FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Με εξαιρετικά εντυπωσιακή προσέλευση ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα της FOOD EXPO

Με εξαιρετικά εντυπωσιακή προσέλευση ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα της FOOD EXPO

Η προσέλευση της πρώτης ημέρας ξεπέρασε κατά 28% αυτή της αντίστοιχης ημέρας της προηγούμενης διοργάνωσης γεγονός που γέμισε τους εκθέτες με αισιοδοξία για επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, η FOOD EXPO 2023 επιβεβαιώνει τον τίτλο της μεγαλύτερης έκθεσης για τα τρόφιμα και ποτά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αφήνει υποσχέσεις για ένα πλούσιο τριήμερο, γεμάτο εμπορικές συμφωνίες, ανταλλαγή ιδεών και νέα προϊόντα. Ένα πλήθος τροφίμων και ποτών υψηλής ποιότητας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σημαντικοί decision makers του κλάδου των Τροφίμων και των Ποτών. Οι 1.300 εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι μπορεί να ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της έκθεσης, ωστόσο οι επισκέπτες είχαν έρθει αποφασισμένοι να συζητήσουν μαζί τους για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους και να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες. Η παρουσία 900 Hosted Buyers από περισσότερες από 80 αγορές – στόχους για τα ελληνικά, αλλά και μεσογειακά τρόφιμα και ποτά, διαμόρφωσε ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν ως εκθέτες.

Χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, της Μαζικής Εστίασης, του Χονδρεμπορίου και των Ξενοδοχείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό είδαν κάτω από την ίδια στέγη κορυφαίους προμηθευτές και παραγωγούς τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και ακόμα 40 χώρες και βρήκαν ΠΟΠ και specialty products στα περίπτερα των 500 παραγωγών που συμμετέχουν μέσω των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων. Παράλληλα, γνώρισαν μοναδικές ετικέτες από 170 οινοποιεία από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς επίσης και προϊόντα 20 επιχειρήσεων αμπελοοινικού εξοπλισμού, τα οποία παρουσιάζονται στα περίπτερα των 190 εκθετών της Oenotelia, της παράλληλης έκθεσης της FOOD EXPO.

Special events που ενημέρωσαν και ενέπνευσαν

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν την πρώτη ημέρα τόσο οι ομιλίες των Workshops & Seminars όσο και οι μαγειρικές επιδείξεις στο Mediterranean Food Stage. Οι εισηγήσεις, τα panel και τα live cooking shows κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που γέμισαν τα stages που είχαν στηθεί στα Hall 2 και 1 αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση, στο πλαίσιο των Workshops & Seminars, φιλοξένησε στο Hall 2, την ημερίδα της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), όπου πρωταγωνίστησε το ελληνικό ψάρι και ο ρόλος του στη διατροφή. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε το Food Export Summit του ΣΕΒΕ, όπου χαρτογραφήθηκε η παρουσία των ελληνικών τροφίμων στην αγορά των Βαλκανίων και οι ευκαιρίες ανάπτυξής τους. Οι νέες προσεγγίσεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, σε περιβάλλον πολύ-επίπεδης κρίσης ήταν το θέμα που θα αναλύθηκε εν συνεχεία, στην Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ. Οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα ζωικών προϊόντων και ιχθηρών και οι τεχνολογικές και καινοτόμες προσεγγίσεις στην παραγωγή τροφίμων ήταν κάποια από τα βασικά σημεία της ατζέντας της ημερίδας. Δείτε περισσότερα εδώ.

Στο Mediterranean Food Stage στο Hall 1, διακεκριμένοι chefs παρουσίασαν μοναδικές ιδέες για brunch, με εκλεκτά προϊόντα από Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδας καθώς και Επιμελητήρια. Θέση διαδοχικά στην σκηνή πήραν σήμερα: η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και τον Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή, το Επιμελητήριο Σερρών με την παρουσίαση συνταγών από τον Chef Τάσο Τόλη, η Περιφέρεια της Κρήτης με την παρουσίαση συνταγών από τους Chef Μιχάλη Παπακυρίτση & Μαριάννα Ξοφάκη, η Περιφέρεια Αττικής με την παρουσίαση συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ακρόπολις, η Κεντρική Μακεδονία με την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από τον Chef Κώστα Γεωργαντζά, και η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη με την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, από τον Chef Βασίλη Μάνδρο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας