FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Ρεκόρ επισκεπτών σημείωσε για 2η ημέρα η FOOD EXPO

Ρεκόρ επισκεπτών σημείωσε για 2η ημέρα η FOOD EXPO

Πλήθος προϊόντων ανέδειξαν για 2η ημέρα, οι 1.300 εκθέτες, στους χιλιάδες επαγγελματίες από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών που πέρασαν τις πύλες της έκθεσης.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε και σήμερα στην FOOD EXPO 2023, η προσέλευση επιχειρηματιών από τον F&B κλάδο, από κάθε σημείο της χώρας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η δεύτερη ημέρα της έκθεσης χαρακτηρίστηκε από ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα, πυρετώδεις διαβουλεύσεις και πολλές εμπορικές συμφωνίες. Ένας μεγάλος αριθμός από επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, πέρασαν τις πύλες του Metropolitan Expo προκειμένου να ανακαλύψουν από κοντά προϊόντα από 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες. Δεν είναι λίγοι λοιπόν οι key buyers τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που για ακόμα μία μέρα στις δηλώσεις τους επεσήμαναν τον πλούτο και την ποιότητα των προϊόντων που έχουν ανακαλύψει στην έκθεση, ενώ δεν δίστασαν να την ανεβάσουν στο ίδιο υψηλό σκαλί με άλλες παγκοσμίου επιπέδου εκθέσεις του εξωτερικού του είδους της.
Επίσης, τις εντυπώσεις κέρδισε και η έκθεση Oenotelia, που διοργανώνεται παράλληλα με την FOOD EXPO, στο Hall1, καθώς οι Έλληνες επισκέπτες αλλά και οι ξένοι wine importers είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς από όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας και να διαπιστώσουν τον πλούτο και την ποιότητα του ελληνικού αμπελώνα.

Special events: πηγή τεχνογνωσίας & ενθουσιασμού

Ανάλογη ήταν και η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις όπου επισκέπτες αλλά και εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, workshops και live cooking shows.
Στο Workshops & Seminars οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στο κρεοπωλείο και τις πιο σύγχρονες τεχνικές κοπής. Στο ειδικά διαμορφωμένο stage, κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου και στελέχη της ελληνικής αγοράς κρέατος μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους, μέσα από καίριες παρουσιάσεις και επιδείξεις όπως γαλλικός τεμαχισμός στο βόειο κρέας και παρασκευάσματα γαλλικής τεχνογνωσίας, τεμαχισμός και παρασκευάσματα σε χοιρινό και αρνί, καθώς και παρασκευάσματα με κιμά. Δείτε περισσότερα εδώ.

Πολλή δράση υπήρξε και στο Hall 1 όπου ξεχώρισε το stage του Mediterranean Food Stage. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live cooking shows  από έμπειρους και καταξιωμένους chef με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα από την Περιφέρεια Ηπείρου με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τον Chef Έκτορα Ιωάννου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με παρουσίαση συνταγών από τον Chef Τάσο Πρωτοψάλτη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την παρουσίαση συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με παρουσίαση από τον Chef Αλέξανδρο Δραμαλιώτη. Ακόμη, θέση στο stage πήραν η Περιφέρεια Κρήτης με τον Chef Μανώλη Ραϊνάκη και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον Chef Βαγγέλη Μπιλιμπά. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε Workshop από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης με θεματολογία που περιλάμβανε τα Ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά ως μέσο προσέλκυσης τουριστικού ενδιαφέροντος και ανάπτυξης και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη, ενίσχυση και την εξωστρέφεια του Κλάδου Τροφίμων. Δείτε περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας