Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

16-18 ΜΑΪΟΥ 2020

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

16-18 ΜΑΪΟΥ 2020

Βραβεία ΚΟΤΙΝΟΣ 2020

Η FOOD EXPO φιλοξενεί τα βραβεία Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου

H FOOD EXPO στήριξε και φέτος τον Διαγωνισμό Ποιότητας για τα επώνυμα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα “ΚΟΤΙΝΟΣ” και θα φιλοξενήσει την απονομή τους την Κυριακή 17 Μαΐου στο Workshop & Seminars Stage, στο Hall 2.

Τα υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα είχαν για 5η συνεχόμενη χρονιά την ευκαιρία να διαγωνισθούν για την κατάκτηση των κορυφαίων διακρίσεων του Διαγωνισμού Ποιότητας “ΚΟΤΙΝΟS”, τον οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου «ΦΙΛΑΙΟΣ». Ο Διαγωνισμός που διοργανώθηκε από τη ΦΙΛΑΙΟΣ, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Διεθνούς Έκθεσης FOOD EXPO, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ). Τα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα τα οποία συμμετείχαν κλήθηκαν να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους και διακρίθηκαν για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, από πιστοποιημένους και διεθνώς καταξιωμένους γευσιγνώστες.

Ένας σπουδαίος θεσμός

Ο Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ είναι ο μοναδικός διαγωνισμός ποιότητας στην Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ) για τα βραβεία ποιότητας MARIO SOLINAS. Η αυστηρότητα των διαδικασιών διεξαγωγής του Διαγωνισμού διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του και κατ΄ επέκταση το κύρος των αποτελεσμάτων του. Πιστοποιημένοι και διεθνώς καταξιωμένοι γευσιγνώστες αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των κορυφαίων, πολλές φορές μεταξύ ίσων, τυποποιημένων εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων, τα οποία διακρίνονται για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Κατηγορίες βραβείων

Ο Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ 2020, αφορά τις τρεις ακόλουθες κατηγορίες βραβείων:
• Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ/ΠΓΕ.
• Βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα
• Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας.

Η απονομή των βραβείων στους νικητές -οι οποίοι ήδη έχουν αναδειχθεί- θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης την οποία θα πραγματοποιήσει η ΦΙΛΑΙΟΣ την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων FOOD EXPO GREECE 2020, από τις 10:30-11:30 στο ειδικά διαμορφωμένο Workshop & Seminars Stage, που θα βρίσκεται στο Hall 2 του εκθεσιακού κέντρου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

10.15 – 10.30 | “ΚΟΤΙΝΟΣ 2020”: Οι αυστηρές διαδικασίες υπογράφουν την αξιοπιστία και το κύρος του Διαγωνισμού.
Ομιλήτρια: Έφη Χριστοπούλου, Χημικός Εμπειρογνώμων Ε.Ε & Δ.Σ.Ε, Panel Supervisor Οργανοληπτικής Ομάδας ΣΕΒΙΤΕΛ.

10.30 – 11.30 | ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ “ΚΟΤΙΝΟΣ 2020”

Εγγραφείτε στο Newsletter μας