FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Όλος ο κλάδος του F&B δίνει δυναμικό «παρών» για 2η ημέρα

Όλος ο κλάδος του F&B δίνει δυναμικό «παρών» για 2η ημέρα

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, η FOOD EXPO υποδέχεται για δεύτερη ημέρα χιλιάδες επαγγελματίες από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών. 

Με αμείωτους ρυθμούς, από νωρίς το πρωί, προχωράει η προσέλευση των επαγγελματιών στο Metropolitan Expo. Η FOOD EXPO άνοιξε τις πύλες της για δεύτερη ημέρα και οι 1.300 εκθέτες και τα επιτελεία τους ήταν από νωρίς έτοιμοι για να υποδεχτούν τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και διεθνείς αγοραστές από πάνω από 80 χώρες. Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, από πλευράς προσέλευσης επαγγελματιών αλλά και συνολικής οργάνωσης, οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερα meetings ανάμεσα σε εκθέτες και δυνητικούς πελάτες.

Οι επαγγελματίες του κλάδου που επισκέπτονται την έκθεση και τη 2η ημέρα λειτουργίας της, εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία και την ποιότητα των τροφίμων και ποτών, με τα οποία μπορούν να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων που πουλάνε στην επιχείρησή τους, ενώ οι διεθνείς αγοραστές δηλώνουν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από τα specialty και ΠΟΠ προϊόντα που βρίσκουν. Επίσης, οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα που μπορούν να εντάξουν στο μενού τους και να κάνουν τη διαφορά.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της B2B Meeting Area στο Hall 3, σε όλη την διάρκεια της ημέρας οι 900 hosted buyers πραγματοποιούν ραντεβού με εκθέτες με στόχο να ανακαλύψουν προϊόντα που εξυπηρετούν τις ανάγκες της επιχείρησής τους αλλά και των πελατών τους.

Παράλληλα, όσοι επισκέπτονται το Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου ανακαλύπτουν από κοντά ετικέτες 170 οινοποιείων από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς επίσης και προϊόντα 20 επιχειρήσεων αμπελοοινικού εξοπλισμού, τα οποία παρουσιάζονται στα περίπτερα των 190 εκθετών της Oenotelia, της παράλληλης έκθεσης της FOOD EXPO.

Keynote speeches για το μέλλον του κλάδου

Η 2η ημέρα της FOOD EXPO πέρα από τη δυναμική προσέλευση των επαγγελματιών χαρακτηρίζεται και από ακόμα περισσότερη δράση στα stages των παράλληλων εκδηλώσεων. Οι επισκέπτες έχουν για 2η ημέρα σήμερα, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές ομιλίες και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από ειδικούς και στελέχη του επιχειρηματικού κλάδου, καθώς και στελέχη της ελληνικής αγοράς κρέατος, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στον F&B κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρουσιάσεις του σημερινού Workshops & Seminars που διεξάγεται στο Hall 2, έχουν ως κοινό παρονομαστή τις νέες τάσεις στο κρεοπωλείο και τις πιο σύγχρονες τεχνικές κοπής. Στο ειδικά διαμορφωμένο stage, κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου και στελέχη της ελληνικής αγοράς κρέατος θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, μέσα από καίριες παρουσιάσεις και επιδείξεις όπως γαλλικός τεμαχισμός στο βόειο κρέας και παρασκευάσματα γαλλικής τεχνογνωσίας, τεμαχισμός και παρασκευάσματα σε χοιρινό και αρνί, καθώς και παρασκευάσματα με κιμά.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Θέση στο Mediterranean Food Stage, στο Hall 1, παίρνουν σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τον Chef Έκτορα Ιωάννου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με παρουσίαση συνταγών από τον Chef Τάσο Πρωτοψάλτη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την παρουσίαση συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με παρουσίαση από τον Chef Αλέξανδρο Δραμαλιώτη, η Περιφέρεια Κρήτης με τον Chef Μανώλη Ραϊνάκη και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον Chef Βαγγέλη Μπιλιμπά. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί Workshop από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης με θεματολογία που περιλαμβάνει τα Ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά ως μέσο προσέλκυσης τουριστικού ενδιαφέροντος και ανάπτυξης και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη, ενίσχυση και την εξωστρέφεια του Κλάδου Τροφίμων.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας