FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας η FOOD EXPO άνοιξε τις πύλες της για 3η ημέρα

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας η FOOD EXPO άνοιξε τις πύλες της για 3η ημέρα

1.300 προμηθευτικές και εμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών δίνουν ραντεβού με χιλιάδες επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τρίτη ημέρα.

Μετά από ένα διήμερο που χαρακτηρίστηκε άκρως επιτυχημένο – τόσο από τους 1.300 εκθέτες που είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες εμπορικές συζητήσεις όσο και από τους επισκέπτες που μπόρεσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις των επιχειρήσεών τους– η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη μπαίνει στην τελική της ευθεία. Από νωρίς η εικόνα που επικρατεί στα halls του εκθεσιακού είναι επιχειρηματιών που επισφραγίζουν νέα deals και ανανεώνουν ήδη πετυχημένες συνεργασίες. Οι decision makers από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό έχουν για ακόμα μία ημέρα την δυνατότητα να συναντήσουν εκατοντάδες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές.

Παράλληλα, πολλοί από αυτούς επισκέπτονται και τα περίπτερα των 250 διεθνών εκθετών, καθώς αναζητούν προϊόντα από όλο τον κόσμο για το ράφι ή το μενού της επιχείρησής τους, με σκοπό να ξεχωρίσει και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η FOOD EXPO 2023 φιλοξενεί ξένους εκθέτες από 30 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Κορέα, Πολωνία, Κίνα, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Λίβανο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ολλανδία, Ινδία, Ρουμανία, Αυστρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαλαισία και Κύπρο, είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα.

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που επισκέπτονται και την έκθεση Oenotelia, που διοργανώνεται παράλληλα στο Hall 1. Έτσι, οι Έλληνες επισκέπτες αλλά και οι ξένοι wine importers έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς από όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας και να διαπιστώσουν τον πλούτο και την ποιότητα του ελληνικού αμπελώνα, όπως επίσης και να δοκιμάσουν και εξαιρετικές ετικέτες ανάμεσα στις 400 που δειγματίζονται στην Wine Tasting Area.

Έντονη δράση υπάρχει και σήμερα στα stages των special events

Εντυπωσιακή είναι και πάλι από τις πρώτες ώρες η παρουσία των επισκεπτών στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης. Σήμερα, Δευτέρα πραγματοποιούνται οι τελευταίοι κύκλοι ομιλιών και πάνελ πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στον ευρύτερο κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών.

Ο νέος Κανονισμός για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας και οι προκλήσεις για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών αποτελούν τη θεματική της Ημερίδας που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ στο stage των Workshops & Seminars. Αμέσως μετά, πραγματοποιείται το Workshop του GS1 Association Greece, όπου θα αναλυθούν εις βάθος ο συγχρονισμός αξιόπιστων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, για λιανεμπόρους και προμηθευτές και τα ψηφιακά δεδομένα και η ιχνηλάτηση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ

Αυλαία πέφτει και για το Mediterranean Food Stage στο Hall 1 με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τον Chef Μανώλη Ραϊνάκη να παίρνει θέση στο stage. Ακολουθεί το επιμελητήριο Ηλείας με τον Chef Βασίλη Καρούμπα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Chef Δημήτρη Καλιάκη και τα Live Cooking Shows από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας