Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

16-18 ΜΑΪΟΥ 2020

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

16-18 ΜΑΪΟΥ 2020

Το Ελληνικό Πρωινό για δεύτερη χρονιά στη FOOD EXPO

Το «Ελληνικό Πρωινό», μία πρωτοβουλία του ΞΕΕ που έχει ως στόχο να αναδείξει την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά θα φιλοξενηθεί για 2η χρονιά στην έκθεση FOOD EXPO.

Το «Ελληνικό Πρωινό», μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας όσον αφορά στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, αλλά και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα, θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά στην έκθεση FOOD EXPO 16-18 Μαΐου 2020 στο Hall1 B41-C30 του Metropolitan Expo.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από μια μεγάλη συμμετοχή παραγωγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ το γαστρονομικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα live cooking actions από τον consultant chef, κ. Στράτο Ιωσηφέλλη.
Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης με εμπειρία χρονών στην μεσογειακή κουζίνα, καθώς και στην διδασκαλία ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής έχει εντρυφήσει στις sugar και gluten free παρασκευές ως εισηγητής σε εξειδικευμένα σεμινάρια, καθώς και στην επιλογή ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς, απογειώνοντας το Ελληνικό Πρωινό.

Γευστικά ταξίδια και live μαγειρικές δράσεις

O consultant chef του προγράμματος, Στράτος Ιωσηφέλλης θα μας ταξιδέψει αυτή τη φορά στο Αιγαίο και τις ιδιαίτερες γεύσεις του. Συστήνοντας το Lesvos Gourmet και το Food me, θα κάνει στάσεις στη Λέσβο, την Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο και την Κάσο και μέσα από επιλογή ποιοτικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς θα παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων, απογειώνοντας το Ελληνικό Πρωινό.

Στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού θα είναι επίσης ο κρητικός σεφ και μάστορας του ζυμαριού, κ. Κωστής Κωστάκης από το Α λα γκρεκ, ο οποίος θα ετοιμάσει ζωντανά τις περίφημες «πίτες από χέρι», εμπλουτίζοντας το τραπέζι του Ελληνικού Πρωινού με γεύσεις αληθινές, με μεράκι και αγάπη. Όλα χειροποίητα, όλα α λα ελληνικά, με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές από την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα θα σαγηνεύσουν το κοινό.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα περιπλανηθούν και πάλι στις γευστικές νοστιμιές της πατρίδας μας, καθώς στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού θα φιλοξενούνται και παραγωγοί από Κρήτη, Φλώρινα, Σκόπελο, Σάμο, Αράχωβα και άλλα σημεία του χάρτη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των live cooking shows:

Σάββατο 16 Μαΐου

12.00 |  Σαγανάκι με κρασοτύρι, μαρμελάδα λεμόνι, λιαστή ντομάτα και κρίταμο.

14.00 | Κανταΐφι με κρεμά σιμιγδαλιού, μαρμελάδα αβοκάντο και λικέρ καφέ.

16.00 | Καρβέλι χωριάτικο γεμιστό με ένα αλλιώτικο σπετσοφάι από λουκάνικο σταμναγκάθι, σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με ούζο και κεφαλοτύρι.

Κυριακή 17 Μαΐου

12.00 |  Λαδόπιτα με καβουρμά, πάστα πράσινης ελιάς, σάλτσα μελιτζανοπιπεριάς και σιτάκα Κάσου.

14.00 | Ο σεφ Κωστής Κωστάκης ετοιμάζει Στριφτή κολοκυθόπιτα γλυκιά και Ραφιόλια με τσιγαριαστά χόρτα.

Δευτέρα 18 Μαΐου

12.00 |  Τηγανόψωμο με ανθότυρο, μαρμελάδα βερίκοκο και λικέρ γκαβάφα.

14.00 | Γαλακτομπούρεκο με γλυκιά κρέμα ανθότυρο και μαρμελάδα φραγκόσυκο σε σιρόπι αρωματισμένο με θυμαρίσιο μέλι Καλύμνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας