της επιχείρησής τους, με σκοπό να ξεχωρίσει και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η FOOD EXPO 2024 φιλοξενεί ξένους εκθέτες από 30 χώρες όπως Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Εκουαδόρ, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι είναι οι επισκέπτες και από την έκθεση Oenotelia, που διοργανώνεται παράλληλα στο Hall 1. Έτσι, οι Έλληνες επισκέπτες αλλά και οι ξένοι wine importers έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς από όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας και να διαπιστώσουν τον πλούτο και την ποιότητα του ελληνικού αμπελώνα, όπως επίσης και να δοκιμάσουν και εξαιρετικές ετικέτες ανάμεσα στις 400 που δειγματίζονται στην Wine Tasting Area. 

Έντονη δράση υπάρχει και σήμερα στα stages των special events 

Εντυπωσιακή είναι και πάλι από τις πρώτες ώρες η παρουσία των επισκεπτών στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης. Σήμερα, Δευτέρα πραγματοποιούνται οι τελευταίοι κύκλοι ομιλιών και πάνελ πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στον ευρύτερο κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών. 

Η αξία του ανθρώπινου δυναμικού για την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών αποτελούν τη θεματική της Ημερίδας που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ στο stage των Workshops & Seminars. Αμέσως μετά, πραγματοποιείται η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού έργου I-RESTART. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Αυλαία πέφτει και για το Mediterranean Food Stage στο Hall 1 όπου σήμερα οι Δήμοι Αρτέμιδας – Σπάτων, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου παρουσιάζουν το Πρόγραμμα Αμπελώνας Αττικής. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί ένα ιταλικό γαστρονομικό ταξίδι από το Ice – Italian Trade Agency από τον Chef Giovanni Scaraggi, ιδιοκτήτη και Chef εστιατορίων, σε Αθήνα και Ρόδο και τον Εκπρόσωπο του Οργανισμού Fabrizio Camastra. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τους Chefs Μαχαίρα Χρήστο & Μουρελάτο Μπάμπη παρουσιάζουν προτάσεις για μεζέδες με βάση τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικά τρόφιμα και ποτά, παρουσία του Νεκτάριου Αραβαντινού Προέδρου Αγροδιατροφικής Ιονίων Νήσων. Επίσης, θα παρουσιαστεί από την Eurice, μαγειρική επίδειξη με θέμα το ρύζι από την Chef Ντίνα Νικολάου παρουσία της Εκπροσώπου του Οργανισμού κας Κουμεντάκη. 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας