Η Oenotelia 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση FOOD EXPO, αναδείχθηκε με τη δυναμική συμμετοχή 190 εκθετών, σε ένα κομβικό οινικό trade show!
Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της έκθεσης, για να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ελληνικών αμπελώνων, τους οίνους και τα αποστάγματα της εγχώριας οινοποιητικής παραγωγής και να κλείσουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες. Οι επαγγελματίες του τουρισμού, της μαζικής εστίασης, της χονδρικής και της οργανωμένης λιανικής είχαν την ευκαιρία να βρουν τα πάντα σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ανάμεσα σε 190 μοναδικούς εκθέτες. Με Έλληνες παραγωγούς από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, η Oenotelia κάλυψε την πλειοψηφία του ελληνικού αμπελώνα.
Διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά κρασιά
Η Οenotelia από την πρώτη της κιόλας διοργάνωση αναγνωρίζεται ως το κατεξοχήν σημείο συνάντησης των Ελλήνων οινοποιών με κορυφαίους διεθνείς αγοραστές οίνου. Ξένοι αγοραστές επισκέφτηκαν ξανά την έκθεση, ανάμεσα τους και 170 επιλεγμένοι αγοραστές κρασιού, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Hosted Buyers της έκθεσης. Οι χώρες προέλευσης των Hosted buyers – Wine Importers ήταν από ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα, Καναδά, Βραζιλία και πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης b2b συναντήσεις με τους εκθέτες της. Τέλος, μέσα από την επίσκεψή τους, σχημάτισαν μία ολοκληρωμένη άποψη για το σύνολο του ελληνικού αμπελώνα αλλά ανακάλυψαν την πολύ μεγάλη γκάμα εκλεκτών αποσταγμάτων και να φυσικά βρήκαν ετικέτες, που ταιριάζουν στην επιχείρησή τους και στο κοινό στο οποίο απευθύνονται.
Γευστικές δοκιμές στην Πλατεία Γευσιγνωσίας
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν επίσης την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από τις γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Γευσιγνωσίας.
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοπαραγωγό περιοχή, από μεγάλο εύρος ποικιλιών και από όλη την τιμολογιακή γκάμα ήταν διαθέσιμα προς δοκιμή. Οι επαγγελματίες που βρέθηκαν εκεί έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ένα από τα κρασιά που δειγματίζονταν και είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από 400 και πλέον ετικέτες από όλη την Ελλάδα.