Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

16-18 ΜΑΪΟΥ 2020

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

16-18 ΜΑΪΟΥ 2020

Ο κόσμος του κρασιού στα Oenotelia seminars

Η Oenotelia μας ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο του κρασιού μέσα από μοναδικές ομιλίες και γευστικές δοκιμές.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η Oenotelia επιστρέφει μέσα από την FOOD EXPO, προκειμένου να αποτελέσει κοινό τόπο για όλο τον κλάδο του οίνου. Παραγωγοί, έμποροι, εισαγωγείς, οινολόγοι, sommelier θα δώσουν και το 2020 ραντεβού στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Hall1.
Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικά σεμινάρια οινογνωσίας, να πραγματοποιήσουν γευστικές δοκιμές αλλά και να απολαύσουν οινικά «ταξίδια» σε ελληνικούς αμπελώνες στο πλαίσιο των Oenotelia Seminars.

Η Oenotelia 2020 πέρα από τη ευρεία γκάμα ετικετών που έχει να παρουσιάσει στα περίπτερα των εκθετών της, περιλαμβάνει κι ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα ενημερωτικών σεμιναρίων, χρήσιμων συμβουλών και νέων ιδεών. Ρόλο ξεναγού στον υπέροχο κόσμο του κρασιού θα έχουν εξειδικευμένοι οινολόγοι και sommelier.
Πιο συγκεκριμένα, στο ειδικά διαμορφωμένο stage θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις οι οποίες θα είναι χωρισμένες στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Φυσικά Κρασιά
  • Οι ποικιλίες της Κρήτης και η σύγχρονη έκφρασή τους
  • Marketing και προώθηση κρασιού σε καίρια σημεία πώλησης
  • Ενίσχυση του cellar door στα οινοποιεία
  • Εισαγωγή στη γευσιγνωσία κρασιού
  • Ο Οινοτουρισμός στον Κόσμο
  • Δημιουργία λίστας κρασιών
  • Εξοπλισμός, αποθήκευση και συντήρηση κρασιών
  • Το επάγγελμα του οινοχόου

Για τους λάτρεις της γευσιγνωσίας

Παράλληλα, από το πρωί στις 11 μέχρι το πέρας της έκθεσης θα λειτουργεί η πλατεία Γευσιγνωσίας όπου όλοι οι εκθέτες της OENOTELIA θα παρουσιάσουν εντελώς δωρεάν τα κρασιά τους. Έτσι οι επαγγελματίες επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από αυτές τις γευστικές δοκιμές.
Στην Wine Testing Area θα είναι διαθέσιμα αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοπαραγωγό περιοχή, από μεγάλο εύρος ποικιλιών και από όλη την τιμολογιακή γκάμα.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα:

12:00

Εισαγωγή στη γευσιγνωσία κρασιού
Βασικές αρχές γευσιγνωσίας και πρακτική εξάσκηση στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού

13:30

Ο ρόλος και η εξέλιξη του επαγγέλματος του οινοχόου στο εστιατόριο

15:00

Η ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια
Ορισμός, σημασία και προοπτικές του οινοτουρισμού στην Ελλάδα

16:30

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή του Ασύρτικου

18:00

Επιδόρπιοι Οίνοι & Αποστάγματα (Παρουσίαση και γευστική δοκιμή)

12:00

Taste the Difference: Πως το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει τη γεύση του κρασιού

13:30

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή του Ασύρτικου

15:00

Πρακτικές υποδοχής και φιλοξενίας στο οινοποιείο

16:30

Γνωριμία με το σύγχρονο & κλασικό Ελληνικό απόσταγμα

18:00

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή του Σαββατιανού

12:00

Εισαγωγή στη γευσιγνωσία κρασιού
Βασικές αρχές γευσιγνωσίας και πρακτική εξάσκηση στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού

13:30

Taste the Difference: Πως το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει τη γεύση του κρασιού

15:00

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή του Σαββατιανού

16:30

Δημιουργία λίστας κρασιών
Συμβουλές για τη σωστή δημιουργία λίστας κρασιών σε χώρους διασκέδασης κι εστίασης

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ

12:00

Εισαγωγή στη γευσιγνωσία κρασιού
Βασικές αρχές γευσιγνωσίας και πρακτική εξάσκηση στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού

13:30

Ο ρόλος και η εξέλιξη του επαγγέλματος του οινοχόου στο εστιατόριο

15:00

Η ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια
Ορισμός, σημασία και προοπτικές του οινοτουρισμού στην Ελλάδα

16:30

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή του Ασύρτικου

18:00

Επιδόρπιοι Οίνοι & Αποστάγματα (Παρουσίαση και γευστική δοκιμή)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

12:00

Taste the Difference: Πως το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει τη γεύση του κρασιού

13:30

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή του Ασύρτικου

15:00

Πρακτικές υποδοχής και φιλοξενίας στο οινοποιείο

16:30

Γνωριμία με το σύγχρονο & κλασικό Ελληνικό απόσταγμα

18:00

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή του Σαββατιανού

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΪΟΥ

12:00

Εισαγωγή στη γευσιγνωσία κρασιού
Βασικές αρχές γευσιγνωσίας και πρακτική εξάσκηση στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού

13:30

Taste the Difference: Πως το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει τη γεύση του κρασιού

15:00

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή του Σαββατιανού

16:30

Δημιουργία λίστας κρασιών
Συμβουλές για τη σωστή δημιουργία λίστας κρασιών σε χώρους διασκέδασης κι εστίασης

Εγγραφείτε στο Newsletter μας