FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Πλήθος στοχευμένων επαγγελματιών δίνουν το «παρών» για 2η ημέρα

Πλήθος στοχευμένων επαγγελματιών δίνουν το «παρών» για 2η ημέρα

Για συνεχόμενη ημέρα, η FOOD EXPO αποτελεί από νωρίς το πρωί ένα δυναμικό εμπορικό φόρουμ, όπου οι 1.200 εκθέτες έχουν την ευκαιρία σε ένα covid-free περιβάλλον, να κάνουν πλήθος επαφών με εκατοντάδες επαγγελματίες.

Η FOOD EXPO άνοιξε τις πύλες της για δεύτερη ημέρα και οι 1.200 εκθέτες και τα επιτελεία τους ήταν από νωρίς έτοιμοι για να υποδεχτούν τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και διεθνείς αγοραστές από πάνω από 80 αγορές στόχους για τα ελληνικά και μεσογειακά τρόφιμα και ποτά. Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, από πλευράς προσέλευσης επαγγελματιών αλλά και συνολικής οργάνωσης, οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερα meetings ανάμεσα σε εκθέτες και δυνητικούς πελάτες.

Οι ποιοτικοί επαγγελματίες του κλάδου που επισκέπτονται την έκθεση και τη 2η ημέρα λειτουργίας της, εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία και την ποιότητα των τροφίμων και ποτών, με τα οποία μπορούν να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων που πουλάνε στην επιχείρησή τους ενώ οι διεθνείς αγοραστές δηλώνουν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από τα specialty και ΠΟΠ προϊόντα που βρίσκουν. Επίσης, οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα που μπορούν να εντάξουν στο μενού τους και να κάνουν την διαφορά.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των B2B Meetings στο Hall 3, σε όλη την διάρκεια της ημέρας οι 650 hosted buyers πραγματοποιούν ραντεβού με εκθέτες με στόχο να ανακαλύψουν προϊόντα που εξυπηρετούν τις ανάγκες της επιχείρησής τους αλλά και των πελατών τους. Παράλληλα, όσοι επισκέπτονται το Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου ανακαλύπτουν από κοντά ετικέτες 140 οινοποιείων από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς επίσης και προϊόντα 40 επιχειρήσεων αμπελοοινικού εξοπλισμού, τα οποία παρουσιάζονται στα περίπτερα των 180 εκθετών της Oenotelia, της παράλληλης έκθεσης της FOOD EXPO.

Keynote speeches για το μέλλον του F&B κλάδου

Οι επισκέπτες έχουν για 2η ημέρα σήμερα, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές ομιλίες, ενδιαφέρουσες ημερίδες και πετυχημένα case studies από ειδικούς και στελέχη του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κλάδου, καθώς και εκπρόσωπους κλαδικών φορέων στο stage του Workshops & Seminars, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στον F&B κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομιλίες και τα πάνελ του σημερινού Workshops & Seminars που διεξάγεται στο Hall 2, έχουν ως κοινό παρονομαστή τη ψηφιακή ανάπτυξη, ενώ θα συζητηθεί η διαπιστευμένη πιστοποίηση στα τρόφιμα. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η παρουσίαση με θέμα: Ελληνικές Φυλές Ζώων – Ένας κρυμμένος θησαυρός- Ο ρόλος τους στη γαστρονομία και το foraging που θα δώσει τη σκυτάλη στο Workshop από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) με θέμα: Η διαπιστευμένη πιστοποίηση στα τρόφιμα, ως προστιθέμενη αξία στις εξαγωγές. Θα ακολουθήσει η ημερίδα των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Θέση στο Mediterranean Gastronomy Forum, στο Hall 1, παίρνουν σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ενώ η η Λέσχη Αρχιμαγείρων  Ακρόπολης μαγειρεύει μοναδικές συνταγές με προϊόντα παραγωγών από την Περιφέρεια Αττικής. Τέλος, στην σκηνή θα βρεθούν ο chef Παναγιώτης Μπουρτσουκλής για να αναδείξει μέσα από το live cooking show τα προϊόντα της Πελοποννήσου, καθώς και η διάσημη chef Ντίνα Νικολάου, η οποία θα δείξει στο κοινό μοναδικούς γαστρονομικούς τρόπους που μπορούν να εντάξουν στο μενού της επιχείρησής τους, προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση από την Σχολή Κρέατος και τον κο Μπατσολάκη Γεώργιο με θέμα ” Οι ελληνικές φυλές αμνοεριφίων τα χέρια των κρεοτεχνών” και θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Ρυζιού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUrice, μέσα και από τις συνταγές της Chef Ντίνα Νικολάου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας