FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Νέα προϊόντα, F&B τάσεις & networking, την 1η ημέρα

Νέα προϊόντα, F&B τάσεις & networking, την 1η ημέρα

Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, η FOOD EXPO 2024 επιβεβαιώνει τον τίτλο της μεγαλύτερης έκθεσης για τα τρόφιμα και ποτά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αφήνει υποσχέσεις για ένα πλούσιο τριήμερο, γεμάτο εμπορικές συμφωνίες, ανταλλαγή ιδεών και νέα προϊόντα.  

Ένα πλήθος τροφίμων και ποτών υψηλής ποιότητας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σημαντικοί decision makers του κλάδου των Τροφίμων και των Ποτών. Οι 1.300 εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι μπορεί να ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της έκθεσης, ωστόσο οι επισκέπτες είχαν έρθει αποφασισμένοι να συζητήσουν μαζί τους για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους και να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες. Η παρουσία 1.000 Hosted Buyers από περισσότερες από 80 αγορές – στόχους για τα ελληνικά, αλλά και μεσογειακά τρόφιμα και ποτά, διαμόρφωσε ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν ως εκθέτες. 

Χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, της Μαζικής Εστίασης, του Χονδρεμπορίου και των Ξενοδοχείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό είδαν κάτω από την ίδια στέγη κορυφαίους προμηθευτές και παραγωγούς τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και ακόμα 30 χώρες και βρήκαν ΠΟΠ και specialty products στα περίπτερα των παραγωγών που συμμετέχουν μέσω των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων. Παράλληλα, γνώρισαν μοναδικές ετικέτες από  οινοποιεία από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς επίσης και προϊόντα αμπελοοινικού εξοπλισμού, τα οποία παρουσιάζονται στα περίπτερα των εκθετών της Oenotelia. 

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα και τα εγκαίνια της έκθεσης, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Διονύση Σταμενίτη. >>

Special events που ενημέρωσαν και ενέπνευσαν 

Πλήθος επαγγελματιών συγκέντρωσαν την πρώτη ημέρα τόσο οι ομιλίες των Workshops & Seminars όσο και οι μαγειρικές επιδείξεις στο Mediterranean Food Stage. Οι εισηγήσεις, τα panel και τα live cooking shows κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που γέμισαν τα stages που είχαν στηθεί στα Hall 2 και 1 αντίστοιχα. 

Συγκεκριμένα, η έκθεση, στο πλαίσιο των Workshops & Seminars, φιλοξένησε στο Hall 2, την ημερίδα του ΣΕΒΕ όπου αναλύθηκαν η εξωστρέφεια και η καινοτομία στην ανάπτυξη ενός αειφόρου και ανταγωνιστικού αγροδιατροφικού τομέα και παρουσιάστηκε η εξαγωγική επίδοση του κλάδου τροφίμων-ποτών. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της ΑΑΔΕ που πραγματεύθηκε τις εξαγωγές και τις τελωνειακές διευκολύνσεις. Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στον τομέα τροφίμων και η προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη αναλύθηκαν εν συνεχεία, στην Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ.Δείτε όσα συζητήθηκαν εδώ. 

Στο Mediterranean Food Stage στο Hall 1, η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας προβλήθηκαν για πρώτη μέρα μέσα από μοναδικά πιάτα – προτάσεις σε μεζέδες που δημιούργησαν καταξιωμένοι chefs. Θέση διαδοχικά στην σκηνή με την παρουσίαση προτάσεων για μεζέδες πήραν σήμερα: η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τον Chef Μάνδρο Βασίλη, η Περιφέρεια Αττικής με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ακρόπολις και τον Chef Κωβαίο Κ. – Τζίμα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τον Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκάνησων & Κυκλάδων και τον Chef Νίκο Χριστοφόρου και τον Εκπρόσωπο του Οργανισμού Αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τον Chef Παναγούλη Βασίλη, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον Chef Γιώργο Καραβαγγέλα και το Επιμελητήριο Σερρών με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και την Chef Τάτη Μπόκοτση. Δείτε όσα παρουσιάστηκαν εδώ. 

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε Επετειακή Εκδήλωση για τα 10 χρόνια FOOD EXPO, στο ROOM FOR GROWTH στο Hall 3. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα σημεία της δεκαετούς διαδρομής της έκθεσης από τον κ. Θανάση Παναγούλια, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της FORUM ΑΕ. Στη συνέχεια, ακολούθησε τιμητική βράβευση εταιριών Τροφίμων και Ποτών, που συμμετέχουν στην έκθεση από την πρώτη διοργάνωση το 2014. Δείτε περισσότερα εδώ. 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας