Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

Νέες ημερομηνίες για την FOOD EXPO 2021

Η διοργανώτρια εταιρία της FOOD EXPO θέλοντας να διασφαλίσει την μεγάλη επισκεψιμότητα και την εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης αποφάσισε να μεταθέσει την διεξαγωγή της για 29 Μαΐου- 1 Ιούνιου 2021 και να εγκαινιάσει μία hybrid έκθεση.

Οι εξελίξεις της πανδημίας καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση της επόμενης FOOD EXPO στις 6 με 9 Μαρτίου 2021, όπως είχε προγραμματιστεί μέσα στις εμπορικές και κοινωνικές συνθήκες που επιθυμούμε και έχουν χαρακτηρίσει την επιτυχία της έκθεσης τόσα χρόνια. Έτσι λοιπόν, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE και μετά από μία πανελλαδική ηλεκτρονική έρευνα που πραγματοποίησε σε εκθέτες και επισκέπτες προηγούμενων διοργανώσεων για τις καταλληλότερες ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης εντός του 2021, αποφάσισε να την μεταθέσει για 29 Μαΐου- 1 Ιούνιου 2021.

FOODEXPO Προετοιμασίες για το 2021

Ο f&b κλάδος θα είναι και πάλι εδώ!

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η έκθεση – θεσμός θα αναβαθμίσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρέφειάς τους, σε μια περίοδο που καταγράφεται μάλιστα ρεκόρ στις εξαγωγές Ελληνικών φρούτων και λαχανικών, αλλά και που ο κλάδος των τροφίμων και ποτών γενικότερα όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει «αλώβητος» στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά και να δει μία ραγδαία αύξηση ζήτησης και εσόδων.

Για ακόμη μια χρονιά, η FOOD EXPO 2021 θα αποτελέσει την κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλές σημαντικές εταιρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό -τις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες σημαντικούς Έλληνες και ξένους αγοραστές – επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης- και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων!

Παράλληλα, θα αναδειχθεί για ακόμα μια χρονιά ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης καθώς θα συμμετέχουν και αρκετές σημαντικές και μεγάλες παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις από χώρες του εξωτερικού.

Προετοιμασίες για την FOOD EXPO 2021

Νέα υβριδική μορφή για την FOOD EXPO 2021

Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έρχεται με μια νέα υβριδική μορφή, με φυσική παρουσία, αλλά και με ψηφιακή αλληλεπίδραση, μέσω της FOODEXPO B2B Platform.

Προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία παγκοσμίως και αντιμετωπίζοντας με αίσθημα ευθύνης τα ζητήματα δημόσιας υγείας, η νέα και καινοτόμα αυτή μορφή της FOOD EXPO, που εγκαινιάζεται με την διοργάνωση του 2021 δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για την εμπορική επιτυχία και αποτελεσματικότητα για εκθέτες και επισκέπτες.

Από τις 29 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου 2021, η πρώτη υβριδική έκθεση στην χώρα θα δώσει την ευκαιρία σε πολλές σημαντικές εταιρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες σημαντικούς Έλληνες και ξένους αγοραστές -είτε βρίσκονται στην έκθεση είτε όχι- και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από την δημιουργία της B2B Platform και τις νέες digital επιλογές που δίνει η hybrid μορφή της έκθεσης, δίνει την δυνατότητα σε εκθέτες και επισκέπτες ακόμα και αν η φυσική έκθεση δεν πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας, να μπορέσουν να κάνουν τις επαφές που θέλουν και να συνεχίσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες.

FOOD EXPO Hybrid

Δύο «φρέσκοι» τομείς στη FOOD EXPO 2021

Έχοντας ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας στο χώρο των τροφίμων και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της αγοράς προχωρήσαμε στη δημιουργία δύο νέων τομέων που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στην επιχειρηματική κοινότητα. Κατόπιν απαίτησης κυρίως αγοραστών του εξωτερικού, που αναζητούσαν υψηλής ποιότητας Ελληνικά φρούτα και λαχανικά, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε έναν νέο τομέα στη σύνθεση της FOOD EXPO 2021. Ο τομέας “Φρούτων & Λαχανικών” έχει ως σκοπό να προβάλλει την υψηλή ποιότητα της Ελληνικής παραγωγής και θα συμμετέχουν σε αυτόν όλες οι παραγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και οι έμποροι φρούτων και λαχανικών, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε Έλληνες και ξένους αγοραστές. Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της αγοράς για bio products, η FOOD EXPO 2021 φιλοξενεί έναν ακόμη νέο τομέα, όπου θα συμμετάσχουν εκθέτες με βιολογικά και φυσικά προϊόντα.

Οι εκθέτες του τομέα αυτού, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους οργανικά τρόφιμα και ποτά.

Μαζί και η έκθεση OENOTELIA 2021

Η OENOTELIA, η μοναδική έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων στην Ελλάδα με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό, διεξάγεται παράλληλα με την FOOD EXPO, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Η παράλληλη διοργάνωση της FOOD EXPO με την OENOTELIA προσφέρει σημαντικές συνέργειες, καθώς επιτρέπει στους εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες εκπροσώπους από την οργανωμένη λιανική, το χονδρεμπόριο και τη μαζική εστίαση, καθώς και με σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό. Επιπλέον, οι Έλληνες επισκέπτες και οι διεθνείς hosted buyers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλο το εύρος και την ποικιλία του ελληνικού οινογαστρονομικού πλούτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας