FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • 2η ημέρα που ο F&B κλάδος δίνει ραντεβού εδώ!

2η ημέρα που ο F&B κλάδος δίνει ραντεβού εδώ!

Η FOOD EXPO 2024 υποδέχεται για δεύτερη ημέρα χιλιάδες επαγγελματίες από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών που αναζητούν εκλεκτά τρόφιμα και ποτά και θέλουν να δουν από κοντά όλες τις F&B τάσεις.  

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της για δεύτερη ημέρα και οι 1.300 εκθέτες και τα επιτελεία τους ήταν από νωρίς έτοιμοι για να υποδεχτούν τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και διεθνείς αγοραστές από πάνω από 80 χώρες. Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, από πλευράς προσέλευσης επαγγελματιών αλλά και συνολικής οργάνωσης, οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερα meetings ανάμεσα σε εκθέτες και δυνητικούς πελάτες. 

Οι επαγγελματίες του κλάδου που επισκέπτονται την έκθεση και τη 2η ημέρα λειτουργίας της, εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία και την ποιότητα των τροφίμων και ποτών, με τα οποία μπορούν να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων που πουλάνε στην επιχείρησή τους, ενώ οι διεθνείς αγοραστές δηλώνουν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από τα specialty και ΠΟΠ προϊόντα που βρίσκουν. Επίσης, οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα που μπορούν να εντάξουν στο μενού τους και να κάνουν τη διαφορά. 

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της B2B Meeting Area στο Hall 3, σε όλη την διάρκεια της ημέρας οι 1.000 hosted buyers πραγματοποιούν ραντεβού με εκθέτες με στόχο να ανακαλύψουν προϊόντα που εξυπηρετούν τις ανάγκες της επιχείρησής τους αλλά και των πελατών τους. 

Παράλληλα, όσοι επισκέπτονται το Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου ανακαλύπτουν από κοντά ετικέτες οινοποιείων από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς επίσης και προϊόντα επιχειρήσεων αμπελοοινικού εξοπλισμού, τα οποία παρουσιάζονται στα περίπτερα των 190 εκθετών της Oenotelia. 

Keynote speeches για το μέλλον του κλάδου 

Η 2η ημέρα της FOOD EXPO πέρα από τη δυναμική προσέλευση των επαγγελματιών χαρακτηρίζεται και από ακόμα περισσότερη δράση στα stages των παράλληλων εκδηλώσεων. Οι επισκέπτες έχουν για 2η ημέρα σήμερα, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές ομιλίες και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από ειδικούς και στελέχη του επιχειρηματικού κλάδου, καθώς και στελέχη της ελληνικής αγοράς κρέατος και ελαιολάδου, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στον F&B κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, οι παρουσιάσεις του σημερινού Workshops & Seminars που διεξάγεται στο Hall 2, έχουν ως κοινό παρονομαστή τα προϊόντα κρέατος ως διατροφική επιλογή και την εξωστρέφεια του ελαιολάδου. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. 

Θέση στο Mediterranean Food Stage, στο Hall 1, παίρνουν σήμερα οι Περιφέρειες με διακεκριμένους Chef που παρουσιάζουν προτάσεις για μεζέδες με βάση τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Συγκεκριμένα: η Περιφέρεια Κρήτης με την Chef Γεωργία Κουτσούκου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Chef Κώστα Γεωργατζά από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος και  τον Μπάνε Πρέλεβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Εξωστρέφειας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον Chef από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας Τάσο Ραγκούση και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάργυρο Πατακάκη, η Αγροδιατροφικ Κρήτης με την Chef Νεκταρία Κοκκινάκη, η Περιφέρεια Ηπείρου με τους Chefs Τάσο Τόλη και Έκτωρα Ιωάννου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την Chef Παναγιώτα Τζουλιέτα Δούβρη και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την Chef Τζένη – Ιωάννα Παλαιολόγου, τον Νίκο Νύκτα – Αντιπ/χης Ανάδειξη – Προώθησης Προϊόντων και τον Πίτσιο Πάνο Στέλεχος Marketing Π.Β.Α. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας