Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

16-18 ΜΑΪΟΥ 2020

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

16-18 ΜΑΪΟΥ 2020

Workshop & Seminars

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία Τροφίμων και Ποτών!

Σημαντικές ομιλίες, ενδιαφέρουσες ημερίδες, ευκαιρίες για εξαγωγές και διαγωνισμοί συνθέτουν ένα πλούσιο τριήμερο στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στο Hall 2.

Η 7η FOOD EXPO επιστρέφει με ένα ανανεωμένο και επίκαιρο πρόγραμμα στο stage του Workshop and Seminars. Κορυφαίοι ομιλητές, έμπειρα στελέχη σημαντικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων κ.α. δίνουν ραντεβού στο Hall 2 τόσο με τους επαγγελματίες επισκέπτες όσο και με τους εκθέτες που επιθυμούν να ενημερωθούν έγκυρα για καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο των Τροφίμων.

Τάσεις και τεχνικές, χρηματοδοτήσεις, στρατηγικές προσέγγισης καταναλωτών είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απασχολούν.

Με το βλέμμα στις εξαγωγές

Ξεχωριστή θέση έχει το Food Expo Summit που πραγματοποιείται την πρώτη ημέρα της έκθεσης κι ασχολείται φέτος με την αγορά της Σιγκαπούρης. Οι Έλληνες εξαγωγείς, μέσα από μία σειρά ενημερωτικών ομιλιών και case studies, έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με τον μεγάλο αυτό ασιατικό εμπορικό κόμβο.

Σημαντικές ημερίδες και βραβεύσεις

Οι ημερίδες των ΣΕΒΕΚ, ΠΕΤΕΤ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς έρχονται να επιβεβαιώσουν τον σημαντικό ρόλο της FOOD EXPO στην αγορά των Τροφίμων και των Ποτών. Ξεχωρίζουν επίσης η απονομή των βραβείων του 5ου διαγωνισμού ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελεαιόλαδου «IOOC Κότινος» και η demo day του διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Olive Challenge.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:30 – 13:00

ΕΔΟΚ: Ελληνικό Κρέας: Η νέα τάση στη Γαστρονομία
Συντονιστής: Ηλίας Μαμαλάκης
Ομιλητές: Λευτέρης Γίτσας / Πρόεδρος της ΕΔΟΚ Κτηνοτρόφος, Νίκος Φωτιάδης / Πρόεδρος της Μπριγάδας / Slow food – Executive chef, Γιώργος Κουράσης / Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ, Ιωσήφ Μπιζέλης / Ζωοτέχνης / Χημικός – Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, Βίκυ Κρυσταλίδου / Ζωοτέχνης – Καθηγήτρια του Perotis, Τσαπραΐνης / Κτηνοτρόφος – Συν. Βραχυκερατικής φυλής, Φωτιάδης / Κτηνοτρόφος – Μαύρος χοίρος

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟ 2020, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ-ΑΠΕΙΛΕΣ

13:00 – 13:30

3 μυστικά επικοινωνίας με τους πελάτες
Ομιλητής: Ευθύμιος Στίγγας, Account Manager – Asian Market Expert

13:30 – 14:00

Τάσεις στην συσκευασία τροφίμων: Πλαστικά εναντίον ανακυκλώσιμων υλικών
Συντονιστής: Δημήτρης Καραβασίλης, /DK Marketing, Founder & CEO
Πάνελ: Παυλίνα Πρωτέου / Exportnews.gr, Editor Advisor, Σωκράτης Παπασπύρου / DK Marketing, Graphic Designer, Γιώργος Τριανταφύλλου / DK Marketing/All Pack Hellas, Head of Publications and Exhibitions Dpt.

14:00 – 14:30

2020 Παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις στα τρόφιμα
Ομιλητές: Δημήτρης Καραβασίλης / DK Marketing, Founder & CEO, Γιώργος Καϊσμαρίδης / ΙCAP,Director, Management Consultants, Private Sector

ΒΡΑΒΕΙΑ “IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2020” 

10:00 – 10:10

“ΚΟΤΙΝΟΣ 2020”: Οι αυστηρές διαδικασίες υπογράφουν την αξιοπιστία και το κύρος του Διαγωνισμού.
Ομιλήτρια: Έφη Χριστοπούλου / Χημικός Εμπειρογνώμων Ε.Ε & Δ.Σ.Ε, Panel Supervisor Οργανοληπτικής Ομάδας ΣΕΒΙΤΕΛ

10:10 – 11:30

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ “IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2020”

DEMO DAY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ OLIVE CHALLENGE

11:30 – 11:45

Η σημασία της καινοτομίας στον ελαιοκομικό τομέα
Ομιλητής: ΤΒΑ

11:45 – 14:00

Παρουσίαση και αξιολόγηση των προτάσεων του Διαγωνισμού

ΣΕΒΕΚ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

14:00 – 15:00

Πάνελ: Τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα με βάση το κρέας στην εγχώρια και διεθνή αγορά
Συντονιστής: Γιώργος Κατερίνης / Αρχισυντάκτης MEAT NEWS
Ομιλητές: Ανθή Λάγιου / Κτηνίατρος Τμήματος Σφαγείων της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης ΥπΑΑΤ Εκπρόσωπος ΕΦΕΤ, Στέλιος Σκαρίμπας / Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕΚ, Γεν. Διευθυντής ELVIDA, Ιωάννης Αμβροσιάδης / Καθηγητής Τομέα Υγιεινής & Τεχνολογίας Τροφίμων – Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΤΕΤ

15:00 – 16:15

Διατροφικές τάσεις – Καθαρή ετικέτα (μείωση ζαχάρων, λίπους αλατιού, vegan, εμπλουτισμένα τρόφιμα)
Συντονιστής: Μιχάλης Ορεστίδης / Αντιπρόεδρος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Νίκος Βαλέτ /Χημικός Μηχανικός, Δ/ντης R& Chipita, Μάκης Ρόκας / Χημικός -POLYPAN Προσαρμοσμένες λύσεις & νέες τεχνολογίες, Αστερία Σταματάκη / Διατροφολόγος MSc-Επιστ. συνεργάτης Ε χειρουργικής κλινής ΕΚΠΑ, Σύλβια Μαραντίδου / Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων Lead Auditor TUV Austria Hellas

16:15 – 17:30

Πάνελ: Επιλογές και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης
Συντονιστής: Νίκος Γκιώνης / Υπ. επιστημονικής ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Φανή Τσιρώνη / Επίκουρος καθηγήτρια τμ. Επιστήμης τροφίμων Γ.Π.Α., Φρόσω Τζιώτη / Υπεύθυνη ασφάλειας υγέιας & περιβάλοντος, Nestle, Μιχάλης Χατζηευσταθίου / Ιχθυολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Συντονιστής R&D Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ιχθυολόγων, Μανώλης Ρεπάνης / Γεωπόνος-Επιστ.Τροφίμων-Δ/ντης Δ.Π. Μέλισσα-ΚΙΚΙΖΑΣ, Δρ. Φωτεινή Σάλτα / Χημικός ,σύμβουλος προγραμμάτων ΣΕΒΤ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΠΕΙ: Αγροτική Ανάπτυξη, Γαστρονομία & Πολιτική Συνοχή

12:00 – 12:30

Πολιτική Συνοχής της ΕΕ – Μηχανισμοί και διαδικασίες χρηματοδότησης ενόψει 2021 – 2027
Ομιλητής: Μανώλης Κουτουλάκης / Χωροτάκτης – Περιφερειολόγος, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

12:30 – 12:50

Green restaurants: η νέα γενιά εστιατορίων
Ομιλήτριες: Κίκιλη Αγγελική / Τεχνολόγος Γεωπόνος ζωοτέχνης, MSc Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη & Ζαντιώτη Χριστίνα / Γεωπόνος Ζωοτεχνης, MSc Επιχειρηματικότητα

12:50 – 13:10

Αγροτουρισμός: δουλειά με foodies
Ομιλήτρια: Χριστίνα Χλαπανίδα / Νομικός – μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Διαμεσολαβήτρια ΥΠΔΔΑΔ, MSc Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

13:10 – 13:30

Το φαγητό ως εξατομικευμένη εμπειρία… just tell the Story
Ομιλήτρια: Βασιλική Σάσσαλου /Τεχνολόγος Γεωπόνος, MSc Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

13:30 – 13:50

Στρατηγική προσέγγισης σύγχρονων καταναλωτών: eco-friendly και βιώσιμες επιλογές εστιατορίων & προϊόντων
Ομιλήτρια: Δημητρίου Ελένη / Γεωπόνος, MSc Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

14:00 – 16:00

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Σάββατο 16/5

11:30 – 13:00

ΕΔΟΚ: Ελληνικό Κρέας: Η νέα τάση στη Γαστρονομία
Συντονιστής: Ηλίας Μαμαλάκης
Ομιλητές: Λευτέρης Γίτσας / Πρόεδρος της ΕΔΟΚ Κτηνοτρόφος, Νίκος Φωτιάδης / Πρόεδρος της Μπριγάδας / Slow food – Executive chef, Γιώργος Κουράσης / Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ, Ιωσήφ Μπιζέλης / Ζωοτέχνης / Χημικός – Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, Βίκυ Κρυσταλίδου / Ζωοτέχνης – Καθηγήτρια του Perotis, Τσαπραΐνης / Κτηνοτρόφος – Συν. Βραχυκερατικής φυλής, Φωτιάδης / Κτηνοτρόφος – Μαύρος χοίρος

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟ 2020, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ-ΑΠΕΙΛΕΣ

13:00 – 13:30

3 μυστικά επικοινωνίας με τους πελάτες
Ομιλητής: Ευθύμιος Στίγγας, Account Manager – Asian Market Expert

13:30 – 14:00

Τάσεις στην συσκευασία τροφίμων: Πλαστικά εναντίον ανακυκλώσιμων υλικών
Συντονιστής: Δημήτρης Καραβασίλης, /DK Marketing, Founder & CEO
Πάνελ: Παυλίνα Πρωτέου / Exportnews.gr, Editor Advisor, Σωκράτης Παπασπύρου / DK Marketing, Graphic Designer, Γιώργος Τριανταφύλλου / DK Marketing/All Pack Hellas, Head of Publications and Exhibitions Dpt.

14:00 – 14:30

2020 Παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις στα τρόφιμα
Ομιλητές: Δημήτρης Καραβασίλης / DK Marketing, Founder & CEO, Γιώργος Καϊσμαρίδης / ΙCAP,Director, Management Consultants, Private Sector

Κυριακή 17/5

ΒΡΑΒΕΙΑ “IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2020” 

10:00 – 10:10

“ΚΟΤΙΝΟΣ 2020”: Οι αυστηρές διαδικασίες υπογράφουν την αξιοπιστία και το κύρος του Διαγωνισμού.
Ομιλήτρια: Έφη Χριστοπούλου / Χημικός Εμπειρογνώμων Ε.Ε & Δ.Σ.Ε, Panel Supervisor Οργανοληπτικής Ομάδας ΣΕΒΙΤΕΛ

10:10 – 11:30

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ “IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2020”

DEMO DAY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ OLIVE CHALLENGE

11:30 – 11:45

Η σημασία της καινοτομίας στον ελαιοκομικό τομέα
Ομιλητής: ΤΒΑ

11:45 – 14:00

Παρουσίαση και αξιολόγηση των προτάσεων του Διαγωνισμού

ΣΕΒΕΚ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

14:00 – 15:00

Πάνελ: Τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα με βάση το κρέας στην εγχώρια και διεθνή αγορά
Συντονιστής: Γιώργος Κατερίνης / Αρχισυντάκτης MEAT NEWS
Ομιλητές: Ανθή Λάγιου / Κτηνίατρος Τμήματος Σφαγείων της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης ΥπΑΑΤ Εκπρόσωπος ΕΦΕΤ, Στέλιος Σκαρίμπας / Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕΚ, Γεν. Διευθυντής ELVIDA, Ιωάννης Αμβροσιάδης / Καθηγητής Τομέα Υγιεινής & Τεχνολογίας Τροφίμων – Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΤΕΤ

15:00 – 16:15

Διατροφικές τάσεις – Καθαρή ετικέτα (μείωση ζαχάρων, λίπους αλατιού, vegan, εμπλουτισμένα τρόφιμα)
Συντονιστής: Μιχάλης Ορεστίδης / Αντιπρόεδρος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Νίκος Βαλέτ /Χημικός Μηχανικός, Δ/ντης R& Chipita, Μάκης Ρόκας / Χημικός -POLYPAN Προσαρμοσμένες λύσεις & νέες τεχνολογίες, Αστερία Σταματάκη / Διατροφολόγος MSc-Επιστ. συνεργάτης Ε χειρουργικής κλινής ΕΚΠΑ, Σύλβια Μαραντίδου / Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων Lead Auditor TUV Austria Hellas

16:15 – 17:30

Πάνελ: Επιλογές και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης
Συντονιστής: Νίκος Γκιώνης / Υπ. επιστημονικής ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Φανή Τσιρώνη / Επίκουρος καθηγήτρια τμ. Επιστήμης τροφίμων Γ.Π.Α., Φρόσω Τζιώτη / Υπεύθυνη ασφάλειας υγέιας & περιβάλοντος, Nestle, Μιχάλης Χατζηευσταθίου / Ιχθυολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Συντονιστής R&D Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ιχθυολόγων, Μανώλης Ρεπάνης / Γεωπόνος-Επιστ.Τροφίμων-Δ/ντης Δ.Π. Μέλισσα-ΚΙΚΙΖΑΣ, Δρ. Φωτεινή Σάλτα / Χημικός ,σύμβουλος προγραμμάτων ΣΕΒΤ

Δευτέρα 18/5

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΠΕΙ: Αγροτική Ανάπτυξη, Γαστρονομία & Πολιτική Συνοχή

12:00 – 12:30

Πολιτική Συνοχής της ΕΕ – Μηχανισμοί και διαδικασίες χρηματοδότησης ενόψει 2021 – 2027
Ομιλητής: Μανώλης Κουτουλάκης / Χωροτάκτης – Περιφερειολόγος, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

12:30 – 12:50

Green restaurants: η νέα γενιά εστιατορίων
Ομιλήτριες: Κίκιλη Αγγελική / Τεχνολόγος Γεωπόνος ζωοτέχνης, MSc Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη & Ζαντιώτη Χριστίνα / Γεωπόνος Ζωοτεχνης, MSc Επιχειρηματικότητα

12:50 – 13:10

Αγροτουρισμός: δουλειά με foodies
Ομιλήτρια: Χριστίνα Χλαπανίδα / Νομικός – μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Διαμεσολαβήτρια ΥΠΔΔΑΔ, MSc Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

13:10 – 13:30

Το φαγητό ως εξατομικευμένη εμπειρία… just tell the Story
Ομιλήτρια: Βασιλική Σάσσαλου /Τεχνολόγος Γεωπόνος, MSc Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

13:30 – 13:50

Στρατηγική προσέγγισης σύγχρονων καταναλωτών: eco-friendly και βιώσιμες επιλογές εστιατορίων & προϊόντων
Ομιλήτρια: Δημητρίου Ελένη / Γεωπόνος, MSc Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

14:00 – 16:00

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας