FoodExpo
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
  • Home
  • Highlights
  • Ο F&B κλάδος δίνει ραντεβού για 3η ημέρα στη FOOD EXPO

Ο F&B κλάδος δίνει ραντεβού για 3η ημέρα στη FOOD EXPO

Η προσέλευση επαγγελματιών από τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Μετά από ένα διήμερο που χαρακτηρίστηκε άκρως επιτυχημένο – τόσο από τους 1.200 εκθέτες που είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δεκάδες εμπορικές συζητήσεις όσο και από τους επισκέπτες που μπόρεσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων τους– η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Από νωρίς η εικόνα που επικρατεί στα halls του εκθεσιακού είναι επιχειρηματιών που επισφραγίζουν νέα deals και ανανεώνουν ήδη πετυχημένες συνεργασίες, σε ένα covid-free περιβάλλον. Οι decision makers από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό έχουν για ακόμα μία ημέρα την δυνατότητα να συναντήσουν εκατοντάδες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές.

Παράλληλα, πολλοί από αυτούς επισκέπτονται και τα περίπτερα των 200 διεθνών εκθετών, καθώς αναζητούν και προϊόντα διαφορετικά και ιδιαίτερα που θα κάνουν την διαφορά στην επιχείρησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η FOOD EXPO 2022 φιλοξενεί ξένους εκθέτες από 30 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σρι Λάνκα, Βιετνάμ, Λίβανο, Σλοβακία, Γερμανία, Βολιβία, Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας κ.α, οι οποίοι είναι είτε ενταγμένους σε εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε συμμετέχουν ανεξάρτητα με αυτόνομα περίπτερα.

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που επισκέπτονται και την έκθεση Oenotelia, που διοργανώνεται παράλληλα με την FOOD EXPO, στο Hall 1. Έτσι, οι Έλληνες επισκέπτες αλλά και οι ξένοι wine importers έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς από όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας και να διαπιστώσουν τον πλούτο και την ποιότητα του ελληνικού αμπελώνα.

Έντονη δράση υπάρχει και σήμερα στα stages των special events

Οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις δύο πρώτες ημέρες στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων απέσπασαν θετικότατα σχόλια, από όσους είχαν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν καθώς έλυσαν πολλές απορίες και άνοιξαν νέους ορίζοντες στα επαγγελματικά τους οράματα. Σήμερα, Δευτέρα πραγματοποιούνται οι τελευταίοι κύκλοι ομιλιών και πάνελ πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στον ευρύτερο κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών.

Οι δράσεις ενίσχυσης και υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, η πανδημία και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στις εξαγωγές του κλάδου Τροφίμων και οι κίνδυνοι και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στη μετά covid εποχή, είναι μερικά από τα ζητήματα που αναλύονται διεξοδικά στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ στο stage του Workshops & Seminars. Οι δράσεις στο stage σήμερα ολοκληρώνονται με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πίττα «Γαστρονομικές Κοινότητες» και το ομώνυμο πρόγραμμα ενώ θα γίνει ένας απολογισμός του έργου με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών των πρώτων 11 Γαστρονομικών Κοινοτήτων.>>

Αυλαία και για το Gastronomy Forum στο Hall 1 με τον Δήμο Σαρωνικού και την παρουσίαση τοπικών συνταγών από τους μαθητές της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων να παίρνουν θέση στο stage. Ακολουθεί ο Δήμος Κρωπίας με παρουσίαση από τον Οινολόγο Βασίλη Νικολού με θέμα:” H εξέλιξη του Σαββατιανού Οίνου στην Αττική Γη”, η παρουσίαση της συνταγής “Apple Baklava Trifle” από τη Chef Μέλινα Μιλιώνη και τα live cooking shows του Επιμελητήριου Σερρών και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας.>>

Εγγραφείτε στο Newsletter μας