FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • H FOOD EXPO υποδέχεται ξανά με ασφάλεια τον F&B κλάδο

H FOOD EXPO υποδέχεται ξανά με ασφάλεια τον F&B κλάδο

Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, επέστρεψε δυναμικά με 1.200 εκθέτες!

Η κορυφαία εμπορική συνάντηση για τον κλάδο τροφίμων και ποτών, άνοιξε σήμερα τις πύλες της και υποδέχεται από νωρίς το πρωί, στο Metropolitan Expo, Έλληνες και ξένους αγοραστές από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης.

Οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του F&B κλάδου έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν εκατοντάδες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και 30 χώρες του εξωτερικού, να συναντήσουν από κοντά τους 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές, σε ένα covid-free περιβάλλον. Η FOOD EXPO 2022, από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, που καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, και συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Eπίσης, οι Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν πολλά παραδοσιακά προϊόντα της χώρας μας καθώς 500 επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδος συμμετάσχουν ως εκθέτες στην FOOD EXPO 2022, μέσα από τα περίπτερα 12 Περιφερειών, 7 Επιμελητηρίων και 3 Δήμων. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες Έλληνες και ξένους αγοραστές, να αναδείξουν την υψηλή ποιότητα και την γαστρονομική υπεροχή των προϊόντων τους και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες μαζί τους.

Τέλος, τα επίσημα εγκαίνια της FOOD EXPO πραγματοποιήθηκαν με την έναρξη λειτουργίας της έκθεσης, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιο Γεωργαντά, πλήθος εκπροσώπων θεσμικών φορέων του κλάδου, καθώς και στελεχών της αγοράς. Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση των εγκαινίων>>

Παράλληλες εκδηλώσεις που αντανακλούν τις εξελίξεις στον F&B κλάδο

Ακόμα πιο στοχευμένα και καινοτόμα project παρουσιάζει φέτος η FOOD EXPO 2022, με στόχο να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για networking, ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, αλλά και πλατφόρμες διαλόγου και γνώσης για τους επαγγελματίες του F&B κλάδου στην post covid εποχή. Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων για την πρώτη ημέρα της έκθεσης είναι ιδιαίτερα πλούσιο και εποικοδομητικό. Συγκεκριμένα, η έκθεση, στο πλαίσιο των στο Workshops & Seminars, φιλοξενεί στο Hall 2, την ημερίδα της ΠΕΤΕΤ με θέμα «Παγκόσμιες διατροφικές τάσεις & βιώσιμη ανάπτυξη». Οι επιλογές και οι δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, οι διατροφικές τάσεις, η καθαρή ετικέτα και οι καινοτομίες είναι κάποια από τα βασικά σημεία της ατζέντας της ημερίδας. Εν συνεχεία, πραγματοποιείται το Food Export Summit του ΣΕΒΕ, όπου θα χαρτογραφηθεί η γεωργία ακριβείας ως μοχλός ανάπτυξης της παραγωγής και των εξαγωγών και θα αναλυθούν μεταξύ άλλων οι εξαγωγές τροφίμων & ποτών στην πανδημία και η Ιχνηλασιμότητα 4.0. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι και οι διαδραστικές μαγειρικές επιδείξεις που πραγματοποιούνται στο Mediterranean Gastronomy Forum, στο Hall 1. Θέση διαδοχικά στην σκηνή θα πάρουν οι ελληνικές περιφέρειες: των Ιονίων Νήσων με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, της Ηπείρου με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τους Chef Έκτωρα Ιωάννου & Τάσο Τόλη, της Κεντρικής Μακεδονίας με την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από τον Chef Κώστα Γεωργάντζα, της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με την παρουσίαση τοπικών συνταγών από την Chef Τάτη Μποκότση, του Βορείου Αιγαίου με την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών συνταγών από την Chef Τζένη Παλαιολόγου και της Δυτικής Μακεδονίας με την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, από τον Chef Βασίλη Μάνδρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας