FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Εμπορικές συμφωνίες με επαγγελματίες υψηλού επιπέδου επισφράγισαν την 2η ημέρα

Εμπορικές συμφωνίες με επαγγελματίες υψηλού επιπέδου επισφράγισαν την 2η ημέρα

Πλήθος προϊόντων ανέδειξαν για 2η ημέρα, οι 1.200 εκθέτες, στους χιλιάδες επαγγελματίες από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών που πέρασαν τις πύλες της έκθεσης.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε και σήμερα στην FOOD EXPO 2022, η προσέλευση επιχειρηματιών από τον F&B κλάδο, από κάθε σημείο της χώρας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η δεύτερη ημέρα της έκθεσης χαρακτηρίστηκε από ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα, πυρετώδεις διαβουλεύσεις και πολλές εμπορικές συμφωνίες. Ένας μεγάλος αριθμός από επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, πέρασαν τις πύλες του Metropolitan Expo προκειμένου να ανακαλύψουν από κοντά προϊόντα από 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν οι key buyers τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, που για ακόμα μία μέρα στις δηλώσεις τους, επεσήμαναν τον πλούτο και την ποιότητα των προϊόντων που έχουν ανακαλύψει στην έκθεση, ενώ δεν δίστασαν να την ανεβάσουν στο ίδιο υψηλό σκαλί με άλλες παγκοσμίου επιπέδου εκθέσεις του εξωτερικού του είδους της.

Επίσης, τις εντυπώσεις κέρδισε και η έκθεση OENOTELIA, που διοργανώνεται παράλληλα με την FOOD EXPO, στο Hall1, καθώς οι Έλληνες επισκέπτες αλλά και οι ξένοι wine importers είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς από όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας και να διαπιστώσουν τον πλούτο και την ποιότητα του ελληνικού αμπελώνα.

Special events: πηγή τεχνογνωσίας & ενθουσιασμού

Ανάλογη ήταν και η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις όπου επισκέπτες αλλά και εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, workshops και live cooking shows.

Στο Workshops & Seminars οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μεταξύ άλλων, για τη ψηφιακή ανάπτυξη, την διαπιστευμένη πιστοποίηση στα τρόφιμα και τις Ελληνικές Φυλές Ζώων και τον ρόλο τους στη γαστρονομία. Ακόμη, παρουσιάστηκε Workshop από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) με θέμα: Η διαπιστευμένη πιστοποίηση στα τρόφιμα, ως προστιθέμενη αξία στις εξαγωγές. Tέλος, πραγματοποιήθηκε και ημερίδα από τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης.>>

Πολλή δράση υπήρξε και στο Hall 1 όπου ξεχώρισε το stage του Mediterranean Gastronomy Forum. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live cooking shows  από έμπειρους και καταξιωμένους chef με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Παράλληλα, έγινε παρουσίαση από τη Σχολή Κρέατος και τον κο Μπατσολάκη Γεώργιο με θέμα ”Οι Ελληνικές Φυλές Αμνοεριφίων στα Χέρια Των Κρεοτεχνών” και του Προγράμματος ΕUrice από τη Chef Ντίνα Νικολάου. >>

Εγγραφείτε στο Newsletter μας